GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Κινητικότητα στο Στρατόπεδο Αναλογίδη της Σταυρούπολης – “Φήμες” για νέο κέντρο μεταναστών;

-Άγνοια δηλώνουν Δήμαρχος Ξάνθης και Περιφερειάρχης για το μέλλον του ανενεργού Στρατοπέδου  Έντονη κινητικότητα παρατηρείται τις τε...

-Άγνοια δηλώνουν Δήμαρχος Ξάνθης και Περιφερειάρχης για το μέλλον του ανενεργού Στρατοπέδου 

Έντονη κινητικότητα παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στο ανενεργό Στρατόπεδο Αναλογίδη στη Σταυρούπολη της Ξάνθης, μιας και ξεκίνησαν εργασίες καθαρισμού και συντήρησης. 

Η κινητικότητα αυτή, που δεν έχει συνδυαστεί προς το παρόν με κάποια επίσημη ανακοίνωση γύρω από τη στρατιωτική μονάδα, προκάλεσε ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής ενώ άρχισαν να διαρρέουν φήμες που θέλουν τον χώρο να μετατρέπεται σε νέο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών. 

Πρόκειται για κάτι που έχει ακουστεί και στο παρελθόν, χωρίς ωστόσο να γίνει πράξη, ωστόσο για το θέμα κλήθηκαν και τοποθετήθηκαν το πρωί της Τρίτης τόσο ο Δήμαρχος Ξάνθης όσο και ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ που δήλωσαν άγνοια. 

Παυλίδης: Δεν έχουμε κάποια πληροφόρηση
Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Γιώργος Παυλίδης, Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μιλώντας στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 και την εκπομπή Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα τόνισε πως “δεν έχουμε καμία πληροφόρηση για κάτι τέτοια. Στις συναντήσεις που υπήρξαν φαίνεται πως η κυβέρνηση μιλάει για ισόνομη κατανομή των μεταναστών στη χώρα. Εμείς ήδη έχουμε επιβαρυνθεί και λόγο της παραμονής στις Αστυνομικές Σχολές αλλά και της διέλευσης των μεταναστών από την περιοχή”. 

Μάλιστα ο ίδιος δεν παρέλειψε να αναφέρει πως “τελείωσαν οι εποχές που τους έστελναν όλους στη δική μας περιοχή. Η Κυβέρνηση αλλά και η Ευρώπη πρέπει να εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση του προβλήματος, ακούμε σήμερα να λένε ότι έχει τετραπλασιαστεί ο αριθμός των μεταναστών που έρχονται στη χώρα” για να προσθέσει πως “η περιοχή μας χρειάζεται ασφάλεια. Δεν είναι δυνατόν να έρχονται από εμπόλεμες περιοχές σε μια περιοχή σαν τη δική μας, που έχουμε μουσουλμάνους, και δεν ξέρουμε ποιες είναι οι διαθέσεις αυτών των ανθρώπων και τι μπορούν να δημιουργήσουν”. 

Δημαρχόπουλος: Πληρώσαμε ακριβά το μάρμαρο
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ξάνθης, κ. Χαράλαμπος Δημάρχοπουλος δήλωσε και αυτός άγνοια για το μέλλον του Στρατοπέδου ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως “εμείς πληρώσαμε ακριβά το μάρμαρο και το καθήκον που οφείλουμε να κάνουμε για την πολιτεία και για αυτούς τους ανθρώπους το έχουμε κάνει, χάνοντας την Αστυνομική Σχολή. Αποδεχθήκαμε την προσωρινότητα μιας κατάστασης και ακόμη και σήμερα μας κοροϊδεύουν με αυτή την υπόθεση”. 

Όπως μάλιστα επισήμανε ο κ. Δημαρχόπουλος σχετικά με τις εργασίες καθαρισμού και συντήρησης του στρατοπέδου, “η ανακαίνιση δεν είναι κακό να γίνεται, εξαρτάται όμως πως θα αξιοποιηθεί. Δεν ξέρουμε πλέον τι θα συμβεί τις επόμενες ημέρες. Δεν μπορείς να λύσεις ένα πρόβλημα, που δεν μπόρεσες να αποφύγεις στη δημιουργία του, δημιουργώντας άλλα προβλήματα. Πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη γιατί ερχόμαστε σήμερα και δημιουργούμε περισσότερα προβλήματα και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η κάθε περιοχή δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με τα ίδια μέτρα και τα ίδια σταθμά”.  

Υπενθυμίζεται ότι το Στρατόπεδο Αναλογίδη κατέβασε ρολά πριν από μερικά χρόνια ενώ λειτουργούσε ως κέντρο υποδοχής νεοσύλλεκτων.