GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


“Οι μύθοι” του Βασίλη Τσολακίδη – Παρουσίασε έναν Δήμο πλεονασματικό, νοικοκυρεμένο και πετυχημένο!

-Δεν υπάρχουν λεφτά για μικρό έργα, όπως χαρακτήρισε, τα δρομάκια και τις κατά τόπους κακοτεχνίες  -Εμμέσως πλην σαφώς πέταξε το μπαλάκι...

-Δεν υπάρχουν λεφτά για μικρό έργα, όπως χαρακτήρισε, τα δρομάκια και τις κατά τόπους κακοτεχνίες 
-Εμμέσως πλην σαφώς πέταξε το μπαλάκι στους προηγούμενους Δήμους! Είπε ότι δεν είχαν ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς 

Στον απολογισμό των δράσεων του στο τιμόνι του Δήμου Αβδήρων από το 2010 μέχρι και σήμερα προχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Δήμαρχος Αβδήρων κ. Βασίλης Τσολακίδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης εφ' όλης της ύλης που παραχώρησε στον τοπικό Τύπο, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου στη Γενισέα. 

Ο κ. Τσολακίδης αναφέρθηκε αρχικά στα οικονομικά του Δήμου, παρουσιάζοντας στοιχεία για την κατάσταση στην οποία παρέλαβε ο ίδιος τα τρία αυτοδιοικητικά υλικά που συνθέτουν τον Καλλικρατικό πλέον Δήμο Αβδήρων, ήτοι τους Δήμους Αβδήρων, Βιστωνίδας και Σελέρου, κάνοντας λόγο για ένα νοικοκύρεμα από πλευράς του χάρη στο οποίο σήμερα ο Δήμος παρουσιάζει πλεόνασμα. 

“Σήμερα έχουμε έναν Δήμο που παρουσιάζει πλεόνασμα. Οφείλουμε μόνο 29.000 ευρώ περίπου σε προμηθευτές και από εκεί και πέρα υπάρχουν και κάποιες οφειλές γύρω στις 100.000 ευρώ που αφορούν γραφειοκρατικά προβλήματα” επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Τσολακίδης, εκτιμώντας πως “αυτή την τριετία συντελέστηκε ένα πολύ μεγάλο έργο στον τομέα των οικονομικών”. Παράλληλα δεσμεύτηκε πως το Σεπτέμβριο, και εφόσον φυσικά εκλεχθεί εκ νέου Δήμαρχος, θα προτείνει τη μείωση των δημοτικών τελών τουλάχιστον κατά 5%. 

Γάργαρο νερό... και φθηνό! 
Αναφερόμενος στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Αβδήρων, ισχυρίστηκε πως οι χρεώσεις του νερού κινούνται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα συγκριτικά με άλλους Δήμους λέγοντας χαρακτηριστικά πως  “είμαστε από τους πιο φτηνούς στον Νομό και όχι μόνο. Η κατάσταση που πήραμε στην ύδρευση της περιοχής του Σελέρου ήταν απογοητευτική. Κάθε καλοκαίρι ο κόσμος δεινοπαθούσε, έδιναν νερό από κάποιες πηγές που κάθε καλοκαίρι στέρευαν και οι άνθρωποι δεν είχαν να κάνουν τις απαραίτητες εργασίες. Οι άνθρωποι αυτοί δεινοπαθούσαν. 

Έχουμε περιορίσει τις διακοπές και αυτό νομίζω ότι είναι η μεγάλη επιτυχία όσον αναφορά το θέμα του νερού. Το νερό σε εμάς κοστίζει πάρα πολύ για τι έχουμε τα περισσότερα αντλιοστάσια κάθε χρόνο πληρώνουμε 600.000 ευρώ σε ρεύμα”. 

Διεκδικεί την ψήφο για να συνεχίσει το έργο
Όπως είναι γνωστό ο νυν Δήμαρχος Αβδήρων θα διεκδικήσει εκ νέου την εκλογή του στο τιμόνι της  Δημαρχίας, ενώ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου χωρίς να επεκταθεί ή να εμβαθύνει στις προγραμματικές του σκέψεις, ανέφερε πως “ο Δήμος αυτός από τώρα και στο εξής δεν θα παράγει ελλείμματα, θα είναι ένας πλεονασματικός δήμος, αυτό το πετύχαμε και σε αυτή την τροχιά βρισκόμαστε.  Αποφασίσαμε να διεκδικήσουμε την ψήφο των δημοτών μας για την επόμενη 5ετια. Πρέπει να ετοιμάσουμε όσο περισσότερες μελέτες μπορέσουμε και με το που θα ανοίξουν οι διαδικασίες εντάξεως έργων να το πράξουμε. Πιστεύω ότι είμαι χρήσιμος αυτή την περίοδο για να προετοιμάσω τον Δήμο μαζί με τους συνεργάτες μου για τα επόμενα χρόνια”. 

Το “όραμά” του κ. Τσολακίδη για τον Δήμο Αβδήρων βρίσκεται μέχρι στιγμής ακόμη στο στάδιο της επεξεργασίας, πριν λάβει την τελική του μορφή, όπως ανέφερε ο ίδιος παρουσιάζοντας μερικά από τα έργα που υλοποιούνται ήδη στα όρια του Δήμου αλλά και μερικά τα οποία αναμμένεται, εκτός απροόπτου, να δρομολογηθούν άμεσα. 

Ανάμεσα σε αυτά το Μουσικό Σχολείο, ένα νέα δημοτικό σχολείο ανάμεσα στη Διομήδεια και τον Πετεινό, έργα επισκευών σε σχολικές μονάδες του Δήμου, ένας παιδικός σταθμός στην περιοχή του Σελέρου, ένα νηπιαγωγείο και ένα πολιτιστικό κέντρο στην ίδια περιοχή. 

“Δεν είχαμε τη δυνατότητα να ανταποκριθούμε στα μικρά προβλήματα των συμπολιτών μας στην καθημερινότητά τους, όπως κάποιοι δρόμοι. Αυτό γιατί δεν άνοιξε το πρόγραμμα Ελλάδα και δεν πήραμε τα χρήματα αυτά, και έχει μειωθεί πάνω από το 50% η χρηματοδότηση ΣΑΤΑ, χρήματα τα οποία θα ήταν για να αντιμετωπίσουμε αυτά τα προβλήματα. Αλλά και με την πενιχρή ΣΑΤΑ που πήραμε έχουμε μια σειρά από έργα μικρά που θα αρχίσουν να υλοποιούνται” συμπλήρωσε ο Δήμαρχος Αβδήρων, τι στιγμή φυσικά που στο σύνολό του το οδικό δίκτυο του Δήμου παρουσιάζεται απαρχαιωμένο, με δεκάδες κακοτεχνίες και προβλήματα τα οποία διαρκώς ωστόσο αυξάνονται αντί να περιορίζονται, κάτι που βιώνουν καθημερινά οι δημότες της περιοχής. 

Δωρεάν ίντερνετ... ναι μεν αλλά 
Κατά τη διάρκεια του απολογισμού ενώπιον των δημοσιογράφων, ο κ. Τσολακίδης αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα παροχής δωρεάν ασύρματου ίντερνετ που εφαρμόζεται σε περιοχές του Δήμου, λέγοντας μάλιστα πως  “όταν άκουσα τον πρωθυπουργό να λέει για δωρεάν ίντερνετ σε όλη τη χώρα και αν και δεν τα πάω καλά με την τεχνολογία είπα ότι αυτή τη δράση μάλλον εμείς την υλοποιούμε ήδη. Τα επόμενα χρόνια θα μπορεί και το τελευταίο σπίτι στον Δήμο Αβδήρων μέσα από τα δημοτικά μηχανήματα να έχει ίντερνετ. Θα μεταδίδονται μέσω ίντερνετ και τα δημοτικά συμβούλια μέσα από την ιστοσελίδα μας”. 

Ερωτηθείς σχετικά παραδέχθηκε ότι ενδεχομένως υπάρχουν προβλήματα με τη σύνδεση των πολιτών στο δωρεάν ασύρματο ίντερνετ, καθώς όπως αναφέρθηκε αρκετοί είναι αυτοί που παραπονιούνται πως πρακτικά δεν απολαμβάνουν το δωρεάν σερφάρισμα, ενώ άξιο αναφοράς το γεγονός πως στο χώρο που πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου δεν λειτουργούσε δωρεάν ασύρματο ίντερνετ. 

Αβασάνιστα ικανοποιημένος 
Κληθείς να σχολιάσει το εάν ο ίδιος νιώθει ικανοποιημένος από τη συνένωση των τριών Δήμων και το πως λειτουργεί σήμερα ο Καλλικρατικός Δήμος Αβδήρων ο κ. Τσολακίδης δήλωσε “είμαι ικανοποιημένος. Σας το λέω αβασάνιστα πως είμαι ευχαριστημένος. Σίγουρα υπάρχει καλύτερη οργάνωση των δήμων πλέον”.  

Λίγο αργότερα μάλιστα σε μια αποστροφή του λόγου του σημείωσε με νόημα πως “πριν (σ.σ. επί Καποδίστρια) υπήρχε μια λειτουργία χαλαρότητας. Ποτέ δεν ελέγχθηκαν από την πολιτεία για το εάν είναι ισοσκελισμένοι οι Δήμοι ως προς τα ανταποδοτικά. Αυτό δημιουργούσε παθογένειες. Συνήθως οι Δήμοι δανειοδοτούνταν για να καλύψουν αγορές και όχι έργα, ίσως και μισθοδοσία, κυρίως όμως προμήθειες. Οι προμήθειες ήταν πολλοί περισσότερες από τα χρήματα που δίνονταν μέσω ΚΑΠ. Δεν ήταν ισοσκελισμένοι οι προϋπολογισμοί και κατ' εμέ φταίει η Αποκεντρωμένη γιατί οι προϋπολογισμοί πήγαιναν για έλεγχο και δεν είπαν έλα εδώ κύριε Δήμαρχε τι είναι αυτά”. 

Το μπαλακι στην Περιφέρεια για τα κουνούπια 
“Είμαι από αυτούς που όταν ξεκίνησε ο Καλλικράτης είπα αβασάνιστα ότι πρέπει να αναλάβει η Περιφέρεια την καταπολέμηση των κουνουπιών. Εάν δεν υπήρχε συντονισμός θα γινόταν μια τρύπα στο νερό, ενώ έτσι μπορούσε να γίνει μια συνολική παρέμβαση. Εγώ δεν είμαι ευχαριστημένος και όσες φορές μου το ζήτησε ο Περιφερειάρχης, γιατί πάντα έβγαιναν εκτός ημερομηνιών, εμείς βοηθούσαμε. Δυστυχώς πάντα έβγαιναν εκτός ημερομηνιών. Εγώ πάντα ήμουν καυστικός σε αυτό το θέμα γιατί δεν μπορεί να γίνει ανάπτυξη αν δεν αντιμετωπιστεί το θέμα των κουνουπιών. Από εκεί και μετά πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους” σημείωσε ο κ. Τσολακίδης κληθείς να σχολιάσει την έξαρση των κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου στην περιοχή τα τελευταία τρία χρόνια. 

1 σχόλιο