GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Σχεδόν 6 δισ. ευρώ ο τζίρος από τον παράνομο τζόγο - Εθισμένοι και με χαμηλά εισοδήματα οι παίκτες

Στα 5,5 με 6 δισ. ευρώ εκτιμάται ότι έφθασε ο τζίρος της παράνομης αγοράς τυχερών παιχνιδιών το 2013, ενώ την ίδια περίοδο καταγράφηκε σημ...

Στα 5,5 με 6 δισ. ευρώ εκτιμάται ότι έφθασε ο τζίρος της παράνομης αγοράς τυχερών παιχνιδιών το 2013, ενώ την ίδια περίοδο καταγράφηκε σημαντική μείωση στα έσοδα των νόμιμων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον χώρο αυτόν.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, Ευγένιος Γιαννακόπουλος, που ενημέρωσε την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ανέφερε πως υπολογίζεται ότι υπάρχουν 60.000- 100.000 παιχνιδομηχανές που λειτουργούν παράνομα στην Ελλάδα, ενώ εκτιμά ότι παιχνιδομηχανές που θα εγκαταστήσει ο ΟΠΑΠ μέσα στο 2014 σε νόμιμο δίκτυο θα καταπολεμήσουν το φαινόμενο αυτό.

Όπως τόνισε ο κ. Γιαννακόπουλος, σύμφωνα με τις μελέτες που έχουν γίνει, το πιο ανησυχητικό που προκύπτει είναι ότι τα χρήματα που τζογάρονται παράνομα από τους παίκτες, κυρίως μέσω των παιχνιδομηχανών και των κομπιούτερ, προέρχονται από ένα συγκεκριμένο προφίλ ανθρώπων -συνήθως χαμηλού εισοδηματικού επιπέδου, χαμηλής μόρφωσης και εθισμένοι.

«Πηγαίνουν σε ένα μαγαζί για να παίξουν 4-5 φορές και όταν τους ρωτήσεις, σου λένε "μπαίνω να παίξω 100 ευρώ", αλλά έχουν ένα εισόδημα 15.000 ευρώ μεικτά το χρόνο. Αν δείτε τα νούμερα, δεν βγαίνει το άθροισμα», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Είναι φανερό ότι έχεις να κάνεις με ένα σοβαρό προβληματικό μέρος. Ελπίζει κανείς ότι οι παιχνιδομηχανές που θα εγκαταστήσει η ΟΠΑΠ ΑΕ, από το τέλος του 2014 και έπειτα σε νόμιμα δίκτυα, θα καταφέρουν να το καταπολεμήσουν».

Ο πρόεδρος της ΕΕΕΠ σημείωσε ότι, μέχρι να γίνει ο διεθνής διαγωνισμός και να δοθούν οι νόμιμες άδειες για τα παιχνίδια στο διαδίκτυο, η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο.

Ο κ. Γιαννακόπουλος ανέφερε, επίσης, ότι μέχρι στιγμής 24 εταιρείες έχουν συμμορφωθεί με την ελληνική νομοθεσία και προσφέρουν τέτοιες υπηρεσίες και τόνισε ότι σε όσες εταιρείες δεν συμμορφώνονται με τη νομοθεσία, διακόπτεται η πρόσβαση από τους ελληνικούς παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και παράλληλα κόβονται οι συναλλαγές τους και με τις ελληνικές τράπεζες. Πρόσεσε δε, ότι μέχρι σήμερα έχει κοπεί η πρόσβαση σε 438 ιστοσελίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια