Έγγραφο της Συγκλήτου του Δ.Π.Θ και η απάντηση του Βασίλη Τσαουσίδη, Καθηγητή ΗΜ&ΜΥ και μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης ΔΠΘ αφήνει ...
Έγγραφο της Συγκλήτου του Δ.Π.Θ και η απάντηση του Βασίλη Τσαουσίδη, Καθηγητή ΗΜ&ΜΥ και μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης ΔΠΘ αφήνει άναυδη την κοινωνία της Θράκης με τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας μη πιστεύοντας τα όσα καταγγέλλονται.
Απαίτηση όλων η γρήγορη διερεύνηση από τις Δικαστικές Αρχές των όσων αναγράφονται στις δύο παρά κάτω επιστολές μήπως τυχόν περισωθεί κάτι από το επιβαλλόμενο κύρος του Ανώτατου Ιδρύματος και των χιλιάδων φοιτητών που φοιτούν σ' αυτό:
"ΚΟΜΟΤΗΝΗ:27.10.2016, Αριθμ. Πρωτ.: Δ.Υ.
ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ
Η Σύγκλητος του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης στη σημερινή συνεδρίαση της 27ης Οκτωβρίου 2016 ενημερώθηκε για την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών κ. Βασίλειου Τσαουσίδη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ξάνθης για την τέλεση ιδιαίτερης βαρύτητας ποινικών αδικημάτων κακουργηματικού χαρακτήρα με μεγάλο οικονομικό αντικείμενο.
Μετά από αυτή τη δυσμενή για το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης εξέλιξη, επιβεβαιώνεται η ορθότητα των ενεργειών της Διοίκησης του Ιδρύματος προκειμένου να διασφαλιστεί η νομιμότητα και να προστατευτεί το Πανεπιστήμιο.
Παράλληλα, αποδεικνύονται ψευδείς οι καταγγελίες και οι σχετικές αναφορές στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης κατά την προηγούμενη χρονική περίοδο, μέσω των οποίων αποδίδονται στη Διοίκηση του Πανεπιστημίου και στον Πρύτανη προσωπικά δήθεν παράτυπες, παράνομες και αντιακαδημαϊκές ενέργειες.
Τέλος, η Σύγκλητος διαβεβαιώνει το σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας ότι με το ίδιο υψηλό αίσθημα καθήκοντος και ευθύνης θα συνεχίσει να δρα στο πλαίσιο της νομιμότητας ώστε να διασφαλίζεται σε κάθε περίπτωση η περιουσία και το κύρος του Ιδρύματος.
Από τη Σύγκλητο του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης"
Άμεση η απάντηση του Βασίλη Τσαουσίδη, Καθηγητή ΗΜ&ΜΥ και μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης ΔΠΘ ο οποίος απαντά "σειρά προς σειρά" στα όσα αναφέρει το "Ομόφωνο Ψήφισμα" που υπογράφεται από την Σύγκλητο του ΔΠΘ εντείνοντας της ανησυχία για τον "άγριο πόλεμο" που μαίνεται στην Πανεπιστημιακή Κοινότητα και δεν είναι λίγοι αυτοί που μας επεσημάνουν ότι ξαναζεί η Πολυτεχνική Σχολή ...."Μέρες Πέτρου Ζιμουρτόπουλου", θυμίζοντάς μας το γιατί ένα λαμπρό καθηγητή ... "τον έφυγαν" από το ΔΠΘ.
Θα πάρει το γρηγορότερο δυνατόν απαντήσεις η κοινωνία της Θράκης στα όσα αλληλοεκτοξεύονται ένθεν-κακείθεν;
"Είναι αδιανόητο η Σύγκλητος του ΔΠΘ:
- να φτάνει μετά από μεθοδευμένες ενέργειες να υιοθετεί πορίσματα παρα-θεσμικών "πραγματογνωμόνων" επιλεγμένων από τον Πρύτανη, στα οποία ισχυρίζονται ότι είναι "ανύπαρκτο" ένα από τα πιο δραστήρια εργαστήρια του Τμήματος ΗΜ&ΜΥ, για το οποίο αποφάσισε ομόφωνα τη μετονομασία του ο Τομέας Λογισμικού και το Τμήμα ΗΜ&ΜΥ. Μάλιστα, ο "πραγματογνώμονας" που τάχα διερευνούσε την ύπαρξη του εργαστηρίου έχει υπογράψει την σχετική ομόφωνη απόφαση του τομέα το 2010, ο έτερος την απόφαση του Τμήματος την ίδια χρονιά, και ο τρίτος ήταν τότε αναπληρωτής Προέδρου.
