-Οι τηλεοπτικοί σταθμοί Mega, Alpha και ΝΕΡΙΤ πρόβαλαν εκτενή ρεπορτάζ για το στολίδι της Ξάνθης -Πρώτο θέμα στο σύνολό των ειδησεογρ...
-Πρώτο θέμα στο σύνολό των ειδησεογραφικών sites της χώρας η απουσία φύλαξης
Πανελλήνιο ενδιαφέρον προκάλεσε η δωρεάν ξενάγηση στον Μακεδονικό Τάφος της ορεινής Ξάνθης το πρωί της Κυριακής από την Αρχαιολογική Υπηρεσία.
Ήδη από το περασμένο Σάββατο πλήθος ειδησεογραφικών, και όχι μόνο, sites της χώρας έστρεψαν το βλέμμα τους στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στον Μακεδονικό Τάφος των Κομνηνών – Σταυρούπολης, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στο γεγονός πως στο μνημείο δεν υπάρχει φύλακας σε μόνιμη βάση με αποτέλεσμα αυτό να είναι κλειστό και να δέχεται κόσμο μόνο κατόπιν... ραντεβού!
Ο πανζουρλισμός των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης γύρω από τις ανασκαφές στον τάφο της Αμφίπολης ήταν αυτός που κατά κύριο λόγο πυροδότησε το ξαφνικό ενδιαφέρον για το μνημείο της περιοχής, γνωστό εδώ και περίπου μισό αιώνα, με αποτέλεσμα τηλεοπτικοί σταθμοί να προβάλουν εκτενώς την ιστορία του τάφου αλλά και τα προβλήματα που σήμερα αντιμετωπίζει.
Μάλιστα το πρωί της Κυριακής, όταν και άνοιξε τις πύλες του το μνημείο στο ευρύ κοινό, ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha αλλά και η δημόσια ΝΕΡΙΤ έστειλαν τηλεοπτικά συνεργεία για να καλύψουν το συμβάν, ενώ ο τηλεοπτικός σταθμός Mega όπως και το σύνολο των διαδικτυακών ΜΜΕ έκανε χρήση του ρεπορτάζ του ThrakiToday.com. Άξιο αναφοράς το γεγονός πως μια ημέρα πριν, ήτοι το βράδυ του Σαββάτου το κεντρικό δελτίων ειδήσεων του Mega αναφέρθηκε εκτενώς στο ταφικό μνημείο της ορεινής Ξάνθης φιλοξενώντας μάλιστα συνέντευξη από την αρχαιολόγο της ΛΑ' ΕΚΠΑ Ξάνθης κ. Χατζηπροκοπίου.
Σίγουρα η προβολή που δέχθηκε τις τελευταίες ημέρες η περιοχή ήταν αρκετή για να προκαλέσει έντονο προβληματισμό γύρω από τον τρόπο με τον οποίο αξιοποιούνται η ιστορία και η πολιτισμός τόσο στον τομέα της τουριστικής προβολής όσο και στον τομέα της εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας, μεγάλο μέρος της οποίας δείχνει να αγνοεί σημαντικές πτυχές της ιστορίας της Ξάνθης αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Ζητούμενο παραμένει η αξιοποίηση όλων αυτών των χαρισμάτων της φύσης και της ιστορίας που συναντά κανείς σε μεγάλες ποσότητες στην περιοχή, αλλά και η σωστή αξιοποίηση των ΜΜΕ, πολύ δε περισσότερο όταν αυτά στρέφουν τόσο έντονα το βλέμμα τους στην περιοχή.
Δεν υπάρχουν σχόλια