GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Νίκη Παυλίδη για την Περιφέρεια ΑΜΘ στον πρώτο γύρο – Δέκα μονάδες μπροστά από τον Γιαννακίδη

-Προβάδισμα σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες κατά μήκος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης  Νικητής του πρώτου γύρου τ...

-Προβάδισμα σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες κατά μήκος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης 

Νικητής του πρώτου γύρου των περιφερειακών εκλογών για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη αναδείχθηκε ο κ. Γιώργος Παυλίδης και ο συνδυασμός του “Περιφερειακή Αναγέννηση”. 

Ήδη από νωρίς το βράδυ της Κυριακής ο ίδιος φάνηκε να αποκτά σαφές προβάδισμα έναντι του κ. Άρη Γιαννακίδη που δεν κατάφερε να πάρει προβάδισμα ούτε στην Κομοτηνή. Ο κ. Παυλίδης με καταμετρημένο το σύνολο σχεδόν των εκλογικών τμημάτων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από 15.000 ψήφους περισσότερους του κ. Γιαννακίδη, αποκτώντας σχεδόν το 34% των ψήφων τη στιγμή που ο μέχρι πρότινος Περιφερειάρχης κατάφερε να συγκεντρώσει το 27%. 

Όπως φάνηκε από την έκβαση της εκλογικής αναμέτρησης ο κ. Γιαννακίδης εισέπραξε μια γενική αγανάκτηση από το σύνολο του πληθυσμού της Περιφέρειας ΑΜΘ καθώς δεν κατάφερε να πάρει προβάδισμα σε καμία Περιφερειακή Ενότητα, κάτι που αποτυπώνει και τα συναισθήματα του εκλογικού σώματος απέναντι στην έως τώρα διοίκηση του στο τιμόνι της Περιφέρειας. 

Η αναποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση των κουνουπιών και του ιού της ευλογιάς, η εκτίναξη των ποσοστών της ανεργίας κατά μήκος της Περιφέρειας αλλά και η απουσία έργων υποδομής με άμεσα ανταποδοτικό όφελος στην τοπική κοινωνία είναι μερικά από τα έως τώρα κακώς κείμενα της διοίκησης του κ. Γιαννακίδη που φάνηκε να πληγώνουν βάναυσα τον ίδιο, δίνοντας το προβάδισμα στον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γιώργο Παυλίδη. 

Ο κ. Μορφίδης του ΣΥΡΙΖΑ τερμάτισε στην τρίτη θέση πίσω από τον κ. Γιαννακίδη αγγίζοντας το 12%, ενώ στην τέταρτη θέση βρέθηκε ο συνδυασμός του κ. Τέρενς Κουίκ με ποσοστό περί του 8%.  Το ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης βρέθηκε στην πέμπτη θέση της κατάταξης με ποσοστό κοντά στο 6%, ενώ ακολουθούν η Λαϊκή Συσπείρωση του ΚΚΕ, η Γνώση και Συνεργασία, η Οικολογία Αλληλεγγύη και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια