GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στην ρύθμιση των 100 δόσεων οι «αμαρτίες» 1,5 εκατ. ευρώ της ΔΕΤΑ του Δήμου Τοπείρου

-Τα χρέη προς την Εφορία μεταφέρθηκαν στον Δήμο και ξεπερνούν το 1,5 εκατ. ευρώ -Θα καταβάλει τμηματικά το ποσό των 17.000 ευρώ ο Δήμος ...

-Τα χρέη προς την Εφορία μεταφέρθηκαν στον Δήμο και ξεπερνούν το 1,5 εκατ. ευρώ
-Θα καταβάλει τμηματικά το ποσό των 17.000 ευρώ ο Δήμος κάθε μήνα 

Τάξη στο οικονομικό χάος που παρέλαβε προσπαθεί να βάλει εδώ και μήνες η νέα Δημοτική Αρχή στον Τόπειρο, όπου αρκετές σκιές αλλά και καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για μια σειρά από παραφωνίες στην μέχρι πρότινος Διοίκηση παραμένουν ακόμη και σήμερα στο στάδιο της διερεύνησης. 

Μια εξ' αυτών αφορά και την πρώην Δημοτική Επιχείρηση στον Τόπειρο, την γνωστή ΔΕΤΑ, η οποία με το κλείσιμό της φόρτωσε κυριολεκτικά τον Δήμο με υπέρογκα χρέη τα οποία έφεραν σε οικονομική ασφυξία τον πεδινό ΟΤΑ. 

Όπως εξηγεί ο Δήμαρχος Τοπείρου, η εν λόγω Δημοτική Επιχείρηση έφερε χρέη που ξεπερνούν σήμερα το 1,5 εκατομμύριο ευρώ προς την Εφορία, από μη απόδοση ΦΠΑ και τα οποία καλείται σήμερα να καταβάλει ο Δήμος. Προς αυτή την κατεύθυνση αποφασίστηκε να υπαχθεί ο Δήμος Τοπείρου στην νέα ρύθμιση οφειλών, γνωστή και ως ρύθμιση των 100 δόσεων, καταβάλλοντας τμηματικά το ποσό των 17.000 ευρώ κάθε μήνα ώστε να μπορέσει να εξοφλήσει την οφειλή προς το Ελληνικό Δημόσιο, και δη την ΔΟΥ Ξάνθης, και να πάρει φυσικά μια μεγάλη οικονομική ανάσα.   

“Δυστυχώς μιλάμε για ένα ποσό πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ σε ΦΠΑ το οποίο δεν είχε αποδοθεί από την αμαρτωλή ΔΕΤΑ και δυστυχώς η προηγούμενη κυβέρνηση αποφάσισε μέσα σε μια νύχτα να απαλλάξει από τις ποινικές τους ευθύνες όλους αυτούς που διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα. Εμείς πρέπει να κάνουμε την ρύθμιση για να μπορέσουμε να πάρουμε και φορολογική ενημερότητα, να φύγει από πάνω μας αυτό το βάρος και να πάρουμε ξανά ανάσα” σημειώνει ο κ. Θωμάς Μίχογλου, Δήμαρχος Τοπείρου, εξηγώντας πως για το τυπικό του θέματος αποφασίστηκε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να ενημερωθεί και το Σώμα για την υπόθεση αυτή. 

“Μας άφησαν πολλά προβλήματα, βάλαμε και βάζουμε μια τάξη στον Δήμο για τον οποίο έχουμε όνειρα και φιλοδοξίες και προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε” προσθέτει ο ίδιος.