GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΑΔΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ!

  Η Victoria MnTs κοινοποίησε μια δημοσίευση την οποία και φιλοξενώ στη στήλη αυτούσια:

 

Η Victoria MnTs κοινοποίησε μια δημοσίευση την οποία και φιλοξενώ στη στήλη αυτούσια:
«Εγώ απλά συνεχίζω να ενημερώνω την ομάδα για τον σωστό χειρισμό. Ελπίζοντας ότι στην ομάδα, πέρα από πολίτες που ενημερώνονται ώστε να πιέζουμε ανάλογα, υπάρχουν και οι αρμόδιοι φωτεινοί παντογνωστες. Μπας και ενημερωθούν και εκείνοι. Αν ήθελαν θα το έκαναν φυσικά. Αλλά γι αυτό είμαι εγώ εδώ. Ακόμη κ αν δεν θέλουν, τσουπ θα σκάω σαν κουνούπι στο παρμπρίζ.

-Maria Panagiotopoulou: Όλες οι εργολαβίες των Δήμων για κοπές και κλαδεύσεις δέντρων υποχρεωτικά πρέπει να ακολουθούν τις προσιαγραφές ΕΛΟΤ (* σύνδεσμοι στα σχόλια).

Οι προδιαγραφές είναι δύο:

α. Ελληνική Τεχνική Προδιαγραφή "Κλάδεμα δένδρων" (ΕΛΟΤ ΤΠ 1501-10-06-04-01:2009)

β. Ελληνική Τεχνική Προδιαγραφή "Κοπή - Εκρίζωση δέντρων και θάμνων" (ΕΛΟΤ ΤΠ 1501-10-07-01-00:2009)

Στην πρώτη προδιαγραφή, οι τεχνικές κλαδέματος "topping" και "lopping", χαρακτηρίζονται ως "Επιζήμιες κλαδεύσεις" (άρθρο 3.21) και αναφέρει συγκεκριμένα: "Οι δύο αυτοί τύποι κλαδέματος των κύριων ή δευτερευόντων κλάδων, είτε για αισθητικούς (μείωση της θέας, της ηλιοφάνειας, κ.λ.π.) είτε για λόγους ασφάλειας (ανάπτυξη δέντρων κοντά σε καλώδια), προκαλούν τα αντίθετα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα».

Αφού αναλύει τις δυσμενείς επιπτώσεις του κορυφολογήματος, καταλήγει: «Με το σωστό κλάδεμα μπορεί να επιτευχθεί η απομάκρυνση των "ενοχλητικών" κλάδων χωρίς τα προβλήματα που δημιουργούν οι δύο παραπάνω πρακτικές κλάδέματος».

Στη δεύτερη προδιαγραφή αναφέρεται το «σκελετοκλάδεμα» (lopping) ως τεχνική για την κοπή - εκρίζωση μεγάλων δέντρων. Επιβεβαιώνεται δηλαδή ότι η τεχνική αυτή κλαδέματος που βλέπουμε σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, είναι μία τεχνική για την τελική απομάκρυνση του δέντρου!

Οι Δήμοι παρανομούν εν γνώσει τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια