GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ο καιρός στην Ξάνθη τρελάθηκε – Το καλό παράδειγμα της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής

Από την στήλη ο Αδιάκριτος Νευρική κρίση φαίνεται πως έχει υποστεί ο καιρός στην Ξάνθη, μιας και οι διαρκείς μεταπτώσεις του τις τελευ...

Από την στήλη ο Αδιάκριτος

Νευρική κρίση φαίνεται πως έχει υποστεί ο καιρός στην Ξάνθη, μιας και οι διαρκείς μεταπτώσεις του τις τελευταίες ημέρες, καταμαρτυρούν πως κάτι δεν πάει καλά! Ο λόγος για τα καλοκαιρινά μπουρίνια που ξεσπούν σχεδόν καθημερινά πλέον, ενώ ακόμη και η θερμοκρασία βρίσκεται σε χαμηλά, συγκριτικά με παρελθόντα έτη, επίπεδα. Βέβαια οι καιρικές αυτές μεταπτώσεις μόνο πρωτόγνωρες δεν είναι πλέον για την περιοχή, το κλίμα της οποίας φαίνεται πως έχει αλλάξει πλήρως τα τελευταία χρόνια. Δεν είναι λίγοι αυτοί που αποδίδουν την αλλαγή αυτή στο Φράγμα του Θησαυρού, ενώ είναι γεγονός πως τόσο ο Χειμώνας όσο και το Καλοκαίρι στην περιοχή χαρακτηρίζονται από ακραία καιρικά φαινόμενα. Σε κάθε περίπτωση βέβαια η κακοκαιρία μόνο ασχολίαστη δεν περνά από τους κατοίκους της περιοχής που επιστρατεύουν την ευρηματικότητά τους στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, τα οποία “βομβαρδίζονται” κάθε φορά που η περιοχή πλήττεται από έντονα καιρικά φαινόμενα. 
.......

Βέβαια κάθε φορά που ένα ξαφνικό μπουρίνι κάνει την εμφάνισή του στην περιοχή, έρχονται στην επιφάνεια και μια σειρά από κακοτεχνίες που παρουσιάζει το οδικό δίκτυο μέσα στην πόλη, με τους δρόμους να πλημμυρίζουν μέσα σε ελάχιστα λεπτά, τα νερά να συσσωρεύονται στο οδόστρωμα και τους πολίτες να δυσανασχετούν. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της οδού 12 Αποστόλων η οποία κυριολεκτικά θυμίζει ποτάμι, ενώ οι δεκάδες λακκούβες που συναντά κανείς μέσα στην Ξάνθη (όπως πχ. επί της οδού Καπνεργατών) μετατρέπονται σε δυσάρεστες εκπλήξεις που εγκυμονούν κινδύνους για οδηγούς και πεζούς. 
.......

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στους διοργανωτές της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής που ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία για ακόμη μια χρονιά στην Ξάνθη. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό μουσικό υπερθέαμα, που παρουσιάζεται διάσπαρτο μέσα στην πόλη ενώ πλέον αποτελεί και πόλο έλξης για επισκέπτες απ' όλη την Ελλάδα καθώς και για μουσικά συγκροτήματα και ανθρώπους που αγαπούν την Μουσική. Η εν λόγω διοργάνωση κατάφερε με τον πλέον γλαφυρό τρόπο να αποδείξει πως για να πετύχει κάνεις δεν χρειάζεται ούτε να δαπανήσει, ή μάλλον να σπαταλήσει, δεκάδες χιλιάδες ευρώ ούτε βέβαια να ανακαλύψει τον τροχό. Καλές ιδέες, μεράκι και αγάπη για αυτό που κάνει κανείς, αλλά και πολύ όρεξη για δουλειά και συνεργασία είναι όπως φαίνεται το μυστικό που κρύβεται πίσω από την εν λόγω δράση, που πλέον αποτελεί θεσμό. Φυσικά, το γεγονός πως όλο αυτό το εγχείρημα το διοργανώνουν οι Βάτραχοι, ένας από τους πλέον δραστήριους Πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχής, προσδίδει ακόμη μεγαλύτερη αξία στην επιτυχία της όλης διοργάνωσης.
.......

Σε σήμα κατατεθέν της Ξάνθης τείνει να εξελιχθεί το γνωστό σλόγκαν “είμαι Γάιδαρος, παρκάρω όπου θέλω” (το οποίο βέβαια φαίνεται πως προσβάλει και τα συμπαθή τετράποδα, τα οποία σίγουρα δείχνουν μεγαλύτερη ευαισθησία από ορισμένους οδηγούς) μιας και στην πόλη επικρατεί το απόλυτο χάος! Οδηγοί που ακινητοποιούν τα οχήματά τους κυριολεκτικά όπου θέλουν, αρκεί να εξυπηρετηθούν, παρκαρίσματα πάνω σε πεζόδρομους και πεζοδρόμια αλλά και φυσικά πάνω σε χώρους στάθμευσης αναπήρων, είναι μόλις μερικά από τα κατορθώματα των τοπικών οδηγών που φαίνεται να μην ενδιαφέρονται για τίποτα άλλο πέραν της προσωπικής τους εξυπηρέτησης. Σίγουρα οι διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης μέσα στην πόλη είναι περιορισμένες ενώ είναι γεγονός πως και εναλλακτική συγκοινωνία, για μικρές πόλεις σαν αυτή της Ξάνθης, δεν υπάρχει, ωστόσο καμία δικαιολογία δεν υπάρχει για αυτούς που δεν λησμονούν καθημερινά να αποδείξουν το πόσο πολύ δεν σέβονται τους συνανθρώπους τους.  
.......
Από την στήλη ο Αδιάκριτος