Η απόφαση να ανοίξεις δική σου επιχείρηση απαιτεί πολλή σκέψη και σιγουριά για τις ικανότητες και τις γνώσεις σου, καθώς θα πρέπει να είσα...
Αυτό που περιπλέκει τα πράγματα είναι κυρίως οι διαφορές στις συνήθειες και τον τρόπο ζωής των καταναλωτών. Αυτό, όμως, από μόνο του δεν είναι αρκετά σοβαρός λόγος για να σε κάνει να αλλάξεις γνώμη για την έδρα της επιχείρησής σου. Αντιθέτως, οι πιθανότητες να ξεκινήσεις μια άκρως επιτυχημένη και κερδοφόρα δουλειά στο εξωτερικό είναι με το μέρος σου αν πραγματοποιήσεις τις τρεις ενέργειες που αναφέρονται και αναλύονται παρακάτω.
1.Μάθε τι λένε οι νόμοι στην χώρα που θέλεις να πας
Συνήθως η έννοια της δικαιοσύνης και της ηθικής είναι κοινή σε παγκόσμιο επίπεδο. Η κάθε χώρα, όμως, εφαρμόζει τους δικούς της νόμους και κανονισμούς αναφορικά με όλες τις πτυχές της ζωής των ανθρώπων, ακόμα και την επαγγελματική. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να μελετήσεις πολύ προσεκτικά τους νόμους που σχετίζονται με την ίδρυση μιας εταιρείας και τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνει ο κάθε επιχειρηματίας απέναντι στο κράτος και τους εργαζομένους του αποκλειστικά και συγκεκριμένα για την χώρα που σε ενδιαφέρει. Για παράδειγμα, πολύ διαφορετικές είναι οι διαδικασίες και οι υποχρεώσεις για την σύσταση εταιρείας στη Ρουμανία συγκριτικά με το τι ισχύει για την έναρξη μιας επιχείρησης στην Ελλάδα.
2.Φτιάξε ένα πλούσιο βιογραφικό
Για να σε εμπιστευτούν πελάτες, συνεργάτες και σπόνσορες είναι σημαντικό να μπορείς να τους πείσεις ότι έχεις τις απαραίτητες ικανότητες να οδηγήσεις την επιχείρησή σου στην επιτυχία. Φυσικά, αυτό δεν θα είναι πάντα εύκολο, γιατί δεν αποδεικνύεται με ένα πτυχίο πανεπιστημίου. Αντιθέτως, είναι η παρουσία ενός ενδιαφέροντος και ικανού ανθρώπου που συνδυάζει μια έντονη προσωπικότητα, γεμάτη με αυτοπεποίθηση και εξυπνάδα, με εμπειρίες και γνώσεις παντός επιστητού. Επιχειρηματικές ενέργειες που έκανες χωρίς την υποστήριξη κανενός και το πάθος σου για γνώση που σχετίζεται τόσο με την διοίκηση επιχειρήσεων όσο και με άσχετα ενδιαφέροντά σου, όπως για παράδειγμα η παρακολούθηση e-learning στα ναυτιλιακά από το Πανεπιστήμιο Πειραιά, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αποδείξεις της ικανότητάς σου να αφομοιώνεις θεωρητικές πληροφορίες και να τις εφαρμόζεις σε πρακτικό επίπεδο ώστε να φέρνεις εις πέρας όποιο στόχο θέτεις.
3.Μελέτησε την περιοχή που θα στήσεις την επιχείρησή σου
Ένα τελευταίο στοιχείο που θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου πριν ξεκινήσεις τις διαδικασίες ίδρυσης της επιχείρησής σου είναι να ανακαλύψεις την κατάλληλη περιοχή. Η γειτονιά στην οποία θα ανοίξεις την επιχείρησή σου, το μορφωτικό και οικονομικό επίπεδο των κατοίκων της περιοχής, τα ποσοστά εγκληματικότητας, άλλες επιχειρήσεις με τις ίδιες υπηρεσίες ή προϊόντα με τα δικά σου σε κοντινή απόσταση είναι στοιχεία που θα επηρεάσουν την πορεία της επιχείρησής σου. Μπορείς, όμως, να μάθεις όλες αυτές τις απαραίτητες πληροφορίες πριν καν ξεκινήσεις την σύσταση της εταιρείας σου, διαβάζοντας τις τοπικές εφημερίδες. Όπως στην Ελλάδα ο κάθε νομός ή περιοχή έχει την δική της φυσική και διαδικτυακή εφημερίδα και παρουσιάζει τοπικά νέα, όπως το vimatisko.gr, το ίδιο συμβαίνει και σε χώρες του εξωτερικού. Μόνο αφού έχεις απαντήσεις για το βιοτικό επίπεδο και τις συνθήκες διαβίωσης στην περιοχή που σε ενδιαφέρει, θα ορίσεις την ακριβή τοποθεσία όπου θα ιδρυθεί η επιχείρησή σου.
Δεν υπάρχουν σχόλια