GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


«Φύτρωσαν» παράνομα τροχόσπιτα και σκηνές στις παραλίες της Ξάνθης – Κάμπινγκ γυμνιστών (;)

Από την στήλη ο Αδιάκριτος  Τροχόσπιτα και σκηνές «φύτρωσαν» παράνομα πριν από μερικές ημέρες στην παραλιακή ζώνη της Ξάνθης, και κυρί...

Από την στήλη ο Αδιάκριτος 

Τροχόσπιτα και σκηνές «φύτρωσαν» παράνομα πριν από μερικές ημέρες στην παραλιακή ζώνη της Ξάνθης, και κυρίως στην περιοχή του Μυρωδάτου, με ξένους τουρίστες να επιλέγουν το ελεύθερο κάμπινγκ, παρά το γεγονός πως κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται. Πρόκειται για φαινόμενο που έχει καταγραφεί και στο παρελθόν, ωστόσο φέτος φάνηκε να αποκτά μεγαλύτερες διαστάσεις. Για το πρόβλημα δήλωσε ενημερωμένος και ο Δήμαρχος Αβδήρων κ. Γιώργος Τσιτιρίδης, μιλώντας στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100, λέγοντας πως πρόκειται κυρίως για τουρίστες από την γειτονική Βουλγαρία ενώ όπως ανέφερε ο Δήμος είναι πρόθυμος να τοποθετήσει προειδοποιητικές πινακίδες που θα επισημαίνουν πως το ελεύθερο κάμπινγκ δεν επιτρέπεται, ενώ παράλληλα θα γίνει προσπάθεια ενημέρωσης των πολιτών αυτών για την λειτουργία του κάμπινγκ στην περιοχή της Μάνδρας αλλά και της εναλλακτικής επιλογής των ενοικιαζόμενων δωματίων που επίσης μπορεί κανείς να βρει στην παραλιακή ζώνη. 
.......

Φυσικά η κίνηση αυτή των Βουγλάρων έφερε ξανά στο προσκήνιο το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Νομός, ευρύτερα, από το γεγονός πως υπάρχει μόλις ένα κάμπινγκ που λειτουργεί στην παραλιακή ζώνη καθώς και το ότι οι ξενοδοχειακές υποδομές που μπορεί κανείς να βρει στην περιοχή είναι κυριολεκτικά ελάχιστες, παρά το γεγονός πως τα τελευταία χρόνια οι ακτές της Ξάνθης προσελκύουν ολοένα και περισσότερους επισκέπτες, κυρίως από τις Βαλκανικές χώρες. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως η γειτονική Κομοτηνή, που είναι αισθητά πιο ανεπτυγμένη σε αυτό τον τομέα, προσελκύει ακόμη περισσότερους επισκέπτες καθώς παρέχει τη δυνατότητα διαμονής και μάλιστα σε άκρως ανταγωνιστικές τιμές. 
.......

Το πρόβλημα σίγουρα πρέπει να απασχολήσει όλους τους εμπλεκόμενους με τον Τουρισμό αλλά και τους ΟΤΑ και την Περιφέρεια, οι οποίοι από κοινού θα πρέπει να βρουν λύσεις ώστε η παραθαλάσσια περιοχή της Ξάνθης να γίνει πόλος έλξης τουριστών και να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες που προσφέρονται εκεί. 
.......

Τις τελευταίες ημέρες μάλιστα έπεσε στο τραπέζι της δημόσιας συζήτησης, στο αέρα της ραδιοφωνικής εκπομπής Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα, στον Ξάνθη FM100, η πρόταση για την δημιουργία ενός κάμπινγκ γυμνιστών στην παραλιακή ζώνη. Την πρόταση είδε με ενδιαφέρον και ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, που ήταν παρών στην ραδιοφωνική εκπομπή, καθώς και η εκπρόσωπος του Γραφείου του ΕΟΤ στην Αυστρία, που δήλωσε πως κάτι τέτοιο θα ενδιέφερε πολύ τους τουρίστες τόσο από την Αυστρία όσο και τις γύρω χώρες.   
.......

Μετά το Safe Chania έρχετια το Safe Evros! Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, πρόκειται να διοργανωθεί στον Έβρο το επόμενο συνέδριο πολιτικής προστασίας που φέτος έγινε στα Χανιά και στόχο έχει την ανάδειξη και αξιοποίηση δράσεων του τριγώνου της γνώσης (εκπαίδευση - έρευνα - καινοτομία) για την αποτελεσματικότερη προστασία, πρόγνωση, ενημέρωση, αποκατάσταση των επιπτώσεων φαινομένων που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Πολιτικής Προστασίας. Πρόκειται για κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για την περιοχή, και άκρως ενημερωτικό, ειδικά για τον Έβρο που κάθε χρόνο έρχεται αντιμέτωπος με ακραία καιρικά φαινόμενα και καταστροφές που αφήνουν πίσω τους τεράστιες ζημιές. 
.......
Ο Αδιάκριτος