GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ξεκινάει την Τρίτη ο εμβολιασμός αλεπούδων στην Ξάνθη

  Ξεκινούν την ερχόμενη Τρίτη οι πτήσεις για τη ρίψη δολωμάτων με στόχο τον εμβολιασμό των κόκκινων αλεπούδων κατά της λύσσας. Οι πτήσεις θα...

 


Ξεκινούν την ερχόμενη Τρίτη οι πτήσεις για τη ρίψη δολωμάτων με στόχο τον εμβολιασμό των κόκκινων αλεπούδων κατά της λύσσας. Οι πτήσεις θα γίνουν στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Σερρών, Πέλλας και Ημαθίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα, στις 11 Οκτωβρίου, από την αερολέσχη της Ξάνθης, έξι  αεροπλάνα θα πραγματοποιήσουν ρίψεις για τέσσερις  έως έξι  πτητικές ημέρες, που θα καλύψουν όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς και τα ανατολικά τμήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Στις 15 με 17 Οκτωβρίου, από την αερολέσχη Παναγίτσας Έδεσσας, έξι  αεροπλάνα θα πραγματοποιήσουν ρίψεις για τέσσερις έως έξι πτητικές ημέρες, καλύπτοντας περιοχές της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και τις βόρειες περιοχές της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η φθινοπωρινή εκστρατεία εμβολιασμού του 2022 εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 25 Οκτωβρίου του 2022. Εμβολιασμός δε θα διενεργηθεί σε κατοικημένες αστικές και περιαστικές περιοχές, μεγάλα οδικά δίκτυα και λίμνες.

Οι πολίτες καλούνται να αποφεύγουν την επαφή με τα εμβόλια-δολώματα (μικροί κύβοι χρώματος λαδί-καφέ με οσμή ψαριού) και ειδικά με γυμνά χέρια.

Σε περίπτωση επαφής με το εμβόλιο πρέπει να ακολουθήσει άμεσα επίσκεψη στο γιατρό ή μονάδα υγείας.

Αν κάποιος σκύλος (κυνηγού, κτηνοτρόφου ή άλλου πολίτη) έχει προσλάβει το δόλωμα στο στόμα του, ο ιδιοκτήτης δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να προσπαθήσει να το απομακρύνει αλλά να προτρέψει το σκύλο να το αφήσει.

Στην περίπτωση που ο σκύλος προσέλαβε το εμβόλιο-δόλωμα ή όταν υπάρχει η παραμικρή υποψία γι’ αυτό, ο ιδιοκτήτης θα πρέπει, φορώντας γάντια, να προσπαθήσει να πλύνει την εξωτερική επιφάνεια του στόματος του ζώου με νερό και σαπούνι.

Εάν ο σκύλος καταπιεί το δόλωμα ή υπάρχει υποψία ότι το προσέλαβε, ο ιδιοκτήτης και τα μέλη της οικογένειάς του δεν θα πρέπει να έρχονται σε επαφή με το ζώο με γυμνά χέρια, για τουλάχιστον μία ημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια