Ο πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Λοιμωξιολόγων και μέλος την επιτροπής Λοιμωξιολόγων για τον κορονοϊό μίλησε για τις μάσκες που θα πρέπε...
Ο πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Λοιμωξιολόγων και μέλος την επιτροπής Λοιμωξιολόγων για τον κορονοϊό μίλησε για τις μάσκες που θα πρέπει να φορούν οι μαθητές στα σχολεια, ενώ απαρίθμησε τα μέτρα που θα ισχύουν.
Για το επικείμενο το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου και τη χρήση μάσκας από τους μαθητές μίλησε ο πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Λοιμωξιολόγων και μέλος την επιτροπής Λοιμωξιολόγων για τον ΚΟΡΩΝΟΪΌ, Παναγιώτης Γαργαλιάνος.
Όπως είναι λογικό, ο προβληματισμός σε καθηγητές, δασκάλους και γονείς, είναι μεγάλος, καθώς η εξέλιξη της εξάπλωσης της επιδημίας κορονοϊού στη χώρα μας και οι παλινωδίες όσον αφορά τη διαχείριση της κρίσης, έχει δημιουργήσει πολλές αμφιβολίες ως προς τις αποφάσεις που λαμβάνονται.
Όπως εξήγησε ο κ. Γαργαλιανός, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ “η μάσκα θα πρέπει να είναι ιδιαίτερων προδιαγραφών. Σύστησε, μάλιστα, τη βαμβακερή μάσκα, η οποία, όπως τόνισε, θα πρέπει να πλένεται καθημερινά.
“Τις επόμενες ημέρες θα δοθούν ακριβείς οδηγίες”, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον επιστήμονα, θα γίνουν σποτάκια και ενημέρωση από τους εκπαιδευτικούς.
Ταυτόχρονα, συμβούλευσε τους γονείς να προμηθεύονται τις μάσκες από φαρμακεία και όχι από οπουδήποτε, για να είναι σίγουροι για την ποιότητα και την ασφάλειά τους.
Όπως είπε και ο κ. Γαργαλιάνος οι αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας για το άνοιγμα των σχολείων αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα και θα δοθούν σαφείς οδηγίες.
“Στόχος να μην κλείσει το σχολείο ούτε σε περίπτωση κρούσματος”
Τα παιδιά που συγχρωτίζονται με ηλικιωμένους θα πρέπει να παίρνουν τα μέτρα τους, επεσήμανε ο κ. Γαργαλιάνος, ωστόσο συμπλήρωσε ότι η μεταδοτικότητα από παιδιά σε ενηλίκους είναι μικρή, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν έως τώρα οι ειδικοί.
“Αν τα κρούσματα αυξηθούν δεν θα έχουμε την ίδια εικόνα και λειτουργία του σχολείου”, τόνισε.
Σχετικά με τη λειτουργία του σχολείου, ο κ. Γαργαλιάνος ανέφερε ότι υπάρχει υγειονομικό πρωτόκολλο, που επικαιροποιείται συνεχώς και που σύμφωνα με το οποίο, τα παιδιά θα προαυλίζονται ανά ομάδες, ενώ δεν θα βγαίνουν διάλειμμα όλες οι τάξεις στον ίδιο χώρο.
Επίσης, συζητείται και το θέμα αλλαγής ωραρίου. Στόχος είναι να μην κλείσει το σχολείο ούτε στην περίπτωση κρούσματος, τόνισε ο κ. Γαργαλιάνος.
Τέλος, τόνισε πως στην περίπτωση που τα δεδομένα αλλάξουν και υπάρξει επιδείνωση τους επιδημιολογικού φορτίου στη χώρα, το σενάριο της τηλεκπαίδευσης παραμένει ανοιχτό.
Δεν υπάρχουν σχόλια