GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Με υπογραφή Καραμανλή και μηνύματα εθνικά, η πρωτοβουλία Στυλιανίδη για τη Θράκη

Την επιστολή του βουλευτή Ροδόπης προς την Πρόεδρο της Βουλής, υπογράφουν 57 βουλευτές μεταξύ των οποίων ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ.  Πρ...

Την επιστολή του βουλευτή Ροδόπης προς την Πρόεδρο της Βουλής, υπογράφουν 57 βουλευτές μεταξύ των οποίων ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. 
Πρόκειται για την πρώτη πολιτική πρωτοβουλία, που συμμετέχει μετά το 2009, με στόχο να καταδειχθεί η εθνική σημασία της Θράκης, αλλά και η ανάγκη για εθνική συνεννόηση

Μηνύματα εθνικής συνεννόησης εμπεριέχει η επιστολή που έστειλαν 57 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στην Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου για τη Θράκη, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ροδόπης Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Πρόκειται για την πρώτη φορά μετά το 2009 που ο κ.Καραμανλής συμμετέχει σε πολιτική πρωτοβουλία (πέραν βεβαίως των υποχρεώσεων του στα πλαίσια των κεντρικών κομματικών δραστηριοτήτων και αποφάσεων- είχε υπογράψει για παράδειγμα αμέσως μετά τον Αντώνη Σαμαρά την αντιπρόταση της ΝΔ για εξεταστική για τα μνημόνια από το 1981), δείχνοντας την εθνική σημασία της Θράκης, αλλά και την ανάγκη για εθνική συνεννόηση.

Με την επιστολή ζητείται εκ νέου η σύσταση διακομματικής επιτροπής της Βουλής με θέμα την εκπόνηση ενός "Ολοκληρωμένου σχεδίου για την Ανάπτυξη και την Ανάδειξη της Θράκης".

Η συγκέντρωση των υπογραφών είχε ξεκινήσει από τον κ.Στυλιανίδη εδώ και πολύ καιρό και σήμερα το κείμενο υπέγραψε και ο κ.Καραμανλής, τελευταίος στη σειρά. Παρά την έντονη πολιτική επικαιρότητα ή ίσως ακριβώς εξαιτίας αυτής αποφασίστηκε από τον έχοντα την πρωτοβουλία βουλευτή να σταλεί στην Πρόεδρο της Βουλής και να δοθεί στη δημοσιότητα, με την ελπίδα ότι θα αποτελέσει ένα πρώτο βήμα συνεννόησης.

Σε δήλωση του ο βουλευτής Ροδόπης επισήμανε: "Σε μια στιγμή που η πατρίδα μας δοκιμάζεται και ο πολιτικός κόσμος καλείται να απαντήσει σε κρίσιμα διλήμματα για το μέλλον του Ελληνισμού, η ακριτική Θράκη που έχει υποστεί τις συνέπειες της μεγάλης οικονομικής κρίσης λόγω της ανεργίας και της δημογραφικής της απογύμνωσης, αποτελεί την καλύτερη αφορμή για να συνεννοηθούν εθνικά τα πολιτικά κόμματα και την καλύτερη αιτία για να ενωθούν δημιουργικά όλες οι δυνάμεις του Ελληνισμού, ώστε να προχωρήσουμε με επιτυχία στο επόμενο βήμα".

Αναλυτικά η επιστολή 
Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε,
 Στη Θράκη οικοδομήσαμε τις τελευταίες δεκαετίες όλοι μαζί, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι, με πολύ κόπο και επίμονη προσπάθεια μια πρότυπη Ανοιχτή Κοινωνία που αποτελεί τον καθρέφτη της σύγχρονης Ελληνικής Δημοκρατίας στα θέματα έμπρακτου σεβασμού των ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων.

Επιτύχαμε με τη διαχρονική και διακομματική βοήθεια της Πολιτείας να μετατρέψουμε τα "προβλήματα" του παρελθόντος σε πλεονεκτήματα του μέλλοντος και τις μειονότητες σε "γέφυρα" φιλίας με γειτονικούς λαούς και συνεργασίας με γειτονικές αγορές.

Η πρόσφατη οικονομική κρίση όμως δεν άφησε ανεπηρέαστη και την ευαίσθητη αυτή περιοχή της ακριτικής Ελλάδας. Οι επιπτώσεις της, συνδυασμένες τα τελευταία χρόνια με παραλείψεις, λάθος πολιτικές αποφάσεις και διοικητικές αστοχίες, φέρνουν τη θρακιώτικη κοινωνία ενώπιων ενός νέου αδιεξόδου.

Η εκτίναξη της ανεργίας κυρίως των νέων ανθρώπων οδηγεί στη μετανάστευση, με συνέπεια τη δημογραφική απογύμνωση της περιοχής, την ανατροπή της δημογραφικής ισορροπίας μεταξύ των σύνοικων στοιχείων και τη στρέβλωση ακόμα και της δίκαιης και ισόρροπης εκπροσώπησης της τοπικής κοινωνίας σε όλα τα επίπεδα, αυτοδιοικητικό και κοινοβουλευτικό.

Όλα αυτά αναζωπυρώνουν επικίνδυνους ντόπιους ή ξενοκίνητους εθνικισμούς, διευκολύνουν τη χειραγώγηση της μειονοτικής ψήφου, επαναφέρουν διαχωριστικές γραμμές μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων και επιστρέφουν τη Θράκη πολλά χρόνια πίσω.

Το αποτέλεσμα των πρόσφατων Ευρωεκλογών επιβεβαιώνει όλα τα παραπάνω και γεννά σοβαρές ανησυχίες για το μέλλον, που δεν επιτρέπουν σε κανέναν από εμάς να το προσπεράσουμε αδιάφορα.

