GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Χατζηδάκης: «Ναι» σε νέα αύξηση του κατώτατου μισθού

Ο υπουργός Εργασίας μίλησε για το ενδεχόμενο νέων μέτρων στήριξης για όσο καιρό πλήττεται η κοινωνία από τις συνεχείς ανατιμήσεις σε βασικά ...


Ο υπουργός Εργασίας μίλησε για το ενδεχόμενο νέων μέτρων στήριξης για όσο καιρό πλήττεται η κοινωνία από τις συνεχείς ανατιμήσεις σε βασικά αγαθά, καύσιμα και ενέργεια.

Όσον αφορά την αύξηση του κατώτατου μισθού ο υπουργός δήλωσε πως από το 2022 θα ξεκινήσουν και οι διαδικασίες για τον προσδιορισμό της αύξησης του νέου κατώτατου μισθού.

Παράλληλα σημείωσε πως: «οι παροχές δεν πρέπει να είναι αλόγιστες δεν θέλουμε να τις βρούμε μπροστά μας».

Ο κ. Χατζηδάκης σχετικά με τις παροχές που δίνει η κυβέρνηση δήλωσε πως: «Δεν θέλουμε να κάνουμε παροχές που είναι αλόγιστες και τις βρούμε μπροστά μας στη συνέχεια. Σε καμία περίπτωση δε θέλουμε όμως να μείνουμε αδιάφοροι απέναντι στο κοινωνικό πρόβλημα. Τα στατιστικά στοιχεία για την ένταση της ενίσχυσης που δόθηκε σε σχέση με το ΑΕΠ από την ελληνική κυβέρνηση, είναι από τις μεγαλύτερες στην ΕΕ».

Επίσης, αναφέρθηκε στην προαναγγελία του πρωθυπουργού για «ξεπάγωμα» των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου του 2023.

Για το παρόν θέμα, δέχθηκε την κριτική του δημοσιογράφου της Αυγής, Νίκου Σβέρκου, ο οποίος τόνισε πως αυτή είναι μια ρύθμιση που βρισκόταν στον νόμο Κατρούγκαλου από το 2016.

Ο κ. Χατζηδάκης είπε πως: «Σας μίλησα απολύτως ειλικρινά δεν κρύβω τις δυσκολίες που θα υπάρχουν λόγω των συνθηκών που επικρατούν στον πλανήτη και της ενεργειακής κρίσης. Όμως το Ταμείο ανάκαμψης θα προχωρά όπως και διάφορες μεταρρυθμίσεις σε άλλα υπουργεία. Φυσικά ισχύει η δέσμευση μας για ξεπάγωμα των συντάξεων μετά από 12 χρόνια από την 1η Ιανουαρίου του 2023 που προβλέπεται κι από τη νομοθεσία. Θα έχουμε την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για τους συνταξιούχους που είναι επίσης σημαντικό και όπως γίνεται κάθε χρόνο θα ξεκινήσουν και οι διαδικασίες για τον προσδιορισμό της αύξησης του νέου κατώτατου μισθού».

Σχετικά με τον τρόπο υλοποίησης του υπολογισμού ο υπουργός είπε πως αυτό θα προκύπτει από τον μαθηματικό τύπο που προσθέτει τον τιμάριθμό με τη αύξηση του ΑΕΠ, διαιρώντας το σύνολο δια δύο.

Δεν υπάρχουν σχόλια