GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Συνεχίζει να “μπαλώνει” ο Δήμος Αβδήρων – Βροχή τα κρούσματα ληστειών σε Λεωφορεία στην Ξάνθη

Από τη στήλη ο Αδιάκριτος  Το “μπάλωμα” των δρόμων που θύμιζαν περισσότερο σουρωτήρι παρά οδικό δίκτυο ανεπτυγμένων χωρών, συνεχίζει ο...

Από τη στήλη ο Αδιάκριτος 

Το “μπάλωμα” των δρόμων που θύμιζαν περισσότερο σουρωτήρι παρά οδικό δίκτυο ανεπτυγμένων χωρών, συνεχίζει ο Δήμος Αβδήρων. Πρόκειται για τους δρόμους που κυριολεκτικά θύμιζαν περισσότερο μια τεράστια λακκούβα πάρα δρόμους που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει κανείς με ασφάλεια για να κινηθεί είτε με το όχημά του είτε ακόμη και πεζός. Η αρχή έγινε πριν από μερικές ημέρες στους οικισμούς του πρώην Δήμου Βιστωνίδας, με την έμφαση να δίνεται κυρίως στην Ε.Ο. Διομήδειας – Λεύκης, στην Ε.Ο. Πετεινού – Ζυγού και στον δρόμο προς τη Γενισέα. Η συνέχεια δόθηκε στο οδικό δίκτυο της παραλιακής ζώνης το οποίο είχε υποστεί καθιζήσεις σε αρκετά σημεία από τις ισχυρές βροχοπτώσεις του χειμώνα ενώ ήταν γεμάτο λακκούβες. Οι παραφωνίες ξεκίνησαν να επισκευάζονται και τοποθετήθηκε πίσσα όπου κρίθηκε απαραίτητο. Σίγουρα η επίλυση τέτοιων προβλημάτων αποτελεί στοίχημα για κάθε Δημοτική Αρχή μιας και οι πολίτες τα τελευταία χρόνια έχουν ταλαιπωρηθεί ιδιαίτερα από τις λακκούβες και τις κακοτεχνίες και φθορές που καταγράφονται στους δρόμους της Ξάνθης. Την ίδια στιγμή βέβαια χρονίζοντα, αντίστοιχα, προβλήματα μέσα στον αστικό ιστό της Ξάνθης παραμένουν άλυτα με κεντρικές οδικές αρτηρίες να έχουν κατακλυστεί από λακκούβες κάτι που σίγουρα δεν αποτελεί τιμή για κανέναν! 
........

Το έλα να δεις έγινε το βράδυ της Δευτέρας στο ΕΒΕ Ξάνθης με αφορμή ερωτήσεις που επισημάνσεις που κατέθεσε η κα Κίτσου για τα οικονομικά του φορέα. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κυριολεκτικά  βγήκε έξω από τα ρούχα του, εξαπολύοντας ύβρεις κατά της κας Κίτσου, χαρακτηρίζοντας την “αγράμματη” και τα λεγόμενά της “ανοησίες” ενώ του ίδιους χαρακτηρισμούς επανέλαβε και μέσω της Ραδιοφωνικής Εκπομπής Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα, το πρωί της επομένης, συνομιλώντας με τον κ. Βαγγέλη Βασιλειάδη και τον Σταύρο Βλαχόπουλο. Μάλιστα παρά τις διαρκείς πιέσεις από πλευράς των δύο εκδοτών ο Πρόεδρος του ΕΒΕ δεν κατάφερε να ικανοποιήσει με τις απαντήσεις που έδωσε σχετικά με τις επισημάνσεις της κας Κίτσου. Όσον αναφορά την υπόθεση με την αύξηση του κονδυλίου για τις δαπάνες της ΔΕΗ στο ΕΒΕ, ο ίδιος ανέφερε πως αυτή σχετίζεται με έξοδα ηλεκτροδότησης του Συλλόγου Καρκινοπαθών, τα οποία καλύπτει το ΕΒΕ, καθώς και τις δαπάνες ρεύματος του Κοινωνικού Ιατρείου που λειτουργεί στη Μεσολογγίου! Η συζήτηση επεκτάθηκε και σε άλλα θέματα σχετικά με την εν γένει λειτουργία του Επιμελητηρίου, με τα ερωτήματα να πέφτουν βροχή. Μεταξύ άλλων επικράτησε “προβληματισμός” σχετικά με το εάν το ΕΒΕ διαχειρίζεται ή όχι δημόσιο χρήμα, ενώ ο κ. Βλαχόπουλος επανέλαβε προς τον Πρόεδρος του φορέα το αίτημα της κας Κίτσου για την πρόσληψη ορκωτών λογιστών ώστε να αποφανθούν σχετικά με τα οικονομικά και την διαχείριση τους στο ΕΒΕ, λέγοντας μάλιστα προς τον κ. Μωραΐτη πως μόνο έτσι θα μπει ένα τέλος στα όσα κατά καιρούς καταλογίζονται στην νυν διοίκηση του οργάνου. Απαντώντας ο ίδιος ανέφερε πως δεν κρίνει σκόπιμο το να μπουν ορκωτοί λογιστές, καθώς επανέλαβε πως αυτό δεν χρειάζεται καθότι γίνεται έλεγχος στα οικονομικά του ΕΒΕ από άλλους φορείς. 
........

Προβληματισμός επικρατεί στους οδηγούς και ιδιοκτήτες λεωφορείων στην Ξάνθη από τα τελευταία κρούσματα επιθέσεων που δέχονται, από άγνωστους μέχρι στιγμής δράστες. Μόλις την περασμένη εβδομάδα ένα λεωφορείο έπεσε θύμα διάρρηξης, με τον ή τους ποντικούς να αρπάζουν χρήματα τα οποία βρήκαν μέσα στο όχημα. Λίγες ημέρες νωρίτερα είχε καταγραφεί μια προσπάθεια διάρρηξης, η οποία ωστόσο δεν τελεσφόρησε, ενώ μόλις προχθές διέρρηξαν ακόμη ένα λεωφορείο, ωστόσο λόγω των τελευταίων κρουσμάτων ο οδηγός είχε φροντίσει να μην έχει χρήματα μέσα στο όχημά του. Βέβαια οι επιθέσεις έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία, ενώ μόλις πριν από μερικούς μήνες αντίστοιχες επιθέσεις δέχονταν και τα Ταξί της πόλης. 
........

Ο Αδιάκριτος