GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Τα λερωμένα τ' άπλυτα! Στήλη παραπολιτικών της Ξάνθης

Ένα μπάχαλο επικρατεί στους δρόμους της Ξάνθης, η οποία σε ώρες αιχμές και με την αγορά ανοιχτή, θυμίζει κατά σημεία το κυκλοφοριακό κομ...

Ένα μπάχαλο επικρατεί στους δρόμους της Ξάνθης, η οποία σε ώρες αιχμές και με την αγορά ανοιχτή, θυμίζει κατά σημεία το κυκλοφοριακό κομφούζιο μεγάλων πόλεων. Λίγο η αδιαφορία και η αναισθησία οδηγών που στην κυριολεξία σταθμεύουν όπου βρουν τα οχήματά τους, πολύ δε περισσότερο ο οδικός χάρτης της πόλης μετά και την ενοποίηση των πλατειών φαίνεται πως αποτελούν τους δυο βασικούς άξονες στους οποίους μπορεί κανείς να αναζητήσει την πηγή του προβλήματος. Το απόγευμα της Πέμπτης η Τροχαία Ξάνθης μοίρασε για ακόμη μια φορά πρόστιμα σε παραβάτες του ΚΟΚ και πιο συγκεκριμένα σε οδηγούς που είχαν σταθμεύσει επί της οδού Κων/νου Μπένη απέναντι από τη Δημοτική Αγορά και λίγα μόλις μέτρα από τους φωτεινούς σηματοδότες. Σίγουρα πρόκειται για ένα εκ των πιο σημαντικών προβλημάτων που παρουσιάζει σήμερα η πόλη και το οποίο χρίζει άμεσης επίλυσης. Δεν είναι καιρός για τσουχτερά πρόστιμα αλλά ούτε καιρός για επιπλέον εκνευρισμό στους δρόμους. Και όλα αυτά ενώ το Δημοτικό Πάρκινγκ παραμένει κλειστό. 

Δήμαρχος με όραμα ο Βασίλης Τσολακίδης, όπως τουλάχιστον ανέφερε ο ίδιος στην εφ' όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε σε δημοσιογράφους της Ξάνθης. Δεν είναι κακό κανείς να έχει όραμα, αρκεί να μην το βλέπει μόνο αλλά να καταβάλει προσπάθειες για την υλοποίησή τους. Ειδάλλως καταλήγει απλώς ακόμη ένας που.... βλέπει οράματα. Στην προκειμένη περίπτωση αυτό που σίγουρα αξίζει σχολιασμού είναι η προσπάθεια ωραιοποίησης ενός έργου που σίγουρα πάσχει, κάτι άλλωστε που παραδέχθηκε εν μέρει και ίδιος δηλώνοντας πως λεφτά δεν υπάρχουν για έργα που θα μπορούσαν να κάνουν καλύτερη την καθημερινότητα των πολιτών, όπως οι επιδιορθώσεις των δρόμων. Ωστόσο για τους ίδιους τους δημότες φαίνεται πως τα προβλήματα που δημιουργούν αυτά τα μικρό έργα – όπως τα αποκάλεσε ο κ. Τσολακίδης – τα οποία δεν υλοποιούνται δεν είναι και τόσο μικρά. Αρκεί κανείς να αναλογιστεί τις φθορές που μπορεί να υποστεί ένα όχημα διασχίζοντας καθημερινά δρόμους γεμάτους κακοτεχνίες. Καλό θα ήταν πρώτα θα εξασφαλίσουμε τα βασικά, όπως οι δρόμοι και ο φωτισμός, που στα πεδινά χωριά αποτελούν ζωτικής σημασίας έργα για τους πολίτες μιας και τους εξασφαλίζουν άνετη πρόσβαση και ασφάλεια, και μετά να μεγαλοπιανόμαστε με έργα εκατομμυρίων, των οποίων η ανταποδοτικότητα εύκολα μπορεί να τεθεί υπό αμφισβήτηση. 

Ευκαιρία να "σφίξει τα λουριά" του αντιδημάρχου του φάνηκε πως αποτέλεσε η συνέντευξη τύπου για τον κ. Τσολακίδη ο οποίος θέλησε μόνος του, και χωρίς να ρωτηθεί σχετικά, μετά το τέλος των ερωτήσεων να τοποθετηθεί επί του θέματος. Και ποιο είναι το θέμα; Μα φυσικά η στάση που θα κρατήσει ο κ. Μπιρόλ στις εκλογές της άνοιξης. Ο κ. Τσολακίδης του ζήτησε δια των μικροφώνων των δημοσιογράφων να επισπεύσει τις οποίες αποφάσεις θέλει να λάβει και να γνωστοποιήσει τις επόμενες ημέρες εάν θα συνεχίσει ή όχι με τον συνδυασμό του κ. Τσολακίδη. Εύκολα φυσικά κανείς συμπεραίνει πως οι σχέσεις των δυο ανδρών περνούν ημέρες βαθιάς ύφεσης, καθώς σε διαφορετική περίπτωση κάτι τέτοιο δεν θα είχε συμβεί δημοσίως. Ταυτόχρονα ο Δήμαρχος Αβδήρων έστειλε και ένα μήνυμα στον κ. Μπιρόλ λέγοντάς του πως εάν ήθελε να διαφοροποιήσει τη θέση του θα έπρεπε να το είχε κάνει τόσο καιρό και για πολιτικούς λόγους και όχι άλλου είδους λόγους, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Φαίνεται πως το γυαλί έχει ραγίσει στις σχέσεις των δύο αυτοδιοικητικών, ενώ τέτοιου είδους δηλώσεις ρίχνουν και άλλο λάδι στη φωτιά. Μένει να δούμε ποια στάση θα κρατήσει τελικά ο κ. Μπιρόλ και εάν θα επιστρέψει – μιας και φαίνεται να είναι και με τα δύο πόδια εκτός – στον συνδυασμό του κ. Τσολακίδη ή θα αποφασίσει να τραβήξει τον δικό του δρόμο. 

Σιωπηλό και συνάμα ουσιαστικό έργο παράγει το Κοινωνικό Φαρμακείο Ιατρείο της Μητρόπολης Ξάνθης. Διαρκώς ενισχύεται με όλο και περισσότερους εθελοντές αλλά και ιατρικό προσωπικό που προσφέρει αφιλοκερδώς της υπηρεσίες του. Αποτέλεσμα; εκατοντάδες άποροι της περιοχής να εξασφαλίζονται, έως έναν βαθμό, ιατροφαρμακευτικά. Όλα αυτά βέβαια χωρίς τυμπανοκρουσίες ή επικοινωνιακά τερτίπια. Το δυσάρεστο φυσικά στην όλη υπόθεση παραμένει το γεγονός πως οι κρατικές δομές ιατρικής πρόνοιας έχουν καταρρεύσει πλήρως με το κράτος να έχει γυρίσει την πλάτη σε χιλιάδες ασφαλισμένους της Ξάνθης, που δεινοπαθούν καθημερινά αναζητώντας μια ικανοποιητική εξυπηρέτηση, αλλά μάταια. 

Ανανεωμένο και άκρως δελεαστικό παρουσιάζεται το μουσικό και το ενημερωτικό πρόγραμμα του ραδιοφωνικού σταθμού Ξάνθη FM100. Οι νέες ζώνες μουσικής που έχουν ενσωματωθεί εμβόλιμα στο ειδησεογραφικό τμήμα του καθημερινού προγράμματος απολαμβάνουν ιδιαίτερα θετικά σχόλια, ενώ κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τις εκπομπές για θέματα της Ομογένειας που δίνουν μια διαφορετική χροιά στο ενημερωτικό πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου. Παράλληλα, ο ραδιοφωνικός σταθμός εκπέμπει σε ένα τεράστιο τμήμα της ορεινής περιοχής, προσφέροντας ενημέρωση και στα πιο απομακρυσμένη σπίτια που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, ενώ ως γνωστόν μέσω του ThrakiToday.com αλλά και του Akritasmedia.gr ο Ξάνθη FM100 εκπέμπει διαδικτυακό σε όλο τον πλανήτη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια