GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Δήμητρα Φάκα: “Αποκαρδιωτική η εικόνα των οικισμών στο Εύμοιρο. Εγκατάλειψη παντού”

Στον Ραδιοφωνικό Σταθμό Ξάνθη FM100 και την εκπομπή Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα φιλοξενήθηκε η υποψήφια για το Τοπικό Διαμέρισμα του Ε...

Στον Ραδιοφωνικό Σταθμό Ξάνθη FM100 και την εκπομπή Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα φιλοξενήθηκε η υποψήφια για το Τοπικό Διαμέρισμα του Ευμοίρου, με τον συνδυασμό Δήμος Πρότυπο του Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου, κα. Δήμητρα Φάκα.

Η ίδια αναφέρθηκε στην απόφασή της να κατέβει υποψήφια και το τι αποσκοπεί μέσω αυτής, λέγοντας πως το Τοπικό Διαμέρισμα του Ευμοίρου και τα χωριά που το απαρτίζουν παρουσιάζουν σήμερα μια εικόνα εγκατάλειψης. 

“Αυτά τα χωριά έχουν μια εικόνα εγκατάλειψης και ειδικά το Εύμοιρο που έχει μια πολύ μεγάλη ιστορία πίσω του και αυτό με έκανε να θέλω να δώσω λίγη ζωή σε αυτό τον τόπο. Εάν έρθετε και κάνετε μια βόλτα με το που θα μπείτε θα σας πιάσει μια κατάθλιψη από την εγκατάλειψη που παρουσιάζουν. Πρέπει να κάνουμε κάτι για να ζωντανέψουν πάλι αυτά τα χωριά” σημειώνει η κα Φάκα, εξηγώντας πως “τα προβλήματα είναι πολλά. Θα έπρεπε όμως να ενδιαφερθούν λίγο περισσότερο για αυτά. Συζήτησα τα προβλήματα αυτά με τον κ. Δημαρχόπουλο και ήταν πρόθυμος, με άκουσε, για τα οράματα που έχουμε και ήταν θετικός μαζί μου. Αυτό βέβαια θα το δείξει φυσικά και η συνέχεια”. 

Ανάμεσα στα προβλήματα που παρουσιάζουν οι εν λόγω οικισμοί το συγκοινωνιακό αλλά και ο ελλιπής φωτισμός.  “Δεν έχουμε ένα πνευματικό κέντρο, μια μικρή βιβλιοθήκη, έναν χώρο για τα παιδιά. Δεν έχουμε δραστηριότητες στο Εύμοιρο ενώ ήταν από τα πρώτα χωριά που όλες οι εκδηλώσεις γίνονταν εκεί. Να γίνει ένα αναψυκτήριο μέσα στο άλσος, ήταν από τις σκέψεις του Συλλόγου, πράγμα το οποίο δεν μπορέσαμε ωστόσο να το κάνουμε” ανέφερε ο κ. Φάκα, εξηγώντας πως “δεν υπήρχε διάθεση από κάποιους ανθρώπους για αυτό δεν έγιναν πράγματα εκεί. Αν κάποιος έχει θέληση και λίγη επιμονή από εμάς να γινόμαστε λίγο ενοχλητικοί πάρα πολλά πράγματα μπορούν να γίνουν τότε”. 

Δεν υπάρχουν σχόλια