GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Με 24ωρες απεργίες απαντούν οι εργαζόμενοι στην ΡΟΔΟΠΗ Α.Ε.

Γενική Συνέλευση των εργαζομένων την Πέμπτη 17/12/15 το πρωί πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης, που κράτησε μόλις 50 λεπτά και...

Γενική Συνέλευση των εργαζομένων την Πέμπτη 17/12/15 το πρωί πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης, που κράτησε μόλις 50 λεπτά και με ομόφωνη απόφαση τους συνεχίζουν τις 24ωρες κυλιόμενες απεργιακές τους κινητοποιήσεις, οι εργαζόμενοι στην γαλακτοβιομηχανία ΡΟΔΟΠΗ Α.Ε.

Σε δηλώσεις του στον Ξάνθη FM100 και την εκπομπή “Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα” ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων κος Νίκος Κιατύπης ανέφερε ότι προσμετράτε σε δεκαπέντε μέρες περίπου ο ενδέκατος απολυμένος από την βιομηχανία, και έπονται ακόμη περισσότερες. «….Η εργοδοσία των Αδελφών Σαράντη ιδιοκτητών του ομίλου εταιρειών ΤΥΡΑΣ που έχει και την ΡΟΔΟΠΗ χρησιμοποίησε το εξής τέχνασμα. Προσέλαβε, για μικρό χρονικό διάστημα νέους χαμηλόμισθους εργαζόμενους και τώρα μετά από λίγους μήνες απολύει κάποιους από τους “προσληφθέντες” και αρκετούς από τους παλαιότερους που τους θεωρεί και υψηλόμισθους. Αυτοί οι συνάδελφοί μας 47-50 χρονών που θα βρουν δουλειά; δουλειές δεν υπάρχουν, πως θα ζήσουν τις οικογένειές τους; Για να δώσει μερικά ευρώ λιγότερα ο κος Σαράντης βυθίζει στην απελπισία τόσες οικογένειες χρονιάρες μέρες. Ο κ. Σαράντης στην τριμερή των Αθηνών μας δήλωσε ευθαρσώς ότι θα απολύσει τουλάχιστον 25 εργαζομένους….». 

Συνεχίζοντας ο κ. Κιατύπης μεταφέρει την βούληση των συναδέλφων του εργαζομένων να συνεχίσουν τις έντονες διαμαρτυρίες τους με την απεργιακή κινητοποίηση που το πρώτο μέρος της θα ολοκληρωθεί την 24η Δεκεμβρίου παραμονή Χριστουγέννων.

Πληροφορίες που δεν κατέστη δυνατόν να διασταυρωθούν θέλουν να έχει μεθοδευτεί από την διοίκηση του Ομίλου ΤΥΡΑΣ, αυτή η κάθετη ρήξη με τους εργαζόμενους για να μεταφερθεί προς Θεσσαλία ή και στην Βουλγαρία ο μεγαλύτερος κύκλος εργασιών του εργοστασίου της Ξάνθης, αποψιλώνοντας τις γραμμές παραγωγής και στο τέλος να λειτουργεί ως κέντρο συλλογής γάλακτος με πολύ περιορισμένο τον αριθμό των  εργαζομένων σ’ αυτό.