GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Έβρος: 3 αεροσκάφη τύπου “air tractor” και 1 πυροσβεστικό ελικόπτερο για τη φετινή αντιπυρική περίοδο

Τρία αεροσκάφη τύπου “air tractor” και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο σταθμεύουν ήδη στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης, για να συ...


Τρία αεροσκάφη τύπου “air tractor” και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο σταθμεύουν ήδη στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης, για να συνδράμουν όπου απαιτηθεί, κατά τη φετινή αντιπυρική περίοδο.

Τα αεροσκάφη έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς τριών τόνων νερού και επιβραδυντικού υλικού για τη μείωση της έντασης της πυρκαγιάς και το πλήρωμά τους αποτελείται από δύο άτομα, τον πιλότο και έναν παρατηρητή.

Θεωρούνται ιδιαίτερα ευέλικτα και έχουν αυτονομία πτήσης 5 ωρών. Με αφορμή την έλευσή τους, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, βρέθηκε στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, με την ιδιότητα και του προέδρου του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Έβρου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, ο κ. Πέτροβιτς εκτίμησε ότι η φετινή ενίσχυση των εναέριων μέσων πυρόσβεσης οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ανησυχία που προκάλεσε η περσινή πυρκαγιά της Δαδιάς.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια