GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Έκαναν τη νύχτα μέρα για την Καραλευθέρη στον Τόπειρο – Πυροτεχνήματα και ζητωκραυγές στο Εύλαλο

-Αναφέρθηκε επιγραμματικά στο πρόγραμμα του συνδυασμού της και παρουσίασε τους υποψηφίους -Απάντησε εμμέσως στο βαρύ κατηγορώ του αντιπά...

-Αναφέρθηκε επιγραμματικά στο πρόγραμμα του συνδυασμού της και παρουσίασε τους υποψηφίους
-Απάντησε εμμέσως στο βαρύ κατηγορώ του αντιπάλου της κ. Θωμά Μίχογλου 

Σε μια κατάμεστη από κόσμο πλατεία στο Εύλαλο του Δήμου Τοπείρου Ξάνθης, υπό το φως δεκάδων πυροτεχνημάτων και από τους ήχους ενός πλήθους που ζητωκραύγαζε και χειροκροτούσε σχεδόν αδιάκοπα, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης η επίσημη παρουσίαση του συνδυασμού “Νέα Πνοή” με επικεφαλής τη κα Μαρία Καραλευθέρη. 

Η κα Καραλευθέρη, αν και ελαφρώς αγχωμένη, ανέβηκε στην ειδικά διαμορφωμένη εξέδρα που στήθηκε λίγα μόλις μέτρα από το Δημαρχείο του Δήμου Τοπείρου αλλά και το εκλογικό κέντρο της ίδιας, ελπίζοντας πως αμέσως μετά τις εκλογές θα ανέβει τα σκαλιά... του Δημαρχείου και θα στεφθεί νικήτρια. Αμέσως μόλις έκανε την εμφάνισή της η υποψήφια Δήμαρχος Τοπείρου το συγκεντρωμένο πλήθος, στο σύνολό τους κάτοικοι – και κατ' επέκταση ψηφοφόροι – του Δήμου άρχισε να ζητωκραυγάζει, με τις βουβουζέλες να δίνουν και να παίρνουν και τον ουρανό να φωτίζεται από τα δεκάδες πυροτεχνήματα που έπεφταν βροχή! 

Παίρνοντας τον λόγο η κα Καραλευθέρη αρχικά αναφέρθηκε επιγραμματικά στους βασικούς άξονες του προγράμματός της, με το καλάθι των υποσχέσεων της να φαντάζει ιδιαίτερα δελεαστικό ωστόσο μένει να αποδειχθεί το κατά πόσο τα σχέδια της μπορούν να υλοποιηθούν και στην πράξη. Μεταξύ άλλων τόνισε πως είναι επιτακτική η ανάγκη δημιουργίας κοινωνικών δομών στον Δήμο, όπως κοινωνικό φαρμακείο και ιατρείο καθώς και η δημιουργία και λειτουργία ενός κοινωνικού παντοπωλείου, που θα εξυπηρετούν τους άπορους πολίτες. Παράλληλα σημείωσε πως απαιτείται η σύνταξη μιας μελέτης για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης, ενός έργου που πρέπει να υλοποιηθεί άμεσα για να βελτιωθεί η ποιότητα του νερού.

“Το πρόβλημα της ανεργίας είναι μεγάλο και δεν μπορεί να λυθεί με μαγικό τρόπο. Ο Δήμος όμως μπορεί να συμβάλει αποτελεσματικά στην αντιμετώπισή του. Σχεδιάζουμε την απευθείας διαδικτυακή σύνδεση με τα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ” επισήμανε μεταξύ άλλων η ίδια, τονίζοντας την ανάγκη να δοθούν κίνητρα από πλευράς του Δήμου ώστε να υπάρξει βιομηχανική ανάπτυξη στην περιοχή. “Για παράδειγμα, να παραχωρείται δημοτική έκταση στη βιοτεχνική ζώνη του Δήμου για βιομηχανικές εγκαταστάσεις με τον δεσμευτικό όρο όπως προσλάβουν ανέργους από τον Δήμο Τοπείρου” πρόσθεσε η κα Καραλευθέρη. 

Αξιοποίηση της γεωθερμίας και ανάπτυξη νέων μορφών καλλιέργειας συμπεριλαμβάνονται επίσης στις προγραμματικές δεσμεύσεις της υποψήφιας Δημάρχου, της μοναδικής γυναίκας σε ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης που διεκδικεί Δημαρχιακό θώκο. “Απέναντί μας έχουμε δυνάμεις που θέλουν την καθήλωση στο χθες που ζουν στην εσωστρέφεια τους και αναλώνονται στο κυνήγι των μαγισσών. Δεν μας τρομάζουν οι κραυγές. Ο λαός δεν ξεγελιέται με πυροτεχνήματα και λάσπη” ανέφερε ολοκληρώνοντας την ομιλία της, λέγοντας πως “εμείς δεν εκβιάσαμε, δεν απειλήσαμε, δεν τρομοκρατήσαμε κανέναν. Είμαστε περήφανοι γιατί είμαστε έτοιμοι να δώσουμε μια νέα πνοή στον Δήμο, με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του”. 

Λίγες ημέρες πριν, στον ίδιο σχεδόν χώρο, πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση και του συνδυασμού του κ. Θωμά Μίχογλου, όπου υπήρξε αντίστοιχου μεγέθους κινητοποίηση, γεγονός που προμηνύει μια ιδιαίτερα “νευρική” εκλογική αναμέτρηση, με τα έως τώρα δεδομένα. 









Δεν υπάρχουν σχόλια