GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


«Γης μαδιάμ» στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης – Πυροτεχνήματα, καταγγελίες και καυγάδες δίχως τέλος!

-Διεκόπη η συνεδρίαση λίγα λεπτά μετά την έναρξή της καθώς ξέσπασαν άγριοι καυγάδες -Αφορμή στάθηκαν οι δηλώσεις Φερντούν περί “ιδιωτικο...

-Διεκόπη η συνεδρίαση λίγα λεπτά μετά την έναρξή της καθώς ξέσπασαν άγριοι καυγάδες
-Αφορμή στάθηκαν οι δηλώσεις Φερντούν περί “ιδιωτικοποίησης” στην καθαριότητα

Καυγάδες δίχως τέλος, με εντάσεις, φωνές αλλά και πυρά προς πολλές κατευθύνσεις, ξέσπασαν το απόγευμα της Τετάρτης στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης, με τη συνεδρίαση να διακόπτεται για μερικά λεπτά ώστε να αποφορτιστεί η ατμόσφαιρα και να κατευνάσουν τα πνεύματα. 

Τα αίματα άναψαν πριν τη συζήτηση των εντός ημερησίας θεμάτων, όταν κατατέθηκαν ερωτήματα από την πλευρά της Αντιπολίτευσης και ακολούθησαν ομηρικές σκηνές, με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να εκρήγνυται ζητώντας να δοθεί ένα τέλος και προχωρώντας στην ολιγόλεπτη διακοπή της συνεδρίασης. 

Δ. Μπένης: “Είστε ψεύτης κ. Δημάρχε”
Αρχικά, η παράταξη του κ. Δημήτρη Μπένη επανέφερε στο Δ.Σ. την υπόθεση με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του κ. Απόστολου Αγκόρτσα, και τα όσα έχουν γραφτεί σχετικά με το ξενοδοχείο που διατηρεί ο εν λόγω Αντιδήμαρχος, με τον επικεφαλής της παράταξης “Συμμετέχω” να χαρακτηρίζει ψεύτη τον Δήμαρχο για τα όσα ο ίδιος δήλωσε στο προηγούμενο Δ.Σ. σχετικά με την υπόθεση. 

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μπένης προσκόμισε έγγραφο σύμφωνα με το οποίο το ξενοδοχείο του κ. Αγκόρτσα δεν καταβάλει χρήματα στον Δήμο Μύκης, όπως είχε αναφερθεί στο προηγούμενο Δ.Σ., και ζήτησε εξηγήσεις επ αυτού. “Ρώτησα για τον Αγκόρτσα και μου είπτα ότι πληρώνει τα πάντα στον Δήμο Μύκης.  Είπατε ψέματα” σημείωσε ο ίδιος απευθυνόμενος προς τον Δήμαρχο με τον τελευταίο να αντιδρά ζητώντας του να ανακαλέσει. “Σταματήστε να παίζετε θέατρο, το θέατρο του παραλόγου που παίζετε εδώ και 5 χρόνια κ. Μπένη” απάντησε μεταξύ άλλων ο κ. Δημαρχόπουλος, με τις φωνές των δύο ανδρών να γεμίζουν την αίθουσα. 

Ακολούθησε καυγάς, με τον κ. Δημαρχόπουλο να σημειώνει πως ότι είχε να πει για την εν λόγω υπόθεση το είπε ενώ λίγη ώρα αργότερα ο κ. Ιπποκράτης Καμαρίδης κατέθεσε έγγραφο από το οποίο όπως είπε προκύπτουν τα όρια του Δήμου Ξάνθης και ζήτησε να ληφθεί υπόψη γιατί όπως ανέφερε ο Δήμος χάνει χρήματα. Ο κ. Δημαρχόπουλος ζήτησε το έγγραφο να διαβιβαστεί στις αρμόδιες Υπηρεσίες. 



Καυγάς δίχως τέλος για τα... σκουπίδια 
Τον καυγά των κ. Μπένη και Δημαρχόπουλο διαδέχθηκε ακόμη ένας καυγάς, αυτή τη φορά πολύ μεγαλύτερος με την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου να θυμίζει περισσότερο αλάνα παρά αίθουσα συνεδρίασης και λήψης αποφάσεων για το μέλλον των δημοτών και της πόλης. 

Ο καυγάς ξέσπασε με αφορμή ερώτηση που κατέθεσε ο συνδυασμό του κ. Νίκου Ανταμπούφη, που ζήτησε διευκρινήσεις γύρω από δηλώσεις του Αντιδημάρχου Καθαριότητας περί ιδιωτικοποίησης της αποκομιδής των σκουπιδιών. Πιο συγκεκριμένα ζητήθηκε από τον Δήμαρχο να τοποθετηθεί για το εάν οι θέσεις που εξέφρασε ο κ. Φερντούν εκφράζουν τη Δημοτική Αρχή. 

Απαντώντας ο κ. Δημαρχόπουλος τόνισε πως δεν τίθεται θέμα ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας, ούτε θα τεθεί ενώ είπε πως όσα ανέφερε ο Αντιδήμαρχος εκφράζουν την προσωπική του άποψη και όχι τον Δήμο (!). Ακολούθως ο κ. Φερντούν παίρνοντας τον λόγο διευκρίνισε πως τα όσα δήλωσε είναι η καθαρά προσωπική του άποψη, την οποία ωστόσο δεν κατάφερε να εξηγήσει επακριβώς στο Σώμα, κάτι που διαφάνηκε και στη συνέχεια ενώ μέτα από μερικά λεπτά ξέσπασε ακόμη ένας καυγάς αρχικά ανάμεσα στον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και τον κ. Ανταμπούφη, με τον πρώτο να κατηγορεί τον δεύτερο ότι έχει μια “κασέτα συγκεκριμένη” εδώ και 10 χρόνια και τον δεύτερο να ζητά τον λόγο επί προσωπικού. 

Ο καυγάς που ξέσπασε πολύ γρήγορα επεκτάθηκε με τον κ. Φερντούν και τον κ. Μπένη να τσακώνονται άγρια, τον κ. Δημαρχόπουλο να σηκώνεται από τη θέση του και τον κ. Δρεμσίζη να ζητά επιτακτικά τη διακοπή της συνεδρίασης. Τα μέλη του Δ.Σ. άρχισαν να βγαίνουν στον διάδρομο ωστόσο οι δύο άντρες δεν σταματούσαν να καυγαδίζουν, ανταλλάσσοντας πυρά. 

Λίγα λεπτά αργότερα η συνεδρίαση ξεκίνησε ξανά, με τον κ. Δημαρχόπουλο να παίρνει τον λόγο και να αναφέρει πως “ο όποιος Αντιδήμαρχος δεν μπορεί να εκφράζει εκ της θέσεως που κατέχει προσωπικές απόψεις” ενώ ζήτησε να ανακληθούν όλες οι εκφράσεις που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια του καυγά για όσους κατείχαν τη θέση του Αντιδημάρχου Καθαριότητας. Μετά τους καυγάδες η συνεδρίαση συνεχίστηκε κανονικά, ενώ λίγο πριν τις 10.00 διεκόπη ξανά για μερικά λεπτά.