Χωρίς self test και μάσκες επιστρέφουν οι μαθητές
- Δημ. Ντούμος:
- «Ουσιαστικά, πρόκειται για μια ατέρμονη γραφειοκρατία που έχει άμεση σχέση με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Για επιπλέον, δηλαδή, έργο χωρίς πληρωμή…»
Χωρίς self test και με προαιρετική χρήση της μάσκας επιστρέφουν στα θρανία οι μαθητές στις 12 του μηνός και μάλιστα σε ένα σχολείο με πολλές καινοτόμες αλλαγές, όπως διατείνεται το αρμόδιο υπουργείο.
Αναλυτικότερα, φέτος θα δημιουργηθούν, για πρώτη φορά, εκπαιδευτικοί όμιλοι οι οποίοι θα λειτουργούν μετά τη λήξη του ημερήσιου ωρολογίου προγράμματος διδασκαλίας ή κατά τις διδακτικές ώρες του ολοήμερου προγράμματος, με αντικείμενα και δράσεις όπως δημιουργική απασχόληση, αθλητισμός, ομαδικά αθλήματα, παραδοσιακοί/μοντέρνοι χοροί, χοροκινητική έκφραση, εικαστικές τέχνες, χειροτεχνίες και κατασκευές, εκμάθηση μουσικών οργάνων, εκπαιδευτική ρομποτική, επιστημονικές κατασκευές – πειράματα.
Παράλληλα, θα υπάρχει παιδαγωγικός σύμβουλος – Μέντορας, ο ρόλος του οποίου θα είναι να εμπνεύσει, να προσανατολίσει και να υποστηρίξει κάθε νεοδιοριζόμενο ή πρόσφατα τοποθετημένο στη σχολική μονάδα εκπαιδευτικό, με προϋπηρεσία έως πέντε έτη και στόχο την ποιοτική αναβάθμιση της διδασκαλίας του και εν γένει του παρεχόμενου από αυτόν εκπαιδευτικού έργου.
Ενώ, ο ενδοσχολικός συντονιστής θα συντονίζει και θα υποστηρίζει τους εκπαιδευτικούς στο έργο τους, καθώς και τις προσπάθειες της Διεύθυνσης κάθε σχολικής μονάδας ως επαγγελματική κοινότητα μάθησης και ανάπτυξης.
«Ακούγονται πολύ ωραίες όλες αυτές οι αλλαγές, δεν ξέρω, όμως, κατά πόσο θα μπορέσουν να λειτουργήσουν στην πράξη. Θα έπρεπε το πρόγραμμα να εφαρμοστεί, σε πρώτη φάση, τουλάχιστον, πιλοτικά. Είναι δύσκολο εγχείρημα το νέο διευρυμένο ωράριο, θα δούμε πόσοι θα εγγραφούν. Ουσιαστικά, πρόκειται για μια ατέρμονη γραφειοκρατία που έχει άμεση σχέση με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Για επιπλέον, δηλαδή, έργο χωρίς πληρωμή που θα συνεκτιμηθεί στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών…» αναφέρει ο πρόεδρος του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης, κύριος Δημήτρης Ντούμος.
Ενώ, όπως ο ίδιος συνεχίζει, «το θετικό είναι ότι τα τελευταία χρόνια γίνονται μαζικοί διορισμοί στην εκπαίδευση, αν και υπάρχουν ακόμη κάποια κενά που πρέπει να καλυφθούν. Σε πρώτη φάση είχαμε έγκαιρα τους διορισμούς των αναπληρωτών, ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλοι. Τα κενά που δεν έχουν καλυφθεί ακόμη αφορούν την παράλληλη στήριξη και θα καλυφθούν σε δεύτερη φάση, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε. Στη συνάντηση που είχαμε με τη Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, κυρία Στυλιανίδου, ενημερωθήκαμε ότι έχουν καλυφθεί κατά 99% οι θέσεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό με ελλείψεις σε δασκάλους αγγλικών…».
Δεν υπάρχουν σχόλια