GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Λεφτά υπάρχουν... μόνο για παιχνίδια την περίοδο των εορτών

Αξιοσημείωτες αντοχές δείχνει η αγορά παιχνιδιών που την περίοδο των χριστουγεννιάτικων εορτών έχει την τιμητική της. Τι προτιμάνε οι Έλλη...

Αξιοσημείωτες αντοχές δείχνει η αγορά παιχνιδιών που την περίοδο των χριστουγεννιάτικων εορτών έχει την τιμητική της. Τι προτιμάνε οι Έλληνες καταναλωτές

Μπορεί η οικονομική κρίση να έχει επηρεάσει και τις καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων, όχι όμως και τα παιχνίδια που το Δεκέμβριο έχουν την τιμητική τους, καθώς αυτή την περίοδο πραγματοποιείται το 40% των πωλήσεων της εν λόγω αγοράς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Ελλήνων Βιοτεχνών Παιδικών Παιχνιδιών και Αμαξών (ΣΕΒΠΠΑ) ο τζίρος της αγοράς παιχνιδιών το φετινό Δεκέμβριο κινείται στα περσινά επίπεδα με τον μέσο όρο στις τιμές απόδειξης να κυμαίνεται από 30 έως 40 ευρώ

Οι γονείς συνεχίζουν να προτιμούν τα γνωστά διαφημιζόμενα παιχνίδια που μπορεί να στοιχίζουν λίγο παραπάνω από ότι τα υπόλοιπα. Βέβαια τα τελευταία χρόνια κερδίζουν έδαφος και τα κλασικά μη διαφημιζόμενα παιχνίδια τα οποία έχουν καλή ποιότητα και προσιτή τιμή.

Τον τελευταίο χρόνο παρατηρείται έντονη ζήτηση στα παιχνίδια με κατασκευές και τα επιτραπέζια, ενώ όπως κάθε χρόνο πωλούνται αρκετά ηλεκτρονικά, κούκλες και αυτοκινητάκια.

«Οιι πελάτες μας προσπαθούν να ψωνίσουν μεθοδευμένα. Οι γονείς προτιμούν φέτος την Barbie Αlexa και κάποια εκπαιδευτικά παιχνίδια όπως το θερμοκήπιο ή το τηλεσκόπιο» τόνισε στη Voria.gr υπεύθυνη καταστήματος γνωστής αλυσίδας παιχνιδιών.

Όπως συμπλήρωσε η υπεύθυνη, πλέομ οι γονείς προσπαθούν να αποφύγουν τα διαφημιζόμενα παιχνίδια και επιλέγουν τα λιγότερα γνωστά που στοιχίζουν λιγότερο και αποτελούν μια οικονομική και εναλλακτική λύση.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη του καταστήματος, οι πωλήσεις κινούνται στα ίδια επίπεδα με πέρσι, ενώ την περίοδο των εορτών η συγκεκριμένη αλυσίδα πραγματοποιεί το 60% των πωλήσεων όλης της χρονιάς.

Το ίδιο κλίμα επικρατεί και στα μικρότερα καταστήματα παιχνιδιών καθώς σύμφωνα με τον Αχιλλέα Γουναρίδη, ιδιοκτήτη του παλαιότερου καταστήματος παιχνιδιών στην Ελλάδα, τη Χιονάτη, που βρίσκεται στην Ίωνος Δραγούμη οι πωλήσεις κυμαίνονται στα περσινά επίπεδα.

«Στο δικό μου κατάστημα ο τζίρος την περίοδο των εορτών αντιπροσωπεύει το 35% όλης της χρονιάς ενώ ο κάθε πελάτης ξοδεύει περίπου 15 ευρώ» τόνισε ο κ. Γουναρίδης.

 «Οι καταναλωτές προτιμούν πλέον τα λιγότερο γνωστά αλλά και ποιοτικά παιχνίδια καθώς είναι πιο φθηνά. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια υπάρχει σημαντική άνοδος στην πώληση των Playmobil» συμπλήρωσε ο κ. Γουναρίδης.

Ο κ. Γουναρίδης πρόσθεσε πως πλέον οι καταναλωτές έρχονται να ψωνίσουν την τελευταία στιγμή κάτι που δεν ίσχυε προ κρίσης που οι πωλήσεις παιχνιδιών ξεκινούσαν από τον Νοέμβριο, ενώ πολλές φορές κάνουν και,,, παζάρια για τα παιχνίδια που αγοράζουν κάτι που δεν υπήρχε παλιότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια