GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στην Ξάνθη ο Λυγερός για τον ζεόλιθο - “Η εξόρυξη στον Έβρο πρέπει να προχωρήσει”

-Παρουσίασε τα οφέλη στην αγροτική παραγωγή από τη χρήση του ζεολίθου  Στην πόλη της Ξάνθης  για να παρουσιάσει τα οφέλη από τη χρήση ...

-Παρουσίασε τα οφέλη στην αγροτική παραγωγή από τη χρήση του ζεολίθου 

Στην πόλη της Ξάνθης  για να παρουσιάσει τα οφέλη από τη χρήση του ζεολίθου στην αγροτική παραγωγή βρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου ο στρατηγικός σύμβουλος κ. Νίκος Λυγερός. 

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα συνεδριάσεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου ο κ. Λυγερός παρουσίασε με παραδείγματα τις ευεργετικές επιπτώσεις του ζεολίθου στην καλλιέργεια και αγροτική παραγωγή, τονίζοντας τη σπουδαιότητά του. 

“Σήμερα θα αναπτύξουμε το θέμα του Ζεολίθου σε σχέση γενικότερα με θέμα γεωργίας και κτηνοτροφίας και θα αναδείξουμε τις ιδιότητες που έχει όσον αναφορά τη δέσμευση των βαρέων μετάλλων και  τις τοξίνες” ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος μιλώντας λίγο πριν την παρουσίασή του στους δημοσιογράφους, εξηγώντας πως ο ζεόλιθος “επιτρέπει μια αύξηση της παραγωγής, μια εξοικονόμηση του νερού και του λιπάσματος και μια αποφυγή χρήσης των σκληρών φυτοφαρμάκων. Υπάρχουν παραδείγματα από την εφαρμογή του ζεολίθου σε ψεκασμούς ώστε να αντιμετωπίσουμε διάφορες ασθένειες όπως για παράδειγμα ο δάκος”.   

Πρέπει η εξόρυξη να “ξεκολλήσει”
Στην ανάγκη να προχωρήσει η εξόρυξη του ζεολίθου στην περιοχή του Έβρου, όπου έχει παγώσει τα τελευταία χρόνια, στάθηκε από την πλευρά του κ. Λυγερός τονίζοντας πως ο ζεόλιθος μπορεί να γίνει το σύμβολο της ανάπτυξης της Θράκης. 

“Έχουμε δυο περιοχές που είναι δεσμευμένες και δεν λειτουργεί καμία από τις δύο, η υπόθεση έχει πάει στο Εφετείου της Θράκης και έχει βγει η απόφαση. Ανάλογη απόφαση υπάρχει και από το Εφετείο της Θεσσαλονίκης όσον αναφορά το διοικητικό πλαίσιο και τώρα υπάρχει μια έρευνα από τον Άρειο Πάγο η οποία έχει φτάσει στη Βουλή” σημείωσε ο ίδιος, επισημαίνοντας πως “η ιδέα είναι να σταματήσει αυτή η υπόθεση σε δικαστικό επίπεδο, να μπορέσουμε να κάνουμε αυτή την εξόρυξη στην Ελλάδα και εάν αντιληφθούμε ότι η Ελλάδα έχει 80 εκατ. τόνους ζεόλιθο και ετήσια κατανάλωση 4 εκατ. μπορούμε να καταλάβουμε πόσο μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη της περιοχής όχι μόνο του Β. Έβρου και του Νότιου αλλά γενικότερα της Θράκης γιατί σιγά, σιγά θα πρέπει να καταλάβουμε ότι ο ζεόλιθος είναι μια πολύ καλή υποψήφια λέξη για να συνδυαστεί με τη Θράκη και κάθε φορά που κάποιος θα σκέφτεται τη Θράκη θα σκέφτεται και τον ζεόλιθο”.  

Δεν υπάρχουν σχόλια