Οι βίαιες πράξεις και οι κακοποιήσεις σε βάρος των ζώων έχουν αναγνωριστεί διεθνώς ως ενδείξεις επικίνδυνης ψυχοπάθειας, που σπάνια περιορ...
Οι βίαιες πράξεις και οι κακοποιήσεις σε βάρος των ζώων έχουν αναγνωριστεί διεθνώς ως ενδείξεις επικίνδυνης ψυχοπάθειας, που σπάνια περιορίζεται σ' αυτά. Συνδέονται ευθέως με αντίστοιχες συμπεριφορές προς τον άνθρωπο. Μελέτες που έχουν ανακοινώσει αμερικάνικες αρχές και παρουσιάστηκαν σε ημερίδα που είχαν συνδιοργανώσει το Εργαστήριο Παθολογικής Ανατομικής του τμήματος της Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομία αποκαλύπτουν ότι οι περισσότεροι καταδικασθέντες για σεξουαλική κακοποίηση και δολοφονίες είχαν ιστορικό βίας προς τα ζώα. Εχει βρεθεί επίσης ότι το 71% των γυναικών που έχουν ζητήσει προστασία από το κράτος στις ΗΠΑ έχουν δηλώσει ότι το άτομο που τις κακοποιούσε είχε κακοποιήσει ζώα – στο 87% των περιπτώσεων μπροστά στα μάτια τους.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή» παρά το γεγονός ότι στην Ελλάδα η κακοποίηση ζώων διώκεται ποινικά σε βαθμό πλημμελήματος, επισείοντας μεγάλες ποινές και χρηματικά πρόστιμα το φαινόμενο συνεχίζεται με μάλλον αμείωτη ένταση.
Φέτος μάλιστα σημειώθηκαν και δύο δικαστικές «πρωτιές»: την πρώτη καταδικαστική απόφαση για κακοποίηση γάτας - η υπόθεση του 55χρονου καφετζή που κλειδώθηκε στο μαγαζί του και χτύπησε μέχρι θανάτου με σκουπόξυλο, λάστιχο και καρέκλα το αδέσποτο ζώο- , με τρίχρονη φυλάκιση με αναστολή και πρόστιμο 5.000 ευρώ, και την πρώτη καταδίκη σε φυλάκιση χωρίς αναστολή σε εκείνον που έσυρε τον σκύλο του με το αυτοκίνητο στις Σέρρες.
Δεν υπάρχουν σχόλια