GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


17 Φεβρουαρίου η δίκη Ρουμπάτη για σεξουαλική παρενόχληση!

Ο εκλεκτός του Αλέξη Τσίπρα που είχε τοποθετηθεί διοικητής της ΕΥΠ έμπλεξε σε δικαστικές περιπέτειες με παρενοχλήσεις. Στο σκαμνί του κατηγο...


Ο εκλεκτός του Αλέξη Τσίπρα που είχε τοποθετηθεί διοικητής της ΕΥΠ έμπλεξε σε δικαστικές περιπέτειες με παρενοχλήσεις. Στο σκαμνί του κατηγορούμενου θα καθίσει στις 17 Φεβρουαρίου 2023, λοιπόν, ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης, για σεξουαλική παρενόχληση γυναίκας αξιωματούχου, που υπηρετούσε ως διοικήτρια σε κομβικό κλιμάκιο της χώρας στη Βόρεια Ελλάδα.

Ο Γιάννης Ρουμπάτης αντιμετωπίζει το αδίκημα της παράνομης βίας κατ’ εξακολούθηση, το οποίο επισύρει ποινή φυλάκισης μέχρι δύο ετών. Στη μήνυση που έχει κατατεθεί εναντίον του, η 42χρονη αξιωματούχος της ΕΥΠ περιγράφει με γλαφυρές λεπτομέρειες τις έκνομες συμπεριφορές τού τότε επικεφαλής της υπηρεσίας.

Η μηνύτρια, αφού αναφέρεται και σε άλλα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης από τον Γ. Ρουμπάτη, καταλήγει στη μήνυσή της:

«…Καθίσταται φανερό ότι δεχόμουν απειλή βίας, η οποία αφορούσε ευθέως στη βίαιη -τελούσα σε σχέση υπηρεσιακής εξάρτησης- συμμόρφωσή μου σε πράξεις προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειάς μου και μάλιστα πειθαναγκαζόμενη να υποβληθώ σε πράξεις που ανάγονταν στα υπηρεσιακά μου καθήκοντα, ώστε να δύναται ο μηνυόμενος να με πλησιάζει όλο και πιο πολύ…».

Το θέμα είναι βέβαια παλιό, από το 2018. Όμως τότε ο κ. Γιάννης Ρουμπάτης έλεγε σε επιλεγμένους δημοσιογράφους να μην αναφέρουν το όνομά του, καθότι η μηνύτρια συμμετέχει δήθεν σε ευρύτερο σχέδιο συνωμοσίας κατά της ΕΥΠ και μάλιστα «με πιθανή την εμπλοκή τρίτων μη φιλικών προς την Ελλάδα χωρών».

Καλά ξεμπερδέματα στον κ. Γιάννη να ευχηθούμε και θα το παρακολουθούμε στενά το  θέμα…

Δεν υπάρχουν σχόλια