Άρα όλοι γνώριζαν σαφώς τις αποφάσεις του Τομέα και του Τμήματος, όταν ενημέρωναν με τα έγγραφά τους τον Εισαγγελέα ότι το Εργαστήριο μου "δεν υφίσταται". Επισυνάπτω την περιγραφή του Εργαστηρίου από τα πρακτικά του Τομέα.
- να παραπλανά την Εισαγγελία ότι για τα 2 εκατομμύρια, τα οποία ΠΗΡΕ το Πανεπιστήμιο ως ερευνητική χρηματοδότηση, ο επιστημονικά υπεύθυνος δεν είναι άξιος σεβασμού αλλά υπόλογος. Το επιχείρημα των "πραγματογνωμόνων" και της Επιτροπής Ερευνών που έκανε η Σύγκλητος αποδεκτό και το διαβίβασε στην Εισαγγελία είναι ότι ίσως κάποτε τα χρήματα αυτά να μας ζητήσει η Ε.Ε. να τα επιστρέψουμε - επειδή τάχα το εργαστήριο είναι ανύπαρκτο.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρεί αδιανόητο αυτό που κάνει το Πανεπιστήμιο για έργα που έχουν ολοκληρωθεί, ελεγχθεί θεσμικά και διακριθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο (https://www.youtube.com/watch?v=mZyP6E3-lNQ).
Για το λόγο αυτό, ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ τα ερευνητικά έργα που σταμάτησε το Πανεπιστήμιο και ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙ το Δημοκρίτειο - γεγονός που από μόνο του καταδεικνύει τη μεθόδευση των καταγγελιών.
- να μην ενημερώνει την Εισαγγελία ότι το εργαστήριο όχι μόνο είναι υπαρκτό, αλλά προέκυψε όπως όλοι γνωρίζουν από τη μετονομασία του "Εργαστηρίου Προγραμματισμού και Επεξεργασίας Πληροφοριών" του οποίου ήμουν ούτως ή άλλως διευθυντής και επομένως δεν θα είχε νόημα να επικαλεστώ ανύπαρκτο εργαστήριο.
- να εξαφανίζονται έγγραφα του Τομέα και του Τμήματος που αποδεικνύουν ότι η κατηγορία είναι συκοφαντική - και όταν αυτά αποκαλύπτονται, "η Νομική Υπηρεσία, δια μέσου του Πρύτανη", κατά τις δηλώσεις του Προέδρου ΗΜ&ΜΥ να απαγορεύει την πρόσβαση σε αυτά "λόγω εμπιστευτικότητας της διενεργούμενης ΕΔΕ" (επισύναψη). Ο Διευθυντής του Τομέα Λογισμικού αναγκάστηκε να πάρει σήμερα το πρωί εισαγγελική παραγγελία για να αποκτήσει πρόσβαση στα δημόσια έγγραφα που αποδεικνύουν την ύπαρξη του "Εργαστηρίου Διαδικτυωμένων Συστημάτων".
- και τελικά να καυχάται η Σύγκλητος ότι "δικαιώθηκε", επειδή ουσιαστικά κατάφερε να παραπλανήσει την Εισαγγελία, στην οποία θα προσκομίσω όλα τα στοιχεία που απέκρυψαν οι Πανεπιστημιακές αρχές προκειμένου να "δικαιωθούν".
Επομένως, η παράβαση καθήκοντος των "πραγματογνωμόνων", της Επιτροπής Ερευνών και της Συγκλήτου δεν αφορά μόνο την απώλεια πόρων από την αυθαίρετη διακοπή των ερευνητικών έργων, αλλά και την μεθοδευμένη απόπειρα συκοφάντησης του υπογραφόμενου. Η Σύγκλητος του ΔΠΘ και πάλι δεν κατάφερε να αντισταθεί στην κατάλυση κάθε έννοιας ακαδημαϊκότητας, αλλά τώρα θα αντιμετωπίσει τη Δικαιοσύνη.
Τέλος, επισημαίνω ότι μέχρι σήμερα δεν έχω ερωτηθεί σχετικά από κανένα συλλογικό θεσμικό όργανο του ΔΠΘ - ούτε από την Επιτροπή Ερευνών, ούτε από τη Σύγκλητο - ενώ ουδέποτε με ενημέρωσε ή μου ζήτησε εξηγήσεις για την υπόθεση της συκοφαντικής καταγγελίας η Εισαγγελία Ξάνθης. Είναι προφανές ότι τα "Ακαδημαϊκά Τσιφλίκια" στο Δημοκρίτειο θα δώσουν την ύστατη μάχη τους.
Βασίλης Τσαουσίδης, Καθηγητής ΗΜ&ΜΥ, Μέλος Συμβουλίου Διοίκησης ΔΠΘ"