Ναπολέων Λιναρδάτος Από το Ρόδερωμ της Βρετανίας, στο Βούπερταλ της Γερμανίας από εκεί στην δική μας Αθήνα, οι επιπτώσεις της πολιτική...
Από το Ρόδερωμ της Βρετανίας, στο Βούπερταλ της Γερμανίας από εκεί στην δική μας Αθήνα, οι επιπτώσεις της πολιτικής ορθότητας γίνονται κάθε μέρα πιο ορατές και βίαιες.
Το σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε πρόσφατα σε μια πόλη στην βόρια Αγγλία, Ρόδερωμ, έχει συνταράξει την βρετανική κοινωνία. Σοκαριστικό στοιχείο είναι ο αριθμός των θυμάτων βιασμού, 1.400, και το άλλο επίσης συνταρακτικό στοιχείο είναι ότι παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες των θυμάτων και των οικογενειών τους οι αρχές προτίμησαν να μην κάνουν τίποτα. Τα θύματα ήταν λευκές γυναίκες ενώ οι θύτες ήταν συμμορίες Πακιστανών. Για τις αρχές υπήρχε κάτι χειρότερο από την μη διαλεύκανση του εγκλήματος, αυτό ήταν η πιθανότητα να κατηγορηθούν για ρατσισμό.
Όλα άρχισαν με την ενδελεχή έκθεση της Αλέξις Τζέϊ. Αυτή η έκθεση εξιστορεί τα πολλαπλά εγκλήματα σε μια περίοδο από το 1997 μέχρι το 2013. Παρόμοιες εκθέσεις είχαν προηγηθεί το 2002, 2003 και το 2006. Όλες οι εκθέσεις είχαν καταλήξει στον κάλαθο των αχρήστων μιας και οι αρχές δεν ήθελαν να διαταράξουν την πολυπολιτισμική “ειρήνη” που επικρατούσε στο Ρόδερωμ.
Μια άλλη αντίδραση των αρχών ήταν να στείλουν την συγγραφέα της πρώτης έκθεσης σε ειδική εκπαίδευση προκειμένου να γίνει πιο ευαίσθητη στην… διαφορετικότητα. Το πρόβλημα για τις αρχές δεν ήταν οι βιασμοί και οι ξυλοδαρμοί γυναικών, αλλά οι εκθέσεις που αποκάλυπταν το πρόβλημα. Όταν γονείς έκαναν καταγγελίες στην αστυνομία αυτές οι καταγγελίες πήγαιναν και αυτές στον κάλαθο των αχρήστων. Όταν ένας πατέρας εισέβαλε σε σπίτι όπου είχε βιαστεί η κόρη του, η αστυνομία το μόνο που ήξερε να κάνει ήταν να τον συλλάβει.
Συγκρίνετε αυτή την συμπεριφορά της αστυνομίας στους βιασμούς, με το πως η ίδια αστυνομία αντέδρασε σε σχόλια που έγιναν στο διαδίκτυο μετά από την δολοφονία ενός στρατιώτη από Ισλαμιστές στο Λονδίνο. Τότε η αστυνομία εισέβαλε σε διαμερίσματα τα άγρια ξημερώματα για να κάνει συλλήψεις για έκφραση απαγορευμένων σκέψεων. Η πολιτική ορθότητα σε όλο της το μεγαλείο.
Στο Βούπερταλ της Γερμανίας ομάδα ισλαμιστών, «Φορώντας πορτοκαλί γιλέκα που έγραφαν «αστυνομία της σαρίας», βγήκαν το βράδυ στους δρόμους κηρύσσοντας τις αρχές του ισλαμικού νόμου.» «Σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜE, η ομάδα πλησίαζε κόσμο έξω από μπαρ και κλαμπ και τους μιλούσε, “ενημερώνοντάς” τους πως η σαρία απαγορεύει την κατανάλωση αλκοόλ, τα τυχερά παιχνίδια, τα πάρτι και εν γένει κηρύσσοντας τα θρησκευτικά “χρηστά ήθη”.» (Βήμα, 6/9/14). Στην Σουηδία σε ορισμένες γειτονιές όπου οι μουσουλμάνοι αρχίζουν να έχουν σημαντική παρουσία, οι ντόπιες Σουηδέζες αναγκάζονται να φορούν την μαντίλα για να αποφύγουν να γίνουν θύματα ξυλοδαρμού ή βιασμού.
Στην πολύ μακρινή από την Μέση Ανατολή Αυστραλία, οι αρχές πρόσφατα εξάρθρωσαν σπείρα τζιχαντιστών που προετοίμαζαν αποκεφαλισμό επί αυστραλιανού εδάφους. Αλλά ας μην ανησυχούμε εδώ στην Ελλάδα. Μπορεί να βρισκόμαστε στην γειτονιά των τζιχαντιστών, μπορεί οι κυβερνήσεις μας να εφαρμόζουν την πολιτική των ανοιχτών συνόρων, μπορεί δεκάδες χιλιάδες μουσουλμάνοι να εισβάλουν κάθε χρόνο στην Ελλάδα, αλλά μην ανησυχείτε για όλα αυτά. Η πολιτική τάξη που μόλις χρεοκόπησε την Ελλάδα μας εγγυάται ότι όλα θα πάνε καλά. Ας εμπιστευτούμε τις ικανότητές και την διορατικότητα τους. Ίσως να χρειαστούμε μερικούς ακόμα “αντιρατσιστικούς” νόμους και το κράτος να χτίσει μερικά μουσουλμανικά τεμένη με τα χρήματα των φορολογουμένων και όλα θα πάνε καλά.
Παρεμπιπτόντως, το ότι πρόσφατα βγήκε στην δημοσιότητα ότι υπάρχουν τουλάχιστον 100 οργανωμένοι τζιχαντιστές στην Ελλάδα και αυτό δεν θα πρέπει να σας δημιουργεί την οποιανδήποτε ανησυχία. Αν παρόλα αυτά ανησυχείτε, τότε μάλλον θα πρέπει οι αρχές να σας στείλουν για πολυπολιτισμική εκπαίδευση, ώστε να αποκτήσετε μια επαρκή ανοχή στην διαφορετικότητα.
Δεν υπάρχουν σχόλια