GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


“Βόμβα” για τους αγρότες της Ξάνθης…

.     «Μεθοδεύουν την σταδιακή κατάργηση της εμπορικής δραστηριότητας του λιμανιού του Πόρτο Λάγους.»    Η είδηση που μετέφερε για π...

.
    «Μεθοδεύουν την σταδιακή κατάργηση της εμπορικής δραστηριότητας του λιμανιού του Πόρτο Λάγους.»

   Η είδηση που μετέφερε για πρώτη φορά δημόσια ο δήμαρχος Αβδήρων κ. Γιώργος Τσιτιρίδης από την εκπομπή του Ξάνθη FM100 “Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα”, για την μεθόδευση που επιχειρείτε για την παύση των εμπορικών δραστηριοτήτων στο λιμάνι του πόρτο Λάγους στην Π.Ε. Ξάνθης, δημιουργεί σφοδρές αντιδράσεις στο σύνολο των αγροτών αλλά και των 100 και πλέον  εργαζομένων στο λιμάνι πλέον των επιχειρήσεων που έχουν άμεση εξάρτηση με την εμπορική δραστηριότητα του λιμανιού. 

     Ζητούν άμεση παρέμβαση Βουλευτών, Εμπορικού Επιμελητηρίου, Εργατικού Κέντρου, των επί κεφαλή της Περιφέρειας ΑΜΘ κ.κ. Παυλίδη και Ζαγναφέρη αλλά και των ηγεσιών των αγροτικών συνεταιρισμών.

      Ο κος Τσιτιρίδης αποκάλυψε ότι «Για το χωροταξικό της Περιφέρειας που προχωράει με τον κο Τσολακίδη που ήταν αντιπρόεδρος στην Περιφερειακή Επιτροπή Δήμων  και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής επέτρεψε να διαμορφωθεί μια κατάσταση που έτσι όπως φαίνετε, αν δεν αλλάξει κάτι τώρα με την διαβούλευση που γίνετε στην περιφέρεια ΑΜΘ και την Π.Ε.Δ. (σ.σ. Περιφερειακή Ενότητα Δήμων) θα καταργηθεί η εμπορική δραστηριότητα του λιμανιού του Πόρτο Λάγους. Αυτή την περίοδο έτσι όπως είναι καταγεγραμμένο το χωροταξικό της Περιφέρειας, αν δεν αλλάξει κάτι, γιατί είμαστε στο στάδιο που έχει φύγει από τους δήμους και έχει πάει στην Περιφέρεια για διαβούλευση και πάει στο Υπουργείο, πηγαίνουμε για κατάργηση της εμπορικής δραστηριότητας του λιμανιου του Πόρτο Λάγους με πολύ σημαντικές επιπτώσεις και στον πρωτογενή τομέα για την Ξάνθη και ευρύτερα για την περιοχή. 

      Από αυτό γίνετε η διακίνηση στο σιτάρι, το καλαμπόκι, το βαμβάκι και άλλα αγροτικά προϊόντα που διακινούνται από το λιμάνι του Πόρτο Λάγους. Θα χαθούν πολλές θέσεις εργασίας από τους κατοίκους της περιοχής που εργάζονται ως λιμενεργάτες αλλά και άλλους εργαζόμενους και επιχειρήσεις που απασχολούνται περιφερειακά με την διακίνηση των αγροτικών προϊόντων. Επί πλέον θα επιβαρυνθεί το κόστος διακίνησης των προϊόντων με σοβαρές επιπτώσεις στους αγρότες και την παραγωγή τους. 

      Κάνουμε πολλές προσπάθειες για να αλλάξει αυτή η κατάσταση μέσα από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) γιατί θα είναι σε βάρος της οικονομικής ζωής των κατοίκων της Π.Ε. Ξάνθης. Τα προϊόντα θα πρέπει να μεταφερθούν διανύοντας επί πλέον χιλιόμετρα, στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ( 140χλμ) ή στο λιμάνι της Καβάλας (80 χλμ) με το ανάλογο κόστος.»
Οι επόμενες μέρες και εβδομάδες θα δείξουν ποιος έκανε και τι για να μην συνεχιστεί η οικονομική “κατρακύλα” της περιοχής με την ραγδαία οικονομική απαξίωση της περιοχής.

      Ο κος Τσιτιρίδης απάντησε και για τα θέματα του είδαν τα τελευταία 24 ωρα τη δημοσιότητα εντονότερα λέγοντας χαρακτηριστικά «Για το κλειστό των Αβδήρων τρεισήμισι χρόνια που ήταν δήμαρχος ο κος Τσολακίδης δεν έκανε τιποτα ούτε για το camping του Μυρωδάτου, που εμείς στην μικρή θητεία μου έχουμε (σ.σ.13 μήνες) καταφέραμε να το μισθώσουμε στον κο. Ιατράκη για ένα ποσό 36.000 €υρω τον χρόνο. Ποσό που είναι πολύ σημαντικό έσοδο για τον δήμο μας, έτσι δεν έκανε και τίποτα για το κλειστό γυμναστήριο των Αβδήρων. Τρεισήμισι χρόνια δεν έγινε απολύτως τίποτα. Τι έκανε για το camping  του Μυρωδάτου; Τίποτα, ζημίωσε τον δήμο με κάτι ενέργειες που έκανε δικαστικές και πληρώσαμε στο τέλος τα δικαστικά έξοδα, εμείς όμως καταφέραμε να το μισθώσουμε, να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να λειτουργήσει. 
     

Το ίδιο έκανε και για το κλειστό (σ.σ. Αβδήρων) και έχει πάρει την δικαστική οδό. Έγινε η οριστική παραλαβή και από κει και πέρα θα το χρησιμοποιήσουμε και με κάποια χρήματα που θα βάλουμε σαν αθλητικό κέντρο ή θα μας προλάβουν τα δικαστήρια και να δούμε τι επιπτώσεις θα έχουν στον δήμο, ανάλογα με τις αποφάσεις που θα πάρουν τα δικαστήρια. Από χρήματα της εγγυητικής θα διορθωθούν τα όποια προβλήματα υπάρχουν για την λειτουργία του αθλητικού κέντρου.