GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


[Αυτές είναι οι τέσσερις παθήσεις φανερώνουν οι αλλοιώσεις στην αναπνοή]

Γνωρίζατε πως η ακετόνη είναι ένας χημικός δείκτης ο οποίος δίνει στην αναπνοή μας μια χαρακτηριστικά γλυκιά μυρωδιά;


Γνωρίζατε πως η ακετόνη είναι ένας χημικός δείκτης ο οποίος δίνει στην αναπνοή μας μια χαρακτηριστικά γλυκιά μυρωδιά;
Μάλιστα, είναι ενδεικτικός για τη συσσώρευση χημικών ουσιών στο αίμα (κετόνες), αποτέλεσμα της πτώσης στα επίπεδα ινσουλίνης στον οργανισμό.

Με άλλα λόγια, τα υψηλά επίπεδα ακετόνης στην αναπνοή δείχνουν ότι τα επίπεδα των κετονών στο αίμα είναι επίσης υψηλά.

Αυτό σημαίνει ότι οι ειδικοί είναι σε θέση να κάνουν ασφαλή διάγνωση για τον διαβήτη τύπου 1 πριν ακόμη εκδηλωθούν τα συμπτώματα της αυτοάνοσης πάθησης.

Ο διαβήτης τύπου 1 δεν είναι όμως η μοναδική ασθένεια που εκδηλώνεται με αλλοιώσεις στην αναπνοή.

Δείτε ποιες άλλες σοβαρές παθήσεις εκδηλώνονται με αλλοιώσεις στην αναπνοή:

Καρκίνος του πνεύμονα: Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Λετονίας χρησιμοποίησαν τη λεγόμενη ηλεκτρονική μύτη προκειμένου να εντοπίσουν τη «χημική υπογραφή» του καρκίνου του πνεύμονα στον οργανισμό. Αρκετοί επιστήμονες επικροτούν αυτήν την τεχνική για την ανίχνευση διαφόρων μορφών καρκίνου.

Ορθοκολικός καρκίνος: Στο πλαίσιο μελέτης, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Άλντο Μόρο της Ιταλίας συνέλεξαν δείγματα από 37 ασθενείς με ορθοκολικό καρκίνο και 41 υγιή άτομα. Μέτρησαν τα επίπεδα πτητικών οργανικών ενώσεων (VOCs) στα δείγματα αυτά, πιστεύοντας πως τα καρκινικά κύτταρα μπορεί να απελευθερώσουν χαρακτηριστικές χημικές ουσίες. Η θεωρία τους φάνηκε να ευσταθεί, καθώς εντόπισαν 15 σύνθετα που συνδέονται άμεσα με την ύπαρξη του ορθοκολικού καρκίνου. Με βάση τη διαπίστωση αυτή, μπορούσαν να διαχωρίσουν ποια άτομα έπασχαν από αυτή τη μορφή καρκίνου με ποσοστό επιτυχίας 75%.

Δυσανεξία στη λακτόζη: Ερευνητές από το αμερικανικό πανεπιστήμιο Johns Hopkins χρησιμοποιούν το τεστ αναπνοής για τη διάγνωση της δυσανεξίας στη λακτόζη. Μετρούν στην αναπνοή τα επίπεδα του υδρογόνου έπειτα από την κατανάλωση γαλακτοκομικών, καθώς η χημική ουσία απελευθερώνεται όταν η λακτόζη δεν μεταβολίζεται και ζυμώνεται από τα βακτήρια του στομάχου.


Δεν υπάρχουν σχόλια