Οι... μελλοντικοί αιώνιες φοιτητές θα έχουν πιο επιεική αντιμετώπιση όσον αφορά το θέμα της διαγραφής τους ή όχι, καθώς, ο νόμος ως έχει σ...
Οι... μελλοντικοί αιώνιες φοιτητές θα έχουν πιο επιεική αντιμετώπιση όσον αφορά το θέμα της διαγραφής τους ή όχι, καθώς, ο νόμος ως έχει σήμερα δίνει τη δυνατότητα στα πανεπιστήμια να προβλέπουν στους υπό σύνταξη οργανισμούς τους διάφορες εξαιρέσεις για τη διαγραφή των αιωνίων.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα» ο νόμος πλαίσιο 4009/2011 που θέσπισε το ανώτατο όριο φοίτησης προβλέπει για όσους φοιτητές εισήχθησαν στα ΑΕΙ-ΤΕΙ μετά την ψήφισή του, ότι μετά το τέλος της κανονικής φοίτησης, που ισούται με τον αριθμό των υποχρεωτικό εξαμήνων προσαυξημένα κατά τέσσερα ακόμη, οι φοιτητές δεν θα διαγράφονται εφόσον πληρούν τους όρους φοίτησης που θέτει το κάθε ίδρυμα και οι οποίοι περιγράφονται λεπτομερώς στον Οργανισμό του.
Ομως, αρκετά πανεπιστήμια με τους Οργανισμούς τους, δίνουν ακόμη περισσότερο χρόνο υπό την προϋπόθεση ότι ο φοιτητής που μετατρέπεται σε... αιώνιος, ήταν επιμελής προηγουμένως. Παραδείγματος χάριν ορισμένα ιδρύματα θέτουν ως όρο για τη μη διαγραφή ο φοιτητής να έχει ολοκληρώσει επιτυχώς τα 2/3 των μαθημάτων του.
Επειδή, όμως, το κάθε ίδρυμα επιχειρεί να θεσπίσει τους δικούς του κανόνες ενώ άλλα ιδρύματα δεν εισάγουν εξαιρέσεις στο θέμα της διαγραφής των αιωνίων το υπουργείο Παιδείας προσανατολίζεται να θεσπίσει τώρα κοινές εξαιρέσεις διαγραφής για να μην υπάρχει άδικη μεταχείριση φοιτητών.
Δεν υπάρχουν σχόλια