Η Παγκόσμια Ημέρα Άγριας Ζωής καθιερώθηκε από το 2013, σε μια προσπάθεια του ΟΗΕ να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει την ανθρωπότητα, αλ...
Η Παγκόσμια Ημέρα Άγριας Ζωής καθιερώθηκε από το 2013, σε μια προσπάθεια του ΟΗΕ να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει την ανθρωπότητα, αλλά και να πάρει μέτρα προκειμένου να σταματήσει το τεράστιο οργανωμένο έγκλημα που συντελείται με κίνητρο το κέρδος.
Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ επέλεξε την 3η Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα Άγριας Ζωής, επειδή την ημέρα αυτή, το έτος 1973, υπογράφηκε στην Ουάσιγκτον των Η.Π.Α. η «Σύµβαση για το διεθνές Εμπόριο των Απειλούμενων µε Εξαφάνιση Ειδών Άγριας Πανίδας και Χλωρίδας» (CITES).
Ο εορτασμός αυτός έχει σαν σκοπό να αφυπνίσει την περιβαλλοντική συνείδηση όλων μας και να μας θυμίσει ότι είναι χρέος του καθένα μας και όλων μαζί, να προστατέψουμε το περιβάλλον μας από τους κινδύνους που το απειλούν.
Ας μην ξεχνάμε ότι, η φροντίδα και η προστασία της Άγριας Ζωής, αφορά και τη δική μας καλή ποιότητα ζωής. Από το φαγητό μας μέχρι τα φάρμακα, τη μόρφωση και την ψυχαγωγία μας.
Η λαθροθηρία και η λαθρεμπορία άγριας πανίδας και χλωρίδας είναι ένα παλιό και παγκόσμιο φαινόμενο, που σήμερα έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις, δεδομένης της αύξησης της ζήτησης και της εμπορίας μέσω διαδικτύου.
Αυτό το παράνομο εμπόριο Άγριας Ζωής που συχνά διεξάγεται οργανωμένα, έχει γίνει ιδιαίτερα απειλητικό για πολλά είδη σε όλο τον κόσμο. Ζώα προωθούνται στη μαύρη αγορά ενώ άλλα σκοτώνονται για το κρέας, το δέρμα, τα δόντια ή τη γούνα τους και ο κατάλογος των απειλούμενων ειδών συνεχώς μεγαλώνει.
Είναι ο πλανήτης τους επίσης.
Ας συνυπάρξουμε όλοι χαρούμενα!
Παγκόσμια Ημέρα Άγριας ζωής 2018