GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Τίμησαν τη μνήμη του Γρηγόριου Αυξεντίου - Επιμνημόσυνη δέηση στο Αυξέντιο από τον Σύλλογο Κυπρίων

-Τελέσθηκε το πρωί της Κυριακής στο Αυξέντιο, όπως κάθε χρόνο  -Η Χρυσή Αυγή επιχείρησε να καταθέσει στεφάνι αλλά αυτό απετράπη από τον ...

-Τελέσθηκε το πρωί της Κυριακής στο Αυξέντιο, όπως κάθε χρόνο 
-Η Χρυσή Αυγή επιχείρησε να καταθέσει στεφάνι αλλά αυτό απετράπη από τον Σύλλογο Κυπρίων 

Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στη μνήμη του Γρηγόριου Αυξεντίου τελέσθηκε, όπως κάθε χρόνο, το πρωί της Κυριακής στον οικισμό του Αυξεντίου στον Δήμο Αβδήρων Ξάνθης, από τον Σύλλογο Κυπρίων Ξάνθης. 

Στην εκδήλωση συμμετείχε η στρατιωτική, πολιτική και θρησκευτική ηγεσία της περιοχής, ενώ κλιμάκιο της Τ.Ο. της Χρυσής Αυγής επιχείρησε να καταθέσει στεφάνη κάτι ωστόσο που απετράπη από τον Σύλλογο Κυπρίων Ξάνθης. 

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος επισημαίνει τα κάτωθι για την εκδήλωση: 
Ο Σύλλογος μας βρέθηκε την Κυριακή 9/3/2014 στον οικισμό Αυξεντίου του δήμου Αβδήρων για να τιμήσει μαζί με τους επίσημους φορείς του τόπου και τις δεκάδες φίλους και φίλες τον Σταυραετό του Μαχαιρά Γρηγόρη Αυξεντίου.

Έτσι το πρωί στην εκκλησία του οικισμού,στον Άγιο Δημήτριο τελέσαμε το μνημόσυνο του Γρηγόρη Αυξεντίου και του αμούστακου έφηβου του αγώνα του Ευαγόρα Παλληκαρίδη. Σε μια σεμνή τελετή όπως αξίζει σε τέτοιου μεγέθους ήρωες, απευθύναμε δέηση προς τον Κύριο για την ανάπαυση των ηρωικών ψυχών τους, ανήμερα της μεγάλης γιορτής της εκκλησίας μας  της «Ορθοδοξίας», δίνοντας ταυτόχρονα την υπόσχεση μας ότι δεν τους ξεχνάμε και δεν ξεχνάμε και το μεγάλο μας χρέος προς την ιδιαίτερη μας πατρίδα, αλλά και προς τα παιδιά μας την νεολαία μας, κάνοντας την κοινωνό της σύγχρονης ιστορίας του τόπου μας.


Ευχαριστούμε θερμά όλους τους φίλους και φίλες που τίμησαν την μνήμη των αγωνιστών μας. Ευχαριστούμε ακόμη τον στρατηγό του Δ" ΣΣ και τον ταξίαρχο που τον εκπροσώπησε,την κα Τάνια Σεραφιά,που εκπροσώπησε τον αντιπεριφερειάρχη κ. Φώτη Καραλίδη,τον δήμαρχο Αβδήρων κ. Βασίλη Τσολακίδη, τον Αστυνομικό διευθυντή Γενησέας κ. Μαστροστέλιο, τον πρόεδρο του Συλλόγου Ποντίων,τον πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού,τον πρόεδρο της ένωσης Αποστράτων Αστυνομικών Ξάνθης, τον πρώην Δήμαρχο Βιστωνίδας κ.Νίκο Ζλάτκο,την πρόεδρο της Ένωσης Κυπρίων Ν. Ροδόπης,τους φοιτητές μας της Κυπριακής Ένωσης Φοιτητών Κομοτηνής, τους φοιτητές μας της Κυπριακής Ένωσης φοιτητών και Φίλων Ξάνθης,τον πρώην βουλευτή Ξάνθης και Αντιπρόεδρο της Βουλής, τον φίλο Παναγιώτη Σγουρίδη, τον πρόεδρο της Αρμενικής κοινότητας Ξάνθης.

Θέλω να ευχαριστήσω ακόμη τον πατέρα Βισσαρίωνα,τους ιεροψάλτες και την Εκκλησιαστική Επιτροπή του Αγίου Δημητρίου Αυξεντίου. Τις ιδιαίτερες ευχαριστίες μας όμως πρέπει να δώσουμε στον Σύλλογο Γυναικών Αυξεντίου,για την μεγάλη τους βοήθεια και ιδιαίτερα στην διοργάνωση της δεξίωσης στην αίθουσα της εκκλησίας. Ευχαριστώ ακόμη θερμά τις κυρίες του Συλλόγου Κυπρίων Ν.Ξάνθης για τα εδέσματα που ετοίμασαν, καθώς και όλα τα μέλη μας για την βοήθεια και συμπαράσταση τους στην διοργάνωση της εκδήλωσης για τους μεγάλους μας ήρωες. Ευχαριστώ ακόμη την φίλη Έλενα Πελενδρίτου που βρέθηκε στην περιοχή μας και ήταν μαζί μας στην εκδήλωση τιμής για τους ήρωες του νησιού μας. 

Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω τους κατοίκους τους οικισμού που τίμησαν και τιμούν τον Γρηγόρη Αυξεντίου με την αλλαγή του ονόματος του οικισμού τους από Νέο Κατράμιο σε Αυξέντιο προς τιμήν του μεγάλου ήρωα του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ του Γρηγόρη Αυξεντίου.
Για τοΔ.Σ
Η Πρόεδρος
Ελένη Χατζηγεωργίου

Δεν υπάρχουν σχόλια