GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Οι δημόσιοι υπάλληλοι των Βαλκανίων συζητούν για πρώτη φορά τα προβλήματά τους στην Καβάλα!

-Στις 28 και 29 Μαρτίου το 1ο Διαβαλκανικό Συνέδριο Εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα στο Αμφιθέατρο της Π.Ε. Καβάλας  Στο τραπέζι της συζ...

-Στις 28 και 29 Μαρτίου το 1ο Διαβαλκανικό Συνέδριο Εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα στο Αμφιθέατρο της Π.Ε. Καβάλας 

Στο τραπέζι της συζήτησης με θέμα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα θα καθίσουν για δυο ημέρες δημόσιοι υπάλληλοι από χώρες των Βαλκανίων σε συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στην Καβάλα. 

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Καβάλας με την υποστήριξη του Διαβαλκανικού Ινστιτούτου Δημόσιας Διοίκησης της ΑΔΕΥ για τη διοργάνωση του 1ου Διαβαλκανικού Συνεδρίου Εργαζομένων του Δημοσίου Τομέα με τίτλο “οι εργαζόμενοι του Δημοσίου Τομέα αγωνίζονται εναντίον μιας μεταρρύθμισης που καταργεί το κράτος δικαίου και αφανίζει το κράτος κοινωνικής πρόνοιας”. 

Όπως εξηγεί ο κ. Τάσος Ιωαννίδης, πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Καβάλας, “θα πρέπει όλοι μαζί να ακούσουμε και τι γίνεται στις υπόλοιπες Βαλκανικές χώρες και να βρούμε νέες μορφές αγώνα. Τα θέματα βέβαια θα είναι αρκετά εκεί θα έχουμε και θέματα παιδείας και υγείας, θα ανταλλάξουμε απόψεις και θα δούμε τι κοινές δράσεις μπορούμε να έχουμε, να υπογράψουμε ίσως και ένα μνημόνιο συνεργασίας ώστε να δούμε με τις άλλες χώρες τι γίνεται εκεί ποια είναι τα δικά τους προβλήματα και τι μπορούμε να κάνουμε όλοι μαζί”. 

Ήδη πέντε χώρες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για συμμετοχή στο συνέδριο στέλνοντας αντιπροσώπους. “Μέχρι στιγμής έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον η Ρουμανία, η Βουλγαρία, τα Σκόπια, η Σερβία και η Τουρκία” προσθέτει ο κ. Ιωαννίδης, τονίζοντας πως  “αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ξανά. Θα έχουμε την υποστήριξη του Διαβαλκανικού Ινστιτούτου της ΑΔΕΔΥ και νομίζω θα είναι ένα συνέδριο που θα πρέπει να παρακολουθήσουν όλοι και τους καλούμε να έρθουν, στο Αμφιθέατρο της Π.Ε. Καβάλας είναι αρκετά μεγάλο και πιστεύω να ανταποκριθεί ο κόσμος και να το παρακολουθήσει ώστε να μπορέσουμε να βγάλουμε και συμπεράσματα”. 

Ψάχνουν νέες μορφές δράσης... 
Το απόγευμα της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε ακόμη μια συνάντηση των προεδρείων και μελών των Δ.Σ. των Νομαρχιακών Τμημάτων της ΑΔΕΔΥ κατά μήκος της Περιφέρειας ΑΜΘ στην πόλη της Ξάνθης, με θέμα τον απολογισμό των απεργιακών κινητοποιήσεων αλλά και τον προγραμματισμό δράσεων ενόψει και της απεργίας που έχει προκηρύξει για την ερχόμενη εβδομάδα η ΑΔΕΔΥ. 

“Έχουμε μια ολομέλεια προέδρων και των Δ.Σ. των Ν.Τ. όλης της Περιφέρειας στο πλαίσιο των συναντήσεων που ξεκινήσαμε από τον Νοέμβριο. Θέλουμε να συζητήσουμε όλα τα κοινά ζητήματα τα οποία όπως ξέρετε είναι αυτή τη στιγμή μπροστά μας και πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε. Θα πρέπει όλα τα Ν.Τ. να πάρουμε κάποιες κοινές αποφάσεις και για τις απεργίες αλλά και για τους τρόπους δράσης που θα ακολουθήσουμε το επόμενο διάστημα το οποίο θα είναι πάρα πολύ δύσκολο” επισημαίνει ο κ. Ιωαννίδης, εξηγώντας πως “ήδη από τις 23 Μαρτίου θα αρχίσουν να απολύονται πολλοί συνάδελφοί μας λόγω της διαθεσιμότητας, όπως οι σχολικοί φύλακες και οι καθηγητές. Η κυβέρνηση δυστυχώς όταν είναι πίσω από το άρμα της Τρόικα θέλει να τα υλοποιήσει όλα αυτά τα δεινά μέτρα που ήδη εφαρμόζονται. Εμείς θα πρέπει να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι για να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε την κατάσταση που διαμορφώνεται από τις 23 Μάρτη και μετά. Έχουμε μια 48ωρη στις 19 και 20 Μαρτίου. Να δούμε τι δράσεις θα κάνουμε και να οργανώσουμε καλύτερα τον αγώνα. Και εμείς στην Καβάλα δεν είχαμε μεγάλα ποσοστά στην απεργία και θα πρέπει όλοι να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας και να δούμε τι γίνεται. Δεν θα πρέπει να εφησυχάσουμε αλλά να είμαστε αγωνιστικοί και να βρούμε νέες μορφές αγώνα μιας και αυτό που είδαμε ξανά είναι ότι η απεργία δεν τραβάει πια, δεν γίνεται”. 

Δεν υπάρχουν σχόλια