-Για την 4η Μαΐου μεταφέρονται όλες οι κινητοποιήσεις με μικρότερη συμμετοχή και αυστηρά μέτρα προστασίας
-Για την 4η Μαΐου μεταφέρονται όλες οι κινητοποιήσεις με μικρότερη συμμετοχή και αυστηρά μέτρα προστασίαςΠιο επίκαιρη αλλά και πιο σημαντική είναι η φετινή Πρωτομαγιά, σύμφωνα με τον κ. Άγγελο Μπεμπεκίδη, Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης.
«Η Πρωτομαγιά συμβολίζει τον αγώνα των ανθρώπων της μισθωτής εργασίας σε παγκόσμιο επίπεδο και έχει ως σημείο αναφοράς τις απεργιακές κινητοποιήσεις στο Σικάγο την 1η Μαΐου 1886 για το οκτάωρο. Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, τιμώντας την ημέρα, θα αφήσει από ένα κόκκινο γαρίφαλο στο μνημείο του καπνεργάτη, το Σάββατο 1 του μηνός. Οι υπόλοιπες εκδηλώσεις θα μεταφερθούν για τις 4 Μαΐου με μοναδική εξαίρεση, ότι θα είμαστε λιγότεροι, λόγω της πανδημίας αλλά του γεγονότος ότι, σαν περιοχή είμαστε πλέον στο «βαθύ κόκκινο». Όπως, ωστόσο, έχω επισημάνει κι άλλη φορά, η υγεία είναι το ύψιστο αγαθό και θα πρέπει να την «προασπίζουμε», τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα, για να μείνουμε όλοι μας ασφαλείς…» όπως αναφέρει ο κ. Α. Μπεμπεκίδης.
Και συνεχίζει, «στο επίκεντρο της φετινής απεργίας είναι το οκτάωρο, γιατί η Πρωτομαγιά δεν είναι γιορτή, ούτε αργία, είναι απεργία που αποσκοπεί να υπενθυμίσει κάποια γεγονότα του παρελθόντος, τους αγώνες των εργαζομένων με κόστος ακόμη και την ίδια τους τη ζωή, για να θεσμοθετηθούν βασικά εργατικά δικαιώματα, τα οποία είναι αδιαπραγμάτευτα για όλους μας. Δυστυχώς, διαπιστώνουμε ότι το δικαίωμα στην οκτάωρη εργασία «καταρρίπτεται» πλέον με τρόπο άμεσο και θα πρέπει να αντιδράσουμε για μία ακόμη φορά.
Καλούμε τους πολίτες της Ξάνθης, εργαζόμενους και ανέργους, να τιμήσουν τη σημασία της ημέρας, να προσέλθουν στο μνημείο του καπνεργάτη στις 4 του μηνός για να αφήσουν ένα λουλούδι στη μνήμη όλων αυτών που τόσο άδικα έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιακών τους καθηκόντων. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι και η Ξάνθη έχει θρηνήσει τέτοια θύματα, οικοδόμους και λοιπούς εργάτες που «χάθηκαν» από εργατικά ατυχήματα…».
Παράλληλα, όπως ενημερώνει ο κ. Α. Μπεμπεκίδης, τη Μεγάλη Τετάρτη, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας και Ασφάλειας των Εργαζομένων, η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή κι άλλων μελών του συνδικαλιστικού κινήματος σχετικά με το θέμα. Τα στοιχεία που αναδείχθηκαν κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης «σόκαραν» ακόμη και τον ίδιο, όπως παραδέχεται ο κ. Α. Μπεμπεκίδης, αφού πρόκειται για ένα αρκετά κρίσιμο ζήτημα, που ποτέ, άλλοτε, δεν έχει αναδειχθεί στη σωστή του διάσταση.
«Όλα αυτά είναι θέματα κρίσιμα και επίκαιρα που θα πρέπει να μας απασχολήσουν σοβαρά, γιατί δεν “νοείται να «θυσιάζεται» η ανθρώπινη ζωή και η υγεία στο «βωμό» του κέρδους…» καταλήγει ο ίδιος.
Δεν υπάρχουν σχόλια