Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την απόφαση της νέας διοίκησης της ΤΙΕΔΑ Α.Ε. για την διακοπή της λειτουργίας του Υδροθεραπευτηρίου των Ιαμ...
Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την απόφαση της νέας διοίκησης της ΤΙΕΔΑ Α.Ε. για την διακοπή της λειτουργίας του Υδροθεραπευτηρίου των Ιαματικών Πηγών και του Ξενοδοχείου «ΤΡΑΪΑΝΟΥΠΟΛΙΣ»!
Η δικαιολογία μάλιστα που προβάλλεται περί ανυπέρβλητων λειτουργικών και τεχνικών δυσκολιών, φανερώνει την έλλειψη οράματος αλλά και σχεδίου από πλευράς της δημοτικής αρχής του κ.Ζαμπούκη. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο πως ο νέος δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης, σε όλη την προεκλογική περίοδο απέφευγε να παίρνει δημόσια θέση για κρίσιμα ζητήματα, γεγονός που φανέρωνε και την ένδεια προτάσεων του αυτοδιοικητικού του προγράμματος.
Ο ορισμός επίσης της Δημοτικής Συμβούλου κ. Ιντζεπελίδου Ελένης ως «Αντιδημάρχου Ενέργειας, Φυσικών πόρων και Δημοτικής Ενότητας Τραϊανούπολης», έδειξε από την πρώτη στιγμή την διάθεση του κ.Ζαμπούκη για υποβάθμιση της δημοτικής αυτής ενότητας και δεν αναφέρομαι καθεαυτού στην επιλογή του προσώπου, αλλά στο γεγονός της συνέχισης του ίδιου λάθους που έκανε και η προηγούμενη δημοτική αρχή, να επιφορτίζει δηλαδή την αναγκαία μέριμνα που απαιτείται για την περιοχή της Τραϊανούπόλης, με τον ιδιαίτερα κρίσιμο και απαιτητικό τομέα της Ενέργειας.
Αξίζει επίσης να θυμηθούμε πως στις 2/6/2018 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη της τότε υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά και της Αντιπροέδρου του ΕΟΤ κας Αγγελικής Χονδροματίδου στην Αλεξανδρούπολη με σκοπό μεταξύ άλλων και την αξιοποίηση των Ιαματικών Λουτρών της Τραϊανούπολης.
Η επίσκεψη εκείνη ήταν σε συνέχεια προηγούμενης απόφασης (είχε δημοσιευτεί σε ΦΕΚ), η οποία αναγνώριζε ως ιαματικό φυσικό πόρο τα “Λουτρά Τραΐανούπολης”, μια και επίσημα θεωρούνται πλέον τόπος λουτροθεραπείας «που ενδείκνυται για παθήσεις του μυοσκελετικού, του νευρικού συστήματος και δερματικών νοσημάτων».
Αντίστοιχα τον Νοέμβριο του 2016 και πάλι με ενέργειες της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά τα Ιαματικά Λουτρά της Τραϊανούπολης λάμβαναν Πιστοποίηση και αδειοδότηση από το Υπουργείο, γεγονός που σύμφωνα με τις τότε δηλώσεις του πρώην δημάρχου άνοιγε τον δρόμο για την αναβάθμισή τους και την βελτίωση των υποδομών τους, ενώ η ΤΙΕΔΑ θα ετοίμαζε μελέτη με βάση την οποία θα είχε ανακαινιστεί όλος ο εξοπλισμός, θα γίνονταν μία νέα πισίνα στο υδροθεραπευτήριο και θα είχε αναβαθμιστεί και το ξενοδοχείο.
Δυστυχώς σήμερα η νέα δημοτική αρχή με την απόφασή της να βάλει «λουκέτο» στα Ιαματικά Λουτρά, θέτει ουσιαστικά εκτός τουριστικής ατζέντας ίσως το σημαντικότερο συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής μας.
Ως γνωστόν στις βασικές προτεραιότητες της εθνικής μας τουριστικής στρατηγικής και της τουριστικής ανάπτυξης της Περιφέρειας, βρίσκεται η προώθηση θεματικών μορφών τουρισμού, όπως ο τουρισμός υγείας, ο ιαματικός και ο τουρισμός ευεξίας. Ο ιαματικός πλούτος της Τραϊανούπολης σε συνδυασμό με την πλούσια πολιτιστική και ιστορική του παράδοση, μπορεί να αναδείξει την περιοχή μας και όλο τον νομό ως προορισμό τουρισμού υγείας, ευεξίας και άλλων εναλλακτικών μορφών τουρισμού τεσσάρων εποχών με πολλαπλά οφέλη.
Παύλος Α. Μιχαηλίδης
Δημοτικός Σύμβουλος
Μέλος του ΔΣ της ΠΕΔ/ΑΜΘ
Δεν υπάρχουν σχόλια