Ένα εξαιρετικό οδοιπορικό στη Θράκη παρουσιάζει η γερμανική, ενημερωτική ιστοσελίδα www.touristik-aktuell.de , προβάλλοντας τα πλεονεκτήματα...
Ένα εξαιρετικό οδοιπορικό στη Θράκη παρουσιάζει η γερμανική, ενημερωτική ιστοσελίδα www.touristik-aktuell.de, προβάλλοντας τα πλεονεκτήματα της περιοχής, την οποία προτείνει να επισκεφθούν οι Γερμανοί φυσιολάτρες.
Σύμφωνα με την παρουσίαση της Θράκης η ιστοσελίδα αναφέρει: “Η βορειοανατολικότερη περιοχή της Ελλάδας, η μαγευτική και συναρπαστική Θράκη, είναι μια από τις πιο όμορφες περιοχές της χώρας και εντυπωσιάζει με την πρωτοτυπία και την αυθεντικότητά της.
Εδώ, στη μυθική πατρίδα του Ορφέα, θα βρείτε έναν παράδεισο για τους φυσιολάτρες και τους περιπετειώδεις.
Η οροσειρά της Ροδόπης και το όρος Σάος στη Σαμοθράκη, οι ποταμοί Έβρος, Νέστος και Άρδας, οι λίμνες Βιστωνίδα και Ισμαρίδα καθώς και οι βιότοποι της Δαδιάς και του Δέλτα του Έβρου, τα πυκνά δάση, οι εύφορες κοιλάδες και οι ατελείωτες λευκές αμμουδιές συνθέτουν ένα συναρπαστικό σύνολο”.
“Ο ποταμός Έβρος, ο οποίος αποτελεί το φυσικό σύνορο της Ελλάδας με την Τουρκία και τη Βουλγαρία και από τον οποίο πήρε το όνομά της ολόκληρος ο νομός, σχηματίζει ένα υπέροχο δέλτα -έναν μοναδικό φυσικό παράδεισο, που φιλοξενεί μεγάλη ποικιλία πουλιών, καθώς και άλλα είδη ζώων.
Μια αξέχαστη εμπειρία είναι μια βόλτα με σκάφος τις πρωινές ώρες, όταν οι ροζ πελεκάνοι, οι κύκνοι και οι καλαμοκανάδες ζωντανεύουν τη νηνεμία του ποταμού με τα χρώματα και το χτύπημα των φτερών τους. Στο πανέμορφο καταφύγιο πουλιών του δάσους της Δαδιάς, το μεγαλείο της αδάμαστης φύσης συναρπάζει. Το εντυπωσιακό, ποικίλο τοπίο, η πλούσια σε είδη πανίδα και η ποικιλία των αρπακτικών πουλιών καθιστούν αυτό το φυσικό καταφύγιο μοναδικό στην Ευρώπη”, συνεχίζει την αναφορά του.
Για την πρωτεύουσα της περιοχής, το site αναφέρει ότι είναι η γραφική παραλιακή πόλη της Αλεξανδρούπολης, στο Θρακικό Πέλαγος, της οποίας το ορόσημο είναι ο παλιός φάρος. Ενώ, στα αξιοθέατα του Έβρου περιλαμβάνεται επίσης η “πόλη του μεταξιού”, το Σουφλί, με τα χαρακτηριστικά “κουκουλόσπιτα” (σπίτια από κουκούλια μεταξιού), ένα μουσείο μεταξιού και μια μεγάλη ποικιλία από χειροποίητα προϊόντα από φυσικό μετάξι.
Στο οδοιπορικό του ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στη Ροδόπη, μια περιοχή με πολυάριθμες φυσικές ομορφιές, υδροβιότοπους, επιβλητικό ορεινό όγκο, πλούσια χλωρίδα και πανίδα, σημαντικούς αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους και παρουσία αιώνων στην ιστορία της βόρειας Ελλάδας.
Αλλά και στην Κομοτηνή, πρωτεύουσα και διοικητική έδρα της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, μια ζωντανή πανεπιστημιούπολη με ένα πολύχρωμο μείγμα χριστιανικών και ισλαμικών στοιχείων, που εναρμονίζονται τέλεια: η εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου, ο πύργος του ρολογιού και τα ερείπια του βυζαντινού τείχους της πόλης, το Ιμαρέτ, το Γενί Τζαμί και η αρμενική αγορά.
Μνεία γίνεται και στην Ξάνθη, τη “βασίλισσα της Θράκης”, η οποία γοητεύει τον επισκέπτη με την παλιά πόλη της, τα πλακόστρωτα σοκάκια και τα υπέροχα αρχοντικά της, ενώ το πολύχρωμο παζάρι με τη ζωντανή ανατολίτικη ατμόσφαιρά του δίνει μια νότα Ανατολής.
“Μάρτυρες” του πολυπολιτισμικού “χαρακτήρα” της περιοχής, σύμφωνα με το οδοιπορικό, και του ρόλου της ως σταυροδρόμι πολιτισμών είναι τα πομακοχώρια. Πρόκειται για 40 διάσπαρτους παραδοσιακούς οικισμούς κατά μήκος της κοιλάδας του Εχίνου, βορειοανατολικά της πόλης της Ξάνθης, μέσα σε ένα παρθένο τοπίο.
Για τη Σαμοθράκη αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι προσφέρει καταπράσινα, ανεξερεύνητα τοπία, καθαρές ακτές, καταρράκτες, μικρές λίμνες, πλατάνια και μεγάλο αρχαιολογικό πλούτο.
Δεν υπάρχουν σχόλια