GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Άφαντος ο τσαντάκιας που άρπαξε 30.000 ευρώ από ηλικιωμένη στην Ξάνθη – Συνεχίζονται οι έρευνες

-Πρόκειται για έναν νεαρό άνδρα σύμφωνα με τις έως τώρα περιγραφές που επιτέθηκε στην 77χρονη  Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες ...

-Πρόκειται για έναν νεαρό άνδρα σύμφωνα με τις έως τώρα περιγραφές που επιτέθηκε στην 77χρονη 

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό του νεαρού τσαντάκια που μόλις την περασμένη εβδομάδα επιτέθηκε και λήστεψε ηλικιωμένη γυναίκα μέσα στην Ξάνθη, αρπάζοντάς της το ποσό των 30.000 ευρώ που είχε σηκώσει από την Τράπεζα. 

Οι Αστυνομικοί εξετάζουν όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, όπως η περιγραφή της άτυχης ηλικιωμένης γυναίκας που δέχθηκε την επίθεση, ενώ φαίνεται πως ο ίδιος χτύπησε στοχευμένα, καθώς γνώριζε πως το θύμα είχε στην κατοχή του το μεγάλο χρηματικό ποσό. 

Φοβήθηκε χρεοκοπία 
Όπως έχει γίνει γνωστό, η 77χρονη μετέβη στα Τραπεζικό υποκατάστημα στον Πεζόδρομο της Γ. Σταυρού, στο κέντρο της πόλης, μαζί με τον σύζυγό της προχωρώντας στην ανάληψη των χρημάτων, υπό τον φόβο πιθανής χρεοκοπίας της χώρας! Στη συνέχεια πήγε για έναν καφέ με το σύζυγό της ενώ ακολούθως χώρισαν, ώστε να διεκπεραιώσει ο καθένας τις δικές του δουλειές. Αυτή την εξέλιξη εκμεταλλεύτηκε ο “τσαντάκιας” που προσέγγισε την ηλικιωμένη όταν βρέθηκε για λίγο μόνη της, της επιτέθηκε ασκώντας βία πάνω της και άρπαξε την τσάντα της! Η ηλικιωμένη γυναίκα φανερά σοκαρισμένη επιχείρησε να αντιδράσει, κρατώντας σφιχτά την τσάντα με τα χρήματα, ωστόσο δεν κατάφερε και πολλά μιας και ο δράστης την πέταξε το έδαφος, πήρε την τσάντα και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή. 

Στο σημείο προσέτρεξαν πολίτες για να βοηθήσουν την ηλικιωμένη γυναίκα, ενώ δεν κατέστη εφικτό να ακινητοποιηθεί ο δράστης. Για το συμβάν ενημερώθηκε άμεσα η Αστυνομία η οποία και ξεκίνησε τις σχετικές έρευνες. 

Θόρυβος από την επίθεση 
Το συμβάν όπως ήταν φυσικό θορύβησε ιδιαίτερα τους κατοίκους της περιοχής, και δη τους ηλικιωμένους, μιας και δεν είναι λίγοι αυτοί που το τελευταίο χρονικό διάστημα προχωρούν σε αναλήψεις, μεταφέροντας τα χρήματά τους στο σπίτι, υπό τον φόβο ότι θα τα χάσουν. Ωστόσο φαίνεται πως ο “εχθρός” καραδοκεί, μιας και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις στοχευμένων ληστειών με τους δράστες να έχουν πληροφορίες σχετικά με το ποιοι κρύβουν χρήματα ή άλλα τιμαλφή μέσα στα σπίτια τους. 

Η μόδα της απάτης!
Την ίδια στιγμή, το τελευταίο διάστημα η “μόδα” της εξαπάτησης ηλικιωμένων, που κατοικούν κυρίως σε αγροτικούς οικισμούς, εξαπλώνεται διαρκώς. Οι δράστες επισκέπτονται, πρωτίστως, ηλικιωμένους, στα σπίτια τους και προφασιζόμενοι διάφορα όπως ότι είναι δικηγόροι και χρειάζονται χρήματα για υποθέσεις συγγενικών τους προσώπων ή ότι τους στέλνει κάποιος οικείος τους που έχει μπλέξει και χρειάζεται λεφτά, καταφέρνουν να αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά. 

Σε κάθε περίπτωση, συνιστάται ιδιαίτερη προσοχή ενώ και η Αστυνομία κατά καιρούς εκδίδει συμβουλές προς τους πολίτες ώστε να είναι ενημερωμένοι για τις πρακτικές που ακολουθούν οι δράστες.