GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ο Μ. Ιγνατίου στον FM100 για το νέο του βιβλίο - «Η καταστροφή ξεκίνησε όταν μπήκαμε στην Ευρωζώνη»

-Μίλησε στην εκπομπή Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα για το νέο του βιβλίο «Τρόικα, ο δρόμος προς την καταστροφή» Για το νέο του βιβλί...

-Μίλησε στην εκπομπή Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα για το νέο του βιβλίο «Τρόικα, ο δρόμος προς την καταστροφή»

Για το νέο του βιβλίο, «Τρόικα, ο δρόμος προς την καταστροφή», μίλησε το πρωί της Τρίτης στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 και την εκπομπή Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα ο γνωστός δημοσιογράφος και ανταποκριτής του MEGA στις ΗΠΑ, Μιχάλης Ιγνατίου. 

Ο κ. Ιγνατίου τοποθετήθηκε σχετικά με τις αντιδράσεις που προκάλεσε το βιβλίο πριν καν δει το φως της δημοσιότητας, διευκρινίζοντας πως ο ίδιος αντλεί πληροφορίες και στοιχεία από τις πηγές του στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σκιαγραφώντας μέσα από την προσωπική του εμπειρία ως ανταποκριτής στο ΔΝΤ αλλά και μαρτυρίες από πρόσωπα – κλειδιά τον τρόπο με τον οποίο η χώρα έφτασε στην σημερινή της κατάσταση. 

“Εμένα όπως ξέρετε πολύ καλά μου αρέσει η έρευνα και κυρίως η έρευνα στα αρχεία αυτών που πρωταγωνιστούν στην Ελληνική πολιτική ιστορία. Ήμουν ανταποκριτής στο ΔΝΤ και έζησα στιγμή προς στιγμή τον τρόπο που έγινε τον μνημόνιο, ενώ πέραν από τη δική μου μαρτυρία υπάρχουν και τα έγγραφα αυτά, που ανήκουν στους Αμερικάνους, αλλά και συνεντεύξεις από πρόσωπα που είχαν ρόλο” εξηγεί ο ίδιος, τονίζοντας πως “το βιβλίο αποδεικνύει με τα στοιχεία που παρουσιάζει πως η καταστροφή δεν ξεκίνησε το 2010 ή το 2009, αλλά την στιγμή που μπήκαμε στην Ευρωζώνη. Έγιναν απανωτά λάθη, ηθελημένα ή όχι, αλλά αυτό που έχει πολύ μεγάλη σημασία είναι το ότι σήμερα είμαστε σε μια πτωχευμένη χώρα και το χειρότερο απ' όλα είναι η εξαθλίωση που ζει ο Ελληνικός λαός”. 

Μάλιστα, ο γνωστός δημοσιογράφος, εξέφρασε και την επιθυμία του να επισκεφθεί την περιοχή και να παρουσιάσει το βιβλίο του, κάτι που όπως διευκρίνισε ήδη βρίσκεται στο στάδιο της υλοποίησης. 

«Δεν έκανα την έρευνα για να κατηγορήσω ανθρώπους στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά για εμένα και για να ικανοποιήσω τον έρωτά μου για την αναζήτηση της αλήθειας», δήλωσε ο ίδιος κατά την επίσημη παρουσίαση του βιβλίο του, που έγινε τη Δευτέρα στο κτίριο της Παλαιάς Βουλής υπό το βλέμμα πολλών εκπροσώπων της πολιτικής, της δημοσιογραφίας αλλά και πλήθους κόσμου.

Ο συγγραφέας,  εξήγησε ότι το βιβλίο του ερευνά μια περίοδο δέκα ετών όπου, όπως διαπίστωσε, «οι ηγέτες μας αποδείχτηκαν κατώτεροι των περιστάσεων». Μιλώντας για τον τρόπο που εξελίχθηκε η έρευνά του, και αφού ξεκαθάρισε ότι αυτή στηρίχθηκε στη σχέση εμπιστοσύνης του ίδιου και των πηγών του, αποκάλυψε τη μεθοδολογία που χρησιμοποίησε, η οποία περιελάμβανε πολλές συνεντεύξεις.  Μάλιστα, είπε ότι στην Ουάσινγκτον είχε πρόσβαση σε υψηλά ιστάμενους αξιωματούχους του ΔΝΤ, οι οποίοι είτε έχουν αποχωρήσει είτε παραμένουν, ενώ τόνισε ότι είναι η πρώτη φορά που δημοσιεύονται έγγραφα του Ταμείου.