Πλειοδοτικό διαγωνισμό με αντικείμενο τη βραχυχρόνια μίσθωση των εργοστασίων της στο Πλατύ και στις Σέρρες προκειμένου να απορροφηθεί η φε...
Πλειοδοτικό διαγωνισμό με αντικείμενο τη βραχυχρόνια μίσθωση των εργοστασίων της στο Πλατύ και στις Σέρρες προκειμένου να απορροφηθεί η φετινή παραγωγή τεύτλων, προκηρύσσει η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης.
Το ελάχιστο μίσθιο ανά εγκατάσταση έχει ορισθεί, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, στις 200.000 ευρώ σε ετήσια βάση, δηλαδή κατ’ ελάχιστο 400.00 ευρώ για τις δύο μονάδες. Η σύμβαση της μίσθωσης θα είναι για χρονικό διάστημα 28 μηνών.
Για τη λειτουργία των συγκεκριμένων μονάδων εκτιμάται ότι θα χρειασθούν 300 άτομα εξειδικευμένου προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων που θα προσληφθούν από την ανάδοχο εταιρεία και 200 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων για τη διάρκεια της καμπάνιας.
Η ανάδοχος διατηρεί το δικαίωμα υπομίσθωσης των εργοστασίων σε τρίτη εταιρεία για την επεξεργασία της φετινής παραγωγής τεύτλων. Επίσης διατηρεί το δικαίωμα να αναθέσει την εκτέλεση εργασιών επισκευής και κατασκευών και σε εξωτερικά συνεργεία-αντιπροσωπείες.
Άτυπο ενδιαφέρον για την ενοικίαση των δύο μονάδων της ΕΒΖ έχουν εκδηλώσει η Royal Sugar ABEE και η Hellenic Agri Group SA.
Εν τω μεταξύ μέσα στον Οκτώβριο αναμένεται και η έκδοση της απόφασης του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης επί της αίτησης υπαγωγής της ΕΒΖ στο άρθρο 106 βδ του Πτωχευτικού Κώδικα. Με βάση το πλάνο εξυγίανσης, η Τράπεζα Πειραιώς αναλαμβάνει ως στρατηγικός επενδυτής την εξυγίανση της ΕΒΖ.
Η Τράπεζα Πειραιώς αποτελεί βασικό πιστωτή της ΕΒΖ (σ.σ. δάνεια 160 εκατ. ευρώ πέρασαν στην Πειραιώς όταν απορρόφησε το “καλό” κομμάτι της ATEBank), οι ληξιπρόθεσμες τραπεζικές δανειακές υποχρεώσεις της οποίας στις 30/6/2018 ανέρχονταν στα 174 εκατ. ευρώ, μέρος των οποίων θα διαγραφεί στο πλαίσιο της συμφωνίας.
Οι μετοχές και τα assets των θυγατρικών της ΕΒΖ στη Σερβία αποτελούν πρώτη προτεραιότητα για την Πειραιώς, εφόσον το σχέδιο εξυγίανσης γίνει δεκτό από το δικαστήριο, ενώ τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία της βιομηχανίας θα μεταβιβαστούν σε οκτώ εταιρείες ειδικού σκοπού (SPVs) ώστε να διευκολυνθεί η πώλησή τους.
Σήμερα η ΕΒΖ διαθέτει τρία εργοστάσια στην Ελλάδα (Πλατύ Ημαθίας, Σέρρες, Ορεστιάδα) και δύο στη Σερβία (AD Fabrika Secera Sajkaska Zabalj, AD Fabrica Secera Crvenka).
Δεν υπάρχουν σχόλια