Για τους λόγους αυτούς και μεταφέροντας την άποψη και της θρακιώτικης κοινωνίας, κυρία Πρόεδρε, σας ζητούμε την επανασύσταση της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής, όπως έγινε το 1990, με στόχο την εκπόνηση ενός "Ολοκληρωμένου Στρατηγικού Σχεδίου για την Ανάπτυξη και την Ανάδειξη της Θράκης".

Στην επιτροπή αυτή μπορούν να συνεισφέρουν όλοι οι βουλευτές της περιοχής, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι. Το Σχέδιο Δράσης αυτό, θα αποτελέσει τη βάση για την ενεργοποίηση κάθε απαραίτητου κρατικού μηχανισμού ή ιδιωτικού φορέα που υπό την επίβλεψη μιας Διϋπουργικής Επιτροπής θα πετύχει γρήγορα, μετρήσιμα και ορατά αποτελέσματα.

Κυρία Πρόεδρε,
Είναι καθήκον όλων μας να μην αδιαφορήσουμε, αλλά να δράσουμε πριν να είναι αργά. Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας, είμαστε βέβαιοι ότι θα το πράξετε άμεσα, γι αυτό και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Στη διάθεσή σας για κάθε συνεργασία.
Με εκτίμηση,
Οι υπογράφοντες βουλευτές:
1. Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης, βουλευτής Ροδόπης
2. Αναστάσιος Δημοσχάκης, βουλευτής Έβρου
3. Αλέξανδρος Κοντός, βουλευτής Ξάνθης
4. Αντωνιάδης Γιάννης, βουλευτής Φλώρινας
5. Γιαννάκης Στέργιος, βουλευτής Πρέβεζας
6. Κωνσταντίνος Αχ. Καραμανλής, βουλευτής Σερρών
7. Θεόδωρος Φορτσάκης, βουλευτής Επικρατείας
8. Γεώργιος Βαγιωνάς, βουλευτής Χαλκιδικής
 9. Μαρία Αντωνίου, βουλευτής Καστοριάς
10. Νίκης Κ. Κεραμέως, βουλευτής Επικρατείας
11. Γεώργιος Π. Γεωργαντάς, βουλευτής Κιλκίς
12. Γιόγιακας Βασίλης, βουλευτής Θεσπρωτίας
13. Αθανασίου Χαράλαμπος, βουλευτής Λέσβου
14. Μάξιμος Χαρακόπουλος, βουλευτής Λάρισας
15. Πλακιωτάκης Ιωάννης, βουλευτής Λασιθίου
16. Βλάχος Γεώργιος, βουλευτής Αττικής
17. Γκίκας Στέφανος, βουλευτής Κέρκυρας
18. Λευτέρης Κ. Αυγενάκης, βουλευτής Ηρακλείου
19. Ιωάννης Κεφαλογιάννης, βουλευτής Ρεθύμνης
20. Σάββας Αναστασιάδης, βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης
21. Θανάσης Μπούρας, βουλευτής Αττικής
22. Μπασιάκος Ευάγγελος, βουλευτής Βοιωτίας
23. Κώστας Σκρέκας, βουλετής Τρικάλων
24. Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας, βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης
25. Ιωάννης Ανδριανός, βουλευτής Αργολίδας
26. Γεωργία Μαρτίνου, βουλευτής Αττικής
27. Νότης Μηταράκης, βουλευτής Χίου
28. Σταύρος Καλαφάτης, βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης
29. Νίκος Παναγιωτόπουλος, βουλευτής Καβάλας
30. Άννα Καραμανλή, βουλευτής Β' Αθηνών
31. Αραμπατζή Φωτεινή, βουλευτής Σερρών
32. Μπακογιάννη Ντόρα, βουλευτής Α' Αθηνών
33. Κικίλιας Βασίλης, βουλευτής Α' Αθηνών
34. Κέλλας Χρήστος, βουλευτής Λάρισας
35. Κουκοδήμος Κωνσταντίνος, βουλευτής Πιερίας
36. Κουμουτσάκος Γιώργος, βουλευτής Β' Αθηνών
 37. Τραγάκης Ιωάννης, βουλευτής Β' Πειραιά
38. Τασούλας Κωνσταντίνος, βουλευτής Ιωαννίνων
39. Θανάσης Π. Δαβάκης, βουλευτής Λακωνίας
40. Καράογλου Θεόδωρος, βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης
41. Κατσανιώτης Ανδρέας, βουλευτής Αχαΐας
42. Κακλαμάνης Νικήτας, βουλευτής Α' Αθηνών
43. Δένδιας Νίκος, βουλευτής Β' Αθηνών
44. Σταϊκούρας Χρήστος, βουλευτής Φθιώτιδας
45. Στύλιος Γεώργιος, βουλευτής Άρτας
46. Τσιάρας Κωνσταντίνος, βουλευτής Καρδίτσας
47. Χρίστος Δήμας, βουλευτής Κορινθίας
48. Μπουκώρος Χρήστος, βουλευτής Μαγνησίας
49. Τζαβάρας Κωνσταντίνος, βουλευτής Ηλείας
50. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, βουλευτής Β' Αθηνών
51. Κατσαφάδος Κώστας, βουλευτής Α' Πειραιά
52. Κεφαλογιάννη Όλγα, βουλευτής Α' Αθηνών
53. Κυριαζίδης Δημήτρης, βουλευτής Δράμας
54. Κόνσολας Μάνος, βουλευτής Δωδεκανήσου
55. Χατζηδάκης Κωστής, βουλευτής Β' Αθηνών
56. Κοψαχείλης Τιμολέων, βουλευτής Γρεβενών
57. Καραμανλής Κώστας
news247.gr