GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Πυροτεχνήματα στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης – Η πολυφωνία έφερε και πολλές γκρίνιες!

-Ορίστηκαν τα προεδρεία σε ΔΕΥΑΞ, ΚΑΠΗ και Κέντρο Πολιτισμού με αναμενόμενες εκπλήξεις  -Ζήτησε συγγνώμη από τους πολίτες της Ξάνθης ο κ...

-Ορίστηκαν τα προεδρεία σε ΔΕΥΑΞ, ΚΑΠΗ και Κέντρο Πολιτισμού με αναμενόμενες εκπλήξεις 
-Ζήτησε συγγνώμη από τους πολίτες της Ξάνθης ο κ. Τσεγγελίδης για την προηγούμενη δημοτική αρχή 

Με προβλήματα, γκρίνιες, παράπονα και πολιτικά πυροτεχνήματα ξεκίνησε το απόγευμα της Δευτέρας η συνεδρίαση του μαραθώνιου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξάνθης, το οποίο ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 10.00 το βράδυ.

Με το καλημέρα, γκρίνια!  
Πριν καλά, καλά προλάβει να ξεκινήσει η συνεδρίαση ξεκίνησαν οι γκρίνιες με τους επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Γιώργο Κολλάρο από το ΚΚΕ και Νίκο Ανταμπούφη από τον ΣΥΡΙΖΑ να διαμαρτύρονται για “την κατάληψη” των μέχρι πρότινος θέσεων τους μέσα στην αίθουσα από μέλη της μείζονος αντιπολίτευσης, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, καθώς θεώρησαν πως έτσι απομακρύνονται από το προεδρείο και δεν θα έχουν πρόσβαση σε κάποιο μικρόφωνο.  

Οι δυο τους μάλιστα επέλεξαν να απομακρυνθούν από τα έδρανα και να καθίσουν στις καρέκλες που βρίσκονται μέσα στην αίθουσα του Δ.Σ. ωστόσο μετά από παρέμβαση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου επέστρεψαν στις προβλεπόμενες θέσεις, αφού κατέστη σαφές πως ο χώρος τον οποίο καταλαμβάνει η κάθε παράταξη προκύπτει από τα ποσοστά που έλαβε στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές. 

Δημόσιο συγγνώμη Τσεγγελίδη
Ακολούθως, και χωρίς ακόμη να έχει ξεκινήσει η συνεδρίαση του οργάνου, τον λόγο ζήτησε και έλαβε ο κ. Γιάννης Τσεγγελίδης, εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη Συμμετέχω του κ. Δημήτρη Μπένη. “Ακούμε τον κ. Δήμαρχο να λιβανίζει την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, η οποία αποτελούταν από τον Δήμαρχο, μερικούς Αντιδημάρχους και κάποιους υπαλλήλους. Αυτή η Δημοτική Αρχή το μόνο που έκανε ήταν να θάψει την πόλη και ήμουν και εγώ ένα εξαπτέρυγο αυτής και ζητώ δημόσια συγγνώμη από τους δημότες. Γεμίσαμε την πόλη σκουπίδια, κλείσαμε τις παιδικές χαρές, κλείσαμε το κολυμβητήριο και άλλα πολλά” σημείωσε μεταξύ άλλων ο ίδιος, εξηγώντας πως “εάν σκοπεύετε να συνεχίσετε την ίδια πολιτική που εκθειάζετε τόσο καιρό θα μας βρείτε απέναντί σας”. 

Στα λεγόμενα του κ. Τσεγγελίδη αντέδρασε, όπως ήταν αναμενόμενο ο Δήμαρχος κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, λέγοντας πως ο χρόνος πριν τη συνεδρίαση του Δ.Σ. προβλέπει μόνο ανακοινώσεις τονίζοντας πως “αυτό που κάνετε δεν είναι ανακοίνωση. Εάν θέλει ο κ. Τσεγγελίδης να ζητήσει συγγνώμη για την έως τώρα θητεία του αυτό είναι άλλη υπόθεση”. 

“Δεν παίζω θέατρο μπροστά στις κάμερες”
Η ατμόσφαιρα ωστόσο παρέμεινε εξίσου ηλεκτρισμένη και στη συνέχεια, όταν τον λόγο έλαβε ο κ. Νίκος Ανταμπούφης θέτοντας στο σώμα και προσωπικό στον Δήμαρχο το θέμα της αξιολόγησης των Δημοτικών Υπαλλήλων. “Έχει ξεκινήσει μια διαδικασία της αξιολόγησης όλων των Δημοσίων Υπαλλήλων. Έχουμε πολλές αντιδράσεις και θέλω να ξέρω εάν ο Δήμαρχος θα διατηρήσει τη στάση που έλαβε ο προηγούμενος που ήταν αντίθετος” σημείωσε ο ίδιος, με τον κ. Δημαρχόπουλο να διαφωνεί αρχικά λέγοντας πως η οποία ερώτηση θα έπρεπε να τεθεί εγγράφως νωρίτερα ώστε να τύχει απάντησει, ενώ στη συνέχεια δήλωσε πως “θέατρο μπροστά στις κάμερες 3 λεπτά πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση ο Δήμαρχος δεν θα παίξει”. 

Αναμενόμενες εκπλήξεις στα Δ.Σ. 
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του οργάνου ορίστηκαν ένα προεδρεία και Δ.Σ. στις επιχειρήσεις και τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου, διαδικασία ωστόσο κατά την οποία και πάλι κατεγράφησαν αντιρρήσεις αλλά και παράπονα. 

Πρόεδρος στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης ορίστηκε ο κ. Μαρίνος Σδρέβανος ενώ τη θέση του Αντιπροέδρου κατέλαβε ο Ηλιάδης Θωμάς. Στο Κέντρο Πολιτισμού πρόεδρος ορίστηκε ο κ. Πασχάλης Λύρατζης και Αντιπρόεδρος η κα Αλεξία Γκριτζίκη. Κατά τη διάρκεια του ορισμού των μελών του Ν.Π.Δ.Δ. υπήρξαν εντάσεις, με τον κ. Χρίστο Πούλιο, επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης, να αναφέρει πως θα έπρεπε να υπάρξει μια προσυνενόηση με τη Δημοτική Αρχή σχετικά με τους δημότες που θα οριστούν ως μέλη του Δ.Σ. με τον ίδιο μάλιστα να προτείνει η μια θέση να καλυφθεί από τον κ. Μανόλη Φανουράκη. Ο Δήμαρχος ζήτησε η πρόταση να τεθεί σε ψηφοφορία, με την αντιπολίτευση ωστόσο να αντιδρά, να αποσύρει την πρόταση και να ψηφίζει λευκό. 

Τη θέση του προέδρου του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου ανέλαβε ο κ. Ιορδάνης Χατζηεφραιμίδης ενώ η κα Γιαννώτα Θεοδώρα κατέλαβε τη θέση της Αντιπροέδρου. Πρόεδρος του Δημοτικού Ραδιοφώνου επιλέχθηκε ο κ Μιχάλης Λοβαρδέας ενώ αντιπρόεδρος ορίστηκε ο κ. Ιγγιανίδης Στέφανος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια