GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Δωρεά σε μάσκες από το Σωματείο Ιατρικών Επισκεπτών Θράκης

Το σωματείο ιατρικών επισκεπτών Θράκης επικροτώντας την εθελοντική προσπάθεια της ομάδας Hellas COVID 19 3D printing για την παραγωγή ...


Το σωματείο ιατρικών επισκεπτών Θράκης επικροτώντας την εθελοντική προσπάθεια της ομάδας Hellas COVID 19 3D printing για την παραγωγή ασπιδίων τύπου prusa τα οποία διανέμονται στο υπουργείο υγείας και από εκεί στα νοσοκομεία σε όλη την επικράτεια , θέλησε με τον τρόπο του να συνδράμει και αυτό προσφέροντας δωρεά ύψους 720€ για την αγορά Α υλών που είναι αναγκαία για την παραγωγή των συγκεκριμένων μασκών.

Εθελοντές κατασκευάζουν μάσκες από 3D εκτυπωτές για τα νοσοκομεία
Προστατευτικές μάσκες για το υγειονομικό προσωπικό στα νοσοκομεία της χώρας ξεκίνησε να κατασκευάζει εθελοντικά η κοινότητα που διαθέτει 3D printers στην Ελλάδα. Με «όπλο» την τεχνολογία και θέλοντας να θωρακίσουν τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που δίνουν καθημερινό αγώνα λόγω του κορωνοϊού στα νοσοκομεία, επαγγελματίες του χώρου, αλλά και ερασιτέχνες που διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό, ρίχνονται στη «μάχη» αξιοποιώντας τις γνώσεις που έχουν και ήδη έχουν ξεκινήσει να κατασκευάζουν τις πρώτες «ασπίδες προστασίας» όπως λέγονται, οι οποίες θα προστατεύουν όλο το πρόσωπο.

Ο συντονισμός, όπως εξηγεί μιλώντας στο GRTimes.gr ο ένας εκ των διαχειριστών της εθελοντικής δράσης «Hellas COVID19 3D Printing Supplies», Σίμος Κόκκινος, γίνεται μέσα από την ομάδα που έχει δημιουργηθεί στο Facebook. Άνθρωποι από κάθε μεριά της Ελλάδας που διαθέτουν 3D εκτυπωτές και θέλουν να βοηθήσουν, γίνονται μέλη και από εκεί υπάρχει η απαραίτητη συνεννόηση. «Ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο παίζουν και οι χορηγοί ούτως ώστε να μπορούμε να καλύπτουμε τα απαραίτητα έξοδα, όπως είναι τα υλικά που χρησιμοποιούμε για την κατασκευή» εξηγεί.

«Ήδη έχουμε λάβει επίσημη έγκριση και εντολή από το Υπουργείο Υγείας – με το οποίο είμαστε σε διαρκή συνεννόηση – για αρχική παραγωγή 500 ασπίδων τύπου PRUSA βάσει του εγκεκριμένου δείγματος, με παράδοση έως 1 Απριλίου» τονίζει ο κ. Κόκκινος. Αξίζει να σημειωθεί, ότι μόλις σε τέσσερις μέρες από τη δημιουργία της ομάδας ήδη 280 άτομα που διαθέτουν 3D εκτυπωτές έχουν δηλώσει συμμετοχή με τον αριθμό συνεχώς να αυξάνεται.

«Με τα παραπάνω δεδομένα θα μπορούσαμε να έχουμε μια παραγωγή 700 μασκών καθημερινά και με γνώμονα ότι οι άνθρωποι που συμμετέχουν είναι όλο και περισσότεροι, πιστεύω πως έχουμε τη δυνατότητα για περισσότερες», λέει χαρακτηριστικά ο διαχειριστής της ομάδας και συμπληρώνει πως «το υπουργείο Υγείας σε επόμενη φάση μας έχει ζητήσει 7.000 επιπλέον μάσκες. Είμαστε σε συζήτηση με χορηγούς ώστε να διατεθούν τα υλικά τα οποία θα μοιράσουμε σε όλη την κοινότητα, για να μην επιβαρυνθεί κανείς».

Σημειώνεται, ότι συντονιστής της ομάδας είναι και ο Κώστας Κουτρέτσος, οικονομολόγος, ιδρυτής και project manager της 3DHUB Greece, η οποία έχει ξεκινήσει ήδη την παραγωγή. Παράλληλα, έχουν δηλώσει τη διαθεσιμότητά τους και αρκετοί ακόμα επαγγελματίες του κλάδου.

Η έλλειψη σε μάσκες είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο και γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες λόγω της πανδημίας.

Όπως ανέφερε την Τετάρτη ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, στο πλαίσιο της ημερήσιας προγραμματισμένης ενημέρωσης των διαπιστευμένων συντακτών, ήδη έχει έρθει σε επαφή με εταιρείες που εκτυπώνουν σε πραγματική διάσταση αντικείμενα με 3D εκτύπωση, ώστε να ξεκινήσουν να παράγονται υλικά όπως μάσκες, γάντια κ.ά. «Ο,τι υπάρχει σε τρισδιάστατη μορφή και γίνεται στο εξωτερικό, θα το έχουμε και εμείς στη χώρα μας», διαβεβαίωσε ο κ. Κοντοζαμάνης.



Δεν υπάρχουν σχόλια