Ζεστό χρήμα σε συνολικά τρεις κοινωνικές δομές κατά μήκος της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που έχουν αναλάβει την παροχή φροντίδας σε ...
Ζεστό χρήμα σε συνολικά τρεις κοινωνικές δομές κατά μήκος της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που έχουν αναλάβει την παροχή φροντίδας σε άστεγους πολίτες καταβάλει το Υπουργείο Εργασίας στο πλαίσιο του προγράμματος “Στέγαση και επανένταξη”.
Πανελλαδικά για το εν λόγω πρόγραμμα υποβλήθηκαν 64 σχέδια δράσεις από δικαιούχους φορείς ανάμεσα στους τρεις από την Καβάλα, την Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη.
Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης με έδρα την Καβάλα το οποίο θα λάβει 172.400,00 ευρώ για 20 άτομα, την ΑΝΟΔΟΣ ΑΜΚΕ από την Αλεξανδρούπολη στην οποία θα καταβληθούν για 15 άτομα 129.300,00 ευρώ καθώς και τον Δήμο Κομοτηνής που θα λάβει το ίδιο ακριβώς ποσό για αντίστοιχο αριθμό ατόμων.
Η Πρόσκληση του Υπουργείου που δημοσιεύθηκε στις 15.9.2014 απευθυνόταν προς τους φορείς, στο πλαίσιο των δράσεων στέγασης, σίτισης και κοινωνικής φροντίδας αστέγων του άρθρου 29 του Ν. 4052/2012, με προϋπολογισμό 9.250.000 €, και πρόβλεψη για 1200 άστεγους που προέρχεται από τους πόρους του πρωτογενούς πλεονάσματος, με διάρκεια υλοποίησης μέχρι 31-12-2015.
Βασικός στόχος του προγράμματος είναι να ωφεληθούν άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα στέγασης και συγκεκριμένα:
οικογένειες και άτομα που φιλοξενούνται σε Κοινωνικούς Ξενώνες Αστέγων ή Ξενώνες Ύπνου ή κάνουν χρήση των υπηρεσιών Ανοιχτών Κέντρων Ημέρας Αστέγων,
οικογένειες και άτομα που έχουν καταγραφεί ως άστεγοι από τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων ή τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας,
γυναίκες που φιλοξενούνται σε Ξενώνες Γυναικών θυμάτων βίας,
άτομα που φιλοξενούνται σε Δομές Παιδικής Προστασίας, έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και δεν σπουδάζουν.
Οι ολοκληρωμένες παρεμβάσεις που προβλέπονται εξειδικεύονται σε δύο πυλώνες ενεργειών, με επιδίωξη:
1: την άμεση μετάβαση σε αυτόνομες μορφές διαβίωσης μέσω της παροχής υπηρεσιών στέγασης και κοινωνικής φροντίδας,
2: την επανένταξη στον κοινωνικό ιστό μέσω της παροχής υπηρεσιών εργασιακής επανένταξης.
Στο Πρόγραμμα υπέβαλαν αιτήσεις χρηματοδότησης Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, Εκκλησιαστικά Φιλανθρωπικά Ιδρύματα, φορείς της Εκκλησίας και πιστοποιημένα από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας σύμφωνα με το ν. 2646/1998 Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που αποδεδειγμένα δραστηριοποιούνται στην παροχή υπηρεσιών στην ομάδα στόχο.
Έως τις 13/10/2014, καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης, υπεβλήθησαν 64 σχέδια.
Συγκεκριμένα, ως προς την κατανομή των σχεδίων υπεβλήθησαν :
32 σχέδια από Δήμους,
3 σχέδια από ΝΠΔΔ Δήμων,
4 σχέδια από Φορείς της Εκκλησίας
4 σχέδια από Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας
1 σχέδιο από Περιφέρεια,
20 σχέδια από πιστοποιημένους φορείς
Ως προς την γεωγραφική κατανομή όπως αυτή προσδιορίσθηκε από την Πρόσκληση υπεβλήθησαν:
30 αιτήσεις για την Περιφέρεια Αττικής,
6 αιτήσεις για την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης και
28 αιτήσεις για την Λοιπή Ελλάδα
Από το σύνολο των σχεδίων κρίθηκαν επιλέξιμα σύμφωνα με τα κριτήρια πληρότητας 62 σχέδια.
Δεν υπάρχουν σχόλια