Για Ισχυρή Εκπροσώπηση της Θράκης στα κέντρα των αποφάσεων, έκανε λόγο στην ομιλία του στη Βουλή, κατά την διάρκεια της συζήτησης επι του ...
Για Ισχυρή Εκπροσώπηση της Θράκης στα κέντρα των αποφάσεων, έκανε λόγο στην ομιλία του στη Βουλή, κατά την διάρκεια της συζήτησης επι του προϋπολογισμού, ο Βουλευτής Ροδόπης και πρώην υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης.
Επισήμανε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη διαχειρίστηκε μεγάλα εθνικά και παγκόσμια θέματα απο την αρχή της θητείας του και κατέληξε “ότι δικαιούται μία ακόμη τετραετία που θα ανταποδώσει στο λαό τις θυσίες και την προσπάθεια για ευημερία”.
Χαρακτηριστικό της ομιλίας του κου Στυλιανίδη ήταν, τη στιγμή που καυτηρίασε τη θέση και τη στάση ορισμένων μελών της κυβέρνησης που παραγκωνίζουν τη Θράκη και μιλούν απαξιωτικά γι’ αυτήν, γεγονός που δημιούργησε μία μικρή αμηχανία στην κυβερνητική εκπροσώπηση τη στιγμή της τοποθέτησης του Θρακιώτη βουλευτή και πρώην Υπουργού.
- Ανέφερε:
Ολοκληρώνεται η ψήφιση του τελευταίου προϋπολογισμού, μιας δύσκολης και κρίσιμης κοινοβουλευτικής περιόδου, που την προσδιόρισε η εμφάνιση της πιο μεγάλης συνδυαστικής κρίσης μετά το Β´ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Τα απόνερα της οικονομικής κρίσης του 2010, τα διαδέχθηκε ο υβριδικός πόλεμος του μεταναστευτικού στη Θράκη το 2020, η υγειονομική κρίση του COVID-19, η τρέχουσα ενεργειακή κρίση και φυσικά η απειλή μια παράλογης Ελληνοτουρκικής σύγκρουσης με απρόβλεπτες συνέπειες.
- Η ζωή όλων των Ελλήνων άλλαξε ραγδαία.
Δοκιμάστηκε η αντοχή του Συνταγματικού μας πλαισίου και απειλήθηκαν θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες, τα οποία είχαν κατοχυρωθεί με επίμονους και μερικές φορές αιματηρούς αγώνες του Ελληνικού λαού τις προηγούμενες δεκαετίες.
Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τη ευθύνη, με τόλμη και αποφασιστικότητα, με ψυχραιμία και σχέδιο, πάλεψε για να αντιμετωπίσει όλες τις μορφές κρίσεων, προστατεύοντας απόλυτα :
- Την εθνική ασφάλεια, με την ενίσχυση των διεθνών συμμαχιών της Ελλάδας, την εντατικοποίηση των εξοπλισμών και την αποτελεσματική φύλαξη των Εθνικών και Ευρωπαϊκών συνόρων.
- Την κοινωνική συνοχή, με τη στήριξη των πιο αδύναμων και την ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους.
- Τη δημόσια υγεία, με όλα τα κατάλληλα μέτρα κατά της πανδημίας, που εφαρμόστηκαν χωρίς να παραβιαστεί ο πυρήνας των δικαιωμάτων του ανθρώπου και ανέδειξαν τη ζωή και την υγεία ως συνταγματικές αξίες και τα δικαιώματα του ανθρώπου, όχι μόνο ως ατόμου αλλά και ως μέρους του κοινωνικού συνόλου, επαναπροσδιορίζοντας τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα του πολιτικού και του νομικού μας πολιτισμού.
- Την προοπτική της εθνικής οικονομίας με τη στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων κατά τη διάρκεια των κρίσεων, τη μείωση των φόρων, την διευκόλυνση του επιχειρείν και την ανάδειξη της Ελλάδας ως ελκυστικό διεθνή επενδυτικό προορισμό.
Δεν ισχυρίζομαι, ότι δεν έγιναν λάθη ή αστοχίες.
- Παρόλα αυτά σε πολλές περιπτώσεις οι κίνδυνοι μετεξελίχθηκαν σε νέες ευκαιρίες
πχ η αναστολή εργασίας έφερε την τηλεεργασία και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, η αναστολή της διαζώσης εκπαίδευσης προώθησε την τηλεεκπαίδευση, το κλείσιμο της αγοράς ενίσχυσε το ηλεκτρονικό εμπόριο, οι περιορισμοί των δικαιωμάτων της λατρείας και του συνέρχεσθαι ενίσχυσαν τις διαδραστικές επικοινωνίες και υπενθύμισαν με σοκαριστικό τρόπο στους πολίτες αξίες, όπως η θρησκευτική πίστη και η οικογένεια, η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη.
Επίσης η εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού και η ένταση με την Τουρκία στο Αιγαίο και τη Θράκη ανέδειξαν, ότι η Δημοκρατία, η Ελευθερία και η Ειρήνη δεν είναι πλέον αυτονόητα αγαθά, αλλά απαιτούν συνεχή επαγρύπνηση και αγώνα από όλους.
Πιστεύω ακράδαντα, ότι το ισοζύγιο για την Κυβέρνηση Κ. Μητσοτάκη είναι θετικό και ως τέτοιο αξιολογείται και από τον Ελληνικό Λαό, όπως τουλάχιστον προκύπτει από όλες τις μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις της κοινής γνώμης.
Η αξιωματική αντιπολίτευση αντίθετα δεν έχει πείσει, ότι διαθέτει μια ρεαλιστική εναλλακτική πρόταση, γι’ αυτό θορυβεί, φανατίζει, διχάζει και συνεχώς εγκλωβίζεται σε μονοθεματικές καταγγελτικές και ατεκμηρίωτες ατζέντες.
Προσπαθώντας να ψηλώσει, επιχειρεί να συκοφαντήσει για να κοντύνει τους αντιπάλους της, ίσως γιατί δεν έχει ακόμα την πείρα και τη γνώση να καταλάβει, ότι η πολιτική είναι σαν τα συγκοινωνούντα δοχεία. Αυτό που βρίσκεται ψηλότερα αναβαθμίζει το άλλο, ενώ όποιο είναι χαμηλότερα συμπαρασύρει και το άλλο προς τα κάτω.
- Μια καταληκτική παρατήρηση.
Η συνδυαστική κρίση ανέδειξε τη νευραλγική γεωστρατηγική και αναπτυξιακή σημασία που αποκτά για το μέλλον της Ελλάδας η ιδιαίτερη πατρίδα μου, η Θράκη, κάτι που δικαιολογεί απόλυτα τον διαχρονικό αγώνα μου για Ισχυρή Εκπροσώπηση της στα κέντρα των αποφάσεων.
Η αμερικανική παρουσία και η FRONTEX στον Έβρο, ενισχύουν την αμυντική θωράκιση και το αίσθημα ασφαλειας των ακριτών και μειώνουν το country risk για διεθνεις επενδύσεις.
Η λειτουργία των αγωγών TAP και IGB και της πλατφόρμας FSRU στην Αλεξανδρούπολη, ανοίγουν εναλλακτικούς ενεργειακούς διαδρόμους, καθιστώντας τη Θράκη εγγυητή ενεργειακής ασφάλειας της ΕΕ.
Η ενίσχυση του ΔΠΘ θωρακίζει πνευματικά, δημογραφικά και αναπτυξιακά την ακριτική περιφέρεια καθιστώντας την προοπτικά εκπαιδευτικό κέντρο.
Η επίλυση του ζητήματος του 12% επιδότησης εργασίας για τις επιχειρήσεις της Θράκης με συμψηφισμό, που κατήργησε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015, δίνει σήμερα ανάσα ρευστότητας στην τοπική βιομηχανία, διευκολύνει τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και δυναμώνει την εξωστρέφεια και την ανταγωνιστικότητα της τοπικής αγοράς.
Η ουσιαστική ρύθμιση των στεγαστικών και συνταξιοδοτικών θεμάτων των Παλλινοστούντων Ποντίων, η στήριξη των αγροτών, η ενίσχυση των μικρομεσαίων επαγγελματιών κατά τη διάρκεια της κρίσης και η προώθηση σοβαρών επενδύσεων, αποτελούν έμπρακτες και αποτελεσματικές απαντήσεις σε μια δημαγωγική ρητορική κάποιων εκπροσώπων της αντιπολίτευσης που χωρίς ντροπή τολμούν να καταγγέλουν σήμερα το πρόβλημα που οι ίδιοι μόλις χθές δημιούργησαν με την πολιτική τους.
Η ανοιχτή δημοκρατική κοινωνία που οικοδομήσαμε όλοι μαζί, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι, στη Θράκη, σέβεται απόλυτα τα ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα. Αποτελεί τον καθρέπτη της σύγχρονης Ελληνικής Δημοκρατίας που αντέχει σε συγκρίσεις, τόσο με την Ανατολή όσο και με τη Δύση. Αποστομώνει τις προβοκατόρικες διεθνείς συκοφαντίες αμήχανων Τούρκων αξιωματούχων.
Στην περίοδο που ολοκληρώνουμε με αυτόν τον προϋπολογισμό, η Νέα Δημοκρατία και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απέδειξαν, ότι έχουν πλήρη συνείδηση της εθνικής σημασίας και της Ευρωπαϊκής υπεραξίας που έχει η Θράκη κι αυτό προκύπτει και από την Αναπτυξιακή Στρατηγική που διαμόρφωσε η Διακομματική Επιτροπή της Βουλής.
Ωστόσο έχω χρέος να παρατηρήσω και κάποιες αποκλίνουσες συμπεριφορές, ευτυχώς πολύ λίγων κυβερνητικών στελεχών, που ομιλούν περισσότερο από όσο πράττουν ή συχνά αντιμετωπίζουν την Θράκη και τους Θρακιώτες αλλαζονικά ή περιφρονητικά, λες και θα είναι οι ίδιοι μόνιμοι επιβήτορες της εξουσίας. Θέλω να τους συμβουλεύσω ως εμπειρότερος, με τη φράση του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη που πριν λίγα χρόνια επεσήμανα και προς το ΣΥΡΙΖΑ:
«Καλοχαιρέτα τους πεζούς, όταν καβαλικέψεις, για να σε χαιρετούν κι αυτοί, όταν θα ξεπεζέψεις»
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι
Ο προϋπολογισμός αυτός διαπνέεται από ρεαλισμό και αξιοπιστία.
Προτάσσει τον υγιή πατριωτισμό, έναντι ενός καταστροφικού εθνικισμού και ενός επικίνδυνου διεθνισμού.
Επιμένει στο μεταρρυθμιστικό προσανατολισμό της χώρας μας.
Επιβεβαιώνει τον γνήσια λαϊκό χαρακτήρα της παράταξης μας, που έχει ως πρόταγμα του την αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης, την εγγύηση του Κράτους Δικαίου, τις ανθρωποκεντρικές πολιτικές των ίσων ευκαιριών και παράλληλα την εμπιστοσύνη στην ελληνική ιδιωτική πρωτοβουλία που για να δημιουργήσει, θέτει ως εύλογο προαπαιτούμενο την προστασία της Κοινωνικής Οικονομίας της Αγοράς.
Ο προϋπολογισμός αυτός παρά τις αβεβαιότητες της εποχής μας, αποτελεί την στιβαρή συνταγή μιας αξιόπιστης κυβερνητικής πολιτικής, που χτίζει τις βάσεις και για μια νέα τετραετία της Νέας Δημοκρατίας.
Για τους λόγους αυτούς ψηφίζουμε τον προϋπολογισμό.»
Δεν υπάρχουν σχόλια