Σύμφωνα με το Κέντρο Προστασίας Κλοπής Ταυτότητας (Identity Theft Resource Center), το 2014 αναφέρθηκαν 783 περιστατικά παραβίασης ασφάλει...
Σύμφωνα με το Κέντρο Προστασίας Κλοπής Ταυτότητας (Identity Theft Resource Center), το 2014 αναφέρθηκαν 783 περιστατικά παραβίασης ασφάλειας και προσωπικών στοιχείων, θέτοντας σε κίνδυνο περισσότερους από 82 εκατομμύρια καταναλωτές και ακόμα περισσότερες επιχειρήσεις. Από τις 783 διαρροές, οι 43 σχετίζονταν με τράπεζες και κάρτες, αποκαλύπτοντας προσωπικές πληροφορίες οικονομικού περιεχομένου με θύματα πάνω από 1,1 εκατομμύριο ιδιώτες.
Παρότι οι περισσότερες μεγάλες επιχειρήσεις, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και έμποροι έχουν ως κορυφαία προτεραιότητά τους την ασφάλεια, οι καταναλωτές ούτως ή άλλως οφείλουν να εξοπλιστούν με τις πλέον ενημερωμένες μεθόδους προστασίας πληρωμών.
H PayPal δίνει τρεις βασικές συμβουλές για τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων και των συναλλαγών.
1. Υιοθετήστε το Mobile Wallet (ψηφιακό πορτοφόλι). Το ψηφιακό πορτοφόλι, εκτός του ότι δεν βαραίνει τις τσέπες σας όταν φεύγετε από το σπίτι, σας αποδεσμεύει από το άγχος κατά την υλοποίηση των συναλλαγών σας.
2. Προστατέψτε τις συσκευές σας με κωδικούς ασφαλείας. Οσο περισσότερο αυξάνεται ο αριθμός των συναλλαγών μέσω κινητών τηλεφώνων τόσο θα πρέπει να αυξάνεται αντίστοιχα και ο βαθμός ασφάλειας στη διαδικασία αποθήκευσης στις συσκευές μας των δεδομένων που σχετίζονται με οικονομικά στοιχεία. Παρόλο που τα ψηφιακά πορτοφόλια προσφέρουν υψηλό επίπεδο ασφάλειας, η πιθανότητα κλοπής ή απώλειας του κινητού σας τηλεφώνου εξακολουθεί να είναι μεγάλη. Η πιο ασφαλής λύση προστασίας του κινητού τηλεφώνου και του πολύτιμου περιεχομένου του είναι να δημιουργήσετε έναν κωδικό πρόσβασης που δεν επιτρέπει σε κανέναν τρίτο να το ξεκλειδώσει. Ολα τα κινητά τελευταίας τεχνολογίας προσφέρουν αυτή την υπηρεσία για προσωπικό κωδικό πρόσβασης - μερικά μάλιστα διαθέτουν ακόμα και την τεχνολογία αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων- και ο χρόνος εγκατάστασης διαρκεί λιγότερο από πέντε λεπτά.
3. Επιλέξτε τους πλέον ασφαλείς τρόπους πληρωμής. Οταν κάποιος προβαίνει σε μια online αγορά, συχνά ανησυχεί για το ρίσκο κοινοποίησης των στοιχείων της πιστωτικής κάρτας και ξεχνάει τις λοιπές μεθόδους πληρωμής.
Δεν υπάρχουν σχόλια