GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Μαθητές της Ξάνθης συζητούν και μαθαίνουν για την επιθετικότητα στο σχολείο και την οικογένεια

-Ενημερωτική εκδήλωση το απόγευμα της Δευτέρας στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης  Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδή...

-Ενημερωτική εκδήλωση το απόγευμα της Δευτέρας στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης 

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Βία και Επιθετικότητα στο Σχολείο και στην Οικογένεια», που συνδιοργάνωσαν το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Ξάνθης και το 2ο Γενικό Λύκειο της πόλης, την Δευτέρα 10 Μαρτίου στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης. 

Με ιδιαίτερα εκλεκτούς εισηγητές, το ενδιαφέρον του κοινού που αποτελούνταν από περισσότερα από 100 άτομα, κυρίως εκπαιδευτικούς και γονείς, παρέμεινε αμείωτο στο σύνολο των τριών ωρών της εκδήλωσης. 

Η εκδήλωσε ξεκίνησε με τους μαθητές της Α΄ Λυκείου του 2ου Γενικού Λυκείου Ξάνθης, και την καθηγήτριά τους, κα Καραγκιοζίδου Γεωργία,  να παρουσιάζουν ένα δρώμενο και μια έρευνα στα πλαίσια της δράσης που υλοποιούν στο σχολείο τους με θέμα «Μικρές Σκηνές Καθημερινής Βίας - Επιθετικότητας». 

Στη συνέχεια, ο κος Μόσχος, Βοηθός Συνηγόρου του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού, μίλησε για τις μορφές βίας κατά των παιδιών στην οικογένεια και το σχολείο, για το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο και τις πρακτικές προστασίας των παιδιών, αλλά και για τον ρόλο των γονέων και των εκπαιδευτικών στις περιπτώσεις βίας κατά των παιδιών. 

Η κα Γκουλιάμα, Συντονίστρια Δράσεων του Παρατηρητηρίου Βίας για την Περιφέρεια ΑΜΘ, μίλησε για την ελληνική εμπειρία της ενδοσχολικής βίας, για τις σχετικές δράσεις του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και για το Παρατηρητήριο Πρόληψης για τη Σχολική Βία και τον Εκφοβισμό, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει και τους δέκα κανόνες ορθής πολιτικής ενάντια στη σχολική βία. 

Η κα Κώνστα, Υπαστυνόμος στο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αναφέρθηκε στους κινδύνους του διαδικτύου, παρουσίασε σχετικά βίντεο, μίλησε για το διαδικτυακό εκφοβισμό και έδωσε συμβουλές για ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Η εκπρόσωπος του Συλλόγου το Χαμόγελο του Παιδιού, παρουσίασε τις δράσεις του οργανισμού σχετικά με τη βία κατά των παιδιών και παρουσίασε την εκπαιδευτική και διαδραστική πλατφόρμα yousmile και την τηλεφωνική γραμμή που είναι στη διάθεση των παιδιών για να ζητήσουν βοήθεια. 

Η κα Τσαπακίδου, ψυχολόγος στο κέντρο ψυχικής υγείας Ξάνθης, μίλησε για τη βία, την επιθετικότητα και την αντικοινωνική τάση των παιδιών και πώς προκύπτουν από τη στέρηση των δικαιωμάτων τους. 

Τέλος, η κα Ιντζέ, Υπεύθυνη Πληροφόρησης του Europe Direct Ξάνθης, παρουσίασε τις δράσεις και τις πολιτικές της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της βίας κατά των παιδιών. 

Φωτογραφίες από την εκδήλωση ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια