Το φαινόμενο maskne επανέφερε στο προσκήνιο το θέμα της ενήλικης ακμής. Πολλές γυναίκες δηλώνουν ότι εμφανίζουν συμπτώματα ακμής αν και ...
Το φαινόμενο maskne επανέφερε στο προσκήνιο το θέμα της ενήλικης ακμής. Πολλές γυναίκες δηλώνουν ότι εμφανίζουν συμπτώματα ακμής αν και έχουν περάσει προ πολλού την περίοδο της εφηβείας. Τα συμπτώματα βέβαια δεν είναι ίδια σε όλες μας. Ποικίλλουν από έντονες γυαλάδες, κοκκινίλες, μαύρα στίγματα, περιστασιακά σπυράκια ή πιο σοβαρή ακμή που χρήζει ιατρικής παρακολούθησης. Οποια περίπτωση όμως και να αντιμετωπίζουμε, υπάρχουν μερικοί απαράβατοι κανόνες που πρέπει να ακολουθούμε αφενός για να μην επιδεινώσουμε το φαινόμενο και αφετέρου για να αποφύγουμε τον τραυματισμό της επιδερμίδας που μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε μόνιμα σημάδια.
Τι να αποφύγουμε στην ακμή ενηλίκων
* Να μη χρησιμοποιούμε «σκληρές» καλλυντικές συνθέσεις
Κυρίως τα καθαριστικά με δραστικούς παράγοντες που αφυδατώνουν το δέρμα και καταστρέφουν τον υδρολιπιδικό ιστό του, και την άμυνά του. Επίσης προτιμάμε τα καθαριστικά που ξεπλένονται με νερό.
* Να μην τρίβουμε ή πλένουμε υπερβολικά το πρόσωπό μας
Κάνουμε ήπιο μασάζ με τα ακροδάχτυλα και σκουπίζουμε απαλά το πρόσωπό μας για να μην ερεθίζουμε στα σπυράκια.
* Να μην σπάμε τα σπυράκια
Αυτή η συνήθεια μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμό της επιδερμίδας, ο οποίος με τη σειρά του ενδεχομένως να προξενήσει ουλές ή δυσχρωμίες.
* Να μην πιάνουμε το πρόσωπό μας με βρώμικα χέρια
Γιατί έτσι μπορεί να μεταφέρουμε βακτηρίδια και μικρόβια και να επιμολύνουμε και άλλες περιοχές του προσώπου, διευρύνοντας το πρόβλημα.
* Να μη χρησιμοποιούμε καλλυντικές συνθέσεις με έλαια ή άλλες λιπαρές ουσίες
Προτιμάμε τις oil free και μη φαγεσωρογόνες συνθέσεις, που δεν φράζουν τους πόρους.
* Τέλος, να μην απογοητευόμαστε αν δε δούμε γρήγορα αποτελέσματα με κάποια αγωγή ή προϊόν.
Το δέρμα μας χρειάζεται τουλάχιστον 28 μέρες για να ανανεωθεί, οπότε καλό είναι να ακολουθήσουμε μια αγωγή τουλάχιστον για έναν μήνα.
Πηγή: imommy.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια