GRID_STYLE
TRUE
Τετάρτη,30 Απρίλιος

Classic Header

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

Big Charlie Ξάνθη

Πώς θα λάβουν αποζημίωση 200 ευρώ οι εκμεταλλευτές ταξί

 


Μέχρι τις 15 Απριλίου 2022 η υποβολή των αιτήσεων στην πλατφόρμα myBusinessSupport

  Χρονικό περιθώριο έως τις 15 Απριλίου 2022 έχουν οι εκμεταλλευτές ταξί για να υποβάλουν αίτηση προκειμένου να λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 200 ευρώ. Οι αιτήσεις θα υποβληθούν στην πλατφόρμα myBusinessSupport της ΑΑΔΕ και το ποσό αυτό δίνεται για να καλυφθεί μέρος του αυξημένου κόστους καυσίμων κίνησης των οχημάτων που χρησιμοποιούν, στο πλαίσιο της επαγγελματικής τους δραστηριότητας, κατά το μήνα Απρίλιο 2022. Σύμφωνα με την απόφαση που υπογράφουν οι Χρήστος Σταϊκούρας, Θόδωρος Σκυλακάκης και Απόστολος Βεσυρόπουλος;

1.Η αποζημίωση είναι, αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων.

2.Δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού της παρ. 1 του άρθρου 1 είναι οι επιχειρήσεις με κύριους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ) 49.32 «Εκμετάλλευση ταξί» και 52.21.29.01«Υπηρεσίες οδηγού ταξί (μη εκμεταλλευτή)», όπως αυτοί ισχύουν κατά τη 17η Μαρτίου 2022, οι οποίες πληρούν σωρευτικά τα κριτήρια.

3.Προϋποθέσεις αποζημίωσης ειδικού σκοπού. Η αποζημίωση ειδικού σκοπού καταβάλλεται στους δικαιούχους του άρθρου 2 εφόσον πληρούν σωρευτικά τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

  α) έχουν υποβάλει μέχρι και την προηγούμενη ημέρα από την έναρξη ισχύος της παρούσας απόφασης, όλες τις δηλώσεις ΦΠΑ για την περίοδο από 1η Ιανουαρίου 2021 μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2022, εφόσον υποχρεούνται,

  β) έχουν υποβάλει, μέχρι και την προηγούμενη ημέρα από την έναρξη ισχύος της παρούσας απόφασης, δήλωση φορολογίας εισοδήματος του φορολογικού έτους 2020, με ποσό ακαθαρίστων εσόδων (κωδ. 047 της δήλωσης Ε3) μεγαλύτερο του μηδενός.

  Για τις επιχειρήσεις που έχουν κάνει έναρξη εργασιών στο διάστημα από την 1η Οκτωβρίου έως την 31η Δεκεμβρίου 2020 δεν απαιτείται τα ακαθάριστα έσοδά τους να είναι μεγαλύτερα του μηδενός. Για τις επιχειρήσεις που έχουν κάνει έναρξη εργασιών από την 1η Ιανουαρίου 2021 και έπειτα δεν ελέγχεται η προϋπόθεση της παρούσας περίπτωσης για την υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φορολογικoύ έτους 2020.

  γ) δεν έχουν τεθεί σε αδράνεια από την 1η Σεπτεμβρίου 2021 και μέχρι και την ημερομηνία ελέγχου πληρωμής, όπως αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που τηρούνται στο φορολογικό μητρώο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ή από την υποβολή μηδενικών δηλώσεων Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) καθ’ όλη την περίοδο αυτή,

  δ) δεν έχει ανασταλεί, μέχρι και την ημερομηνία ελέγχου πληρωμής ισχύος της παρούσας, η χρήση του ΑΦΜ τους για τη διενέργεια ενδοκοινοτικών συναλλαγών σύμφωνα με την υπό στοιχεία ΓΓΔΕ ΠΟΛ.1200/2015 (Β΄ 2001) απόφαση (εξαφανισμένος έμπορος), όπως αυτό προκύπτει από το φορολογικό μητρώο της ΑΑΔΕ.

4.Το συνολικό ποσό ενισχύσεων ήσσονος σημασίας που έχουν λάβει κατά την τελευταία τριετία από οποιοδήποτε πρόγραμμα, ελέγχεται σε επίπεδο ενιαίας επιχείρησης, και δεν δύναται να υπερβεί το ποσό των διακοσίων χιλιάδων (200.000) ευρώ, συμπεριλαμβανομένης της αποζημίωσης της παρούσας. Το ποσό των διακοσίων χιλιάδων (200.000) ευρώ είναι ακαθάριστο, πριν την αφαίρεση τυχόν φόρων ή επιβαρύνσεων.

5.Η αίτηση. Η αίτηση για τη χορήγηση της αποζημίωσης υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέχρι και 15η Απριλίου 2022, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ «myBusinessSupport», η οποία αποτελεί εφαρμογή του Ο.Π.Σ. TAXISnet της ΑΑΔΕ (https://www.aade.gr/mybusinesssupport).

6.Χορήγηση της ενίσχυσης. Το ποσό της ενίσχυσης καταβάλλεται εφάπαξ στον τραπεζικό λογαριασμό ΙΒΑΝ της δικαιούχου επιχείρησης που δηλώνεται στην Προσωποποιημένη Πληροφόρηση του TAXISnet της ΑΑΔΕ.

7.Υποχρεώσεις δικαιούχων-Κυρώσεις. Οι δικαιούχοι υποχρεούνται να υποβάλουν κατά τον χρόνο που θα τους ζητηθεί οποιοδήποτε στοιχείο, έγγραφο ή άλλη πληροφορία τους ζητηθεί αρμοδίως. Σε περίπτωση που κατά τον έλεγχο της επιχείρησης από τη φορολογική διοίκηση ή άλλο αρμόδιο όργανο ελέγχου διαπιστωθεί μη τήρηση των όρων της παρούσας ή υπέρβαση των ορίων ζητείται η άμεση επιστροφή του συνόλου της χορηγηθείσας ενίσχυσης εντόκως από την ημερομηνία καταβολής της.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Πωλείται επιχείρηση Ραδιοφωνικού Σταθμού σε Ξανθη και αλεξα...

Εθνικό Μητρώο Παροχών: Ανατροπές φέρνει ο νέος χάρτης για πα...

Μεγάλη μείωση στις πωλήσεις εφημερίδων και περιοδικών το 202...

Πολλές οι διαμαρτυρίες των Ξανθιωτών για την κατάσταση που ε...

Παράταση ενός έτους για 22.000 «αιώνιους» φοιτητές που κινδυ...

Δήμος Ξάνθης: Παράταση έως την 15η Ιουνίου 2025 της υποβολής...

10η Δραμοινογνωσία: Η Δράμα γιορτάζει το κρασί και την ιστορ...

Γνωρίστε την Αληθινή Ευεξία στο “Wellness Festival Greece” σ...

ΕΛΑΣ: Εβδομαδιαίος απολογισμός δράσεων πρόληψης και αντιμετώ...

«Το δημόσιο σχολείο στη μέγγενη της κατηγοριοποίησης – εμπορ...