-Φρόντισαν να μην προκαλέσουν την παραμικρή ζημιά ή φθορά ενώ αποχωρώντας καθάρισαν το Δημαρχείο -Βγήκαν έξω οι υπάλληλοι και ο Δήμαρχο...
-Βγήκαν έξω οι υπάλληλοι και ο Δήμαρχος περιμένοντας να τελειώσει η κατάληψη
Στη συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου της Ξάνθης προχώρησαν νωρίς το πρωί της Τετάρτης αντιεξουσιαστές, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο της συμπαράστασή τους στους απεργούς πείνας.
Πιο συγκεκριμένα, μια ομάδα 40 περίπου αντιεξουσιαστών βρέθηκε στις 7.15 στο κτίριο του Δημαρχείου, στην Κεντρική Πλατεία της πόλης, ζητώντας από το προσωπικό να το εγκαταλείψει και προχωρώντας στη συνέχεια στον αποκλεισμό της κεντρικής εισόδου. Ταυτόχρονα, τοποθετήθηκε ένα μεγάλο μαύρο πανό, σχετικό με την κατάληψη, ενώ διανεμήθηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό. Ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος συνομίλησε για λίγο μαζί τους, σχετικά με τα αιτήματά τους, ενώ τόσο ο ίδιος όσο και το προσωπικό παρέμεναν εκτός του Δημαρχιακού Μεγάρου καθ' όλη τη διάρκεια της κατάληψης.
Οι καταληψίες δεν προκάλεσαν καταστροφές στο Δημαρχείο, διαδήλωσαν ειρηνικά και αποχώρησαν λίγο μετά τις 2.00 το μεσημέρι. Αυτό ωστόσο που προκάλεσε την έκπληξη τόσο του Δημάρχου όσο και του προσωπικού, όταν μπήκαν ξανά μέσα στο Δημαρχείο, μετά τις 2.30 το μεσημέρι της Τετάρτης, ήταν το γεγονός πως οι καταληψίες είχαν μεριμνήσει για τον καθαρισμό του κτιρίου, και των χώρων αλλά και των σκευών που είχαν χρησιμοποιήσει, πριν αποχωρήσουν.
“Συμβολική θα έλεγα σήμερα η κατάληψη, δεν είχαμε ούτε καταστροφές, ούτε έκτροπα. Μπορεί να μην συμφωνώ με τα αιτήματα ή τέτοιου είδους δράσεις όμως ήταν σε κόσμιο επίπεδο. Κάποιοι άνθρωποι διαμαρτυρήθηκαν με αυτό τον τρόπο και άφησαν καθαρό τον χώρο και πρέπει να το πω αυτό” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος.
Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι καταληψίες αναφερόταν πως “τόσο το τελευταίο τρομο-σόου με αφορμή της σύλληψη της Α. Σπυροπούλου όσο και οι διαδοχικές εισβολές σε σπίτια αναρχικών με την επανενεργοποίηση της προσφιλούς μεθόδου της φάμπρικας ανώνυμων τηλεφωνημάτων, δείχνουν πως η συγκυβέρνηση παρά το “φιλολαϊκό” προφίλ που πουλάει, χρησιμοποιεί την ίδια κατασταλτική στρατηγική με τους προκατόχους της, στα πλαίσια της “αντι”-τρομοκρατικής εκστρατείας. Το μόνο σίγουρο είναι πως αυτή η πολιτική αποτελεί προάγγελο για το τσάκισμα κάθε κοινωνικής αντίστασης, ενόψει και της επικύρωσης ενός νέου μνημονίου. Άλλωστε η ελαστικότητα που χαρακτηρίζει τον “αντι”-τρομοκρατικό νόμο, επιτρέπει στο κράτος τη δίωξη κάθε αντιστεκόμενου κομματιού της κοινωνίας, από τη στιγμή που ο αγώνας που διεξάγει παίρνει μια πιο συγκρουσιακή μορφή”.