Γ. Παυλίδης: “Δεν μας αφήνουν να πάρουμε υλικά για να αποκαταστήσουμε τα άκρως επικίνδυνα ρήγματα στα αναχώματα” Στα γρανάζια της γραφ...
Γ. Παυλίδης: “Δεν μας αφήνουν να πάρουμε υλικά για να αποκαταστήσουμε τα άκρως επικίνδυνα ρήγματα στα αναχώματα”
Στα γρανάζια της γραφειοκρατίας φαίνεται πως έχει κολλήσει η διαδικασία αποκατάστασης των αναχωμάτων στον Έβρο, που καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια του χειμώνα από τις Βιβλικές πλημμύρες που έπληξαν τον Νομό.
Σύμφωνα με την Περιφέρεια ΑΜΘ, μετά την ακραία θεομηνία και τις βιβλικές καταστροφές που υπέστη ο Έβρος προχώρησαν οι διαδικασίες για τη σύναψη σχετικών συμβάσεων και την εγκατάσταση εργολάβων με διαδικασίες κατεπείγουσες και καθαρού χαρακτήρα (πετυχαίνοντας εκπτώσεις έως 73%) που αφορούν τις αποκαταστάσεις των κατεστραμμένων αναχωμάτων.
Παρότι από τα μέσα Μαΐου, με την παροχή να παραμένει ακόμη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ζητήθηκε με ταχύρυθμες διαδικασίες η αυτονόητη απόληψη των αναγκαίων υλικών από δανειοθαλάμους για την κατασκευή αναχωμάτων ωστόσο υπήρξε αρνητική απάντηση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης, που ζήτησε νέα ειδική νομοθετική ρύθμιση.
Ακολούθως, ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κ. Γιώργος Παυλίδης με σειρά ενεργειών, εγγράφων και παρεμβάσεων ενημέρωσε την Κυβέρνηση ότι η στάση αυτή των αποκεντρωμένων υπηρεσιών βρίσκεται εκτός των ορίων της λογικής και του δικαίου αλλά και ότι κινδυνεύουμε να καταστραφούμε, αφού ο χειμώνας έρχεται σε λίγο αμείλικτος ενώ οι διαδικασίες χρειάζονται μήνες ή και χρόνια, ταυτόχρονα πρότεινε πολύ συγκεκριμένες έννομες λύσεις, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε για το θέμα.
"Δεν μας αφήνουν να πάρουμε υλικά για να αποκαταστήσουμε τα άκρως επικίνδυνα ρήγματα στα αναχώματα του Έβρου. Η γραφειοκρατία κινείται εκτός των ορίων του φυσικού δικαίου και της λογικής. Πρέπει να παρανομήσουμε και πάμε κατηγορούμενοι πολλές φορές για να σώσουμε τον τόπο μας;" δήλωσε από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